EUROLYGA 2023

Donatas Motiejūnas „Rockets“ klubui pridarė rimtų bėdų

Donatas Motiejūnas sugrįžta į „Houston Rockets“ klubą, kuris šį jau buvo išleidęs į „Detroit Pistons“ ir džiaugėsi per mainus pasiektais rezultatais. Tačiau „Pistons“ po nuodugnios D.Motiejūno sveikatos apžiūros Niujorke tarė „ne“ ir mainų karuselė sustojo.

Neįvykę mainai patuštins „Rockets“ kišenę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Neįvykę mainai patuštins „Rockets“ kišenę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 5:11 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:21 PM

Jau lagaminus susikrovęs D.Motiejūnas gerokai prastesnės nuotaikos buvo priverstas grįžti į „Rockets“. Su juo į Hjustoną sugrįžo ir Marcus Thorntonas.

Trišaliai NBA mainai. Kas turėjo, ką gauti:

„Pistons“

● Donatą Motiejūną (iš „Rockets“)

● Marcus Thorntoną (iš „Rockets“)

„Rockets“

● NBA naujokų biržos „Top 8“ šaukimą (iš „Pistons“)

● Biržos teises į Chukwudiebere Maduabumą (iš „76ers“)

„76ers“

● Joelį Anthonį (iš „Pistons“)

● Antrąjį NBA naujokų biržos šaukimą (iš „Rockets“)

Po subyrėjusių ir taip užmigusios rinkos mainų „Rockets“ generalinis direktorius Darylas Morey suskubo priminti, kad D.Motiejūnas grįžta į draugišką aplinką.

„Savaime suprantama, kad esame nusivylę rezultatu, bet dar skelbiant apie mainus esu viešai pasakęs, kad mes nesiekėme būtinai išmainyti Donato. Mes siekėme gauti naujokų biržos kvietimą, nes būtent tai yra susiję su ateities planais“, – sakė D.Morey.

Tačiau visiems suprantama, kad dėl lietuvio traumos neįvykę mainai gerokai pakenkė „Rockets“ komandai, kuri nukentėjo labiausiai.

Bus priversti mokėti daugiau

Mainų pagalba „Rockets“ klubas siekė sumažinti išlaidas ir išvengti prabangos mokesčio, tačiau jiems žlugus Hjustono ekipa ketvirtadienio vakarą viršys algų kepurės ribas. Dėl D.Motiejūno ir M.Thorntono „Rockets“ privalės mokėti daugiau, nors planavo sutaupyti.

Abiejų krepšininkų sugrįžimas atsieis apie 4,8 milijono JAV dolerių prabangos mokesčių. „Rockets“ taip pat teks papildomai sumokėti ir balanso mokesčius. Tai atsieis apie 2,3 milijono JAV dolerių.

Naujokų biržoje stebės kitus

„Rockets“ generalinis direktorius aiškiai pabrėžė, kad klubo tikslas buvo gauti pirmojo NBA naujokų biržos rato šaukimą. „Pistons“ klubui sutiko perleisti jau apsaugotą „Top 8“ šaukimą, tačiau dabar „Rockets“ iš viso gali netekti teisės pasirinkti žaidėją pirmajame rate.

Skaičiuojama, kad jeigu „Rockets“ pateks į atkrintamąsias, klubas negaus pirmojo rato šaukimo. Šiuo metu „Rockets“ pirmasis rato šaukimas atitenka „Denver Nuggets“ klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.