EUROLYGA 2023

Krepšinio federacijos prezidento rinkimai: kas prieš A. Sabonį?

Lietuvos krepšinis pasaulis tyliai rengiasi svarbiam savo įvykiui – gegužės paskutinę dieną vyksiantiems Federacijos prezidento rinkimams. Pastaruosius penkerius metus Lietuvos krepšinio organizacijai (LKF) vadovaujantis bene garsiausias visų laikų šalies žaidėjas Arvydas Sabonis įvardijamas kaip pagrindinis kandidatas vėl užimti vadovo kėdę. Kol kas rimtų oponentų A.Sabonis neturi, bet ir pats nepareiškė, ar sieks LKF prezidento pareigų.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 3:39 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:28 PM

„Kai artės konferencijos data, tuomet bus aišku, bet dar negreitai“, – neseniai kalbėjo A.Sabonis, užklaustas ar rengiasi kandidatuoti į LKF prezidento kėdę ir kada paskelbs savo sprendimą.

2011-siais už A. Sabonio kandidatūrą savo balsus atidavė visi 98 konferencijoje dalyvavę delegatai, kurie, paskelbus balsavimo rezultatus, naujajam LKF prezidentui plojo atsistoję.

A. Sabonis LKF prezidento pareigose pakeitė tuomet 79-erių buvusį savo trenerį Vladą Garastą, kuris nuo 2003 metų federacijai vadovavo dvi kadencijas. Dar tuomet buvo pritarta idėjai, kad A.Sabonio ketverių metų kadencija turėtų būti šiek tiek ilgesnė dėl artėjančios olimpiados Brazilijoje.

Nors buvo kalbama, kad LKF prezidentas yra atsakingas už rinktinių žaidimą ir 2016-siais už savo veiklą jis turėtų atsiskaityti po Rio de Žaneiro olimpiados, praėjusių metų gruodžio 8 dieną LKF Vykdomasis komitetas nutarė sujungti vyksiančią LKF ataskaitinę konferenciją su naujos vadovybės rinkimais.

Ataskaitinė-rinkiminė konferencija suplanuota gegužės 31-ąją, o galimus kandidatus registruoti galima bus iki balandžio 15 dienos – taip skelbiama vasario pradžioje vykusiame LKF Vykdomojo komiteto posėdyje, kuris lyg ir įteisino prezidento rinkimų maratoną.

LKF patikrinus, ar galimas kandidatas neturi teistumo ir įsitikinus, kad pergalės atveju jis atsisakytų visų pareigų, susijusių su krepšiniu, iki balandžio 28-osios jam būtų išsiųsti visi konferencijos dokumentai.

„Dar turiu laiko apsispręsti“, – tikino lrytas.lt A.Sabonis, palikdamas intrigą. Užkulisiuose kalbama, kad A.Sabonio figūrai yra sunkoka mesti iššūkį. Nebent garsus vyras nutars pats atsisakyti kandidatuoti. 2013-siais, po Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje dėl neva žiniasklaidos puolimo, A.Sabonis su nacionalinės ekipos strategu Jonu Kazlausku nutarė pasitraukti iš pareigų, tačiau abu buvo perkalbėti, tad naujų LKF vadovo rinkimų nereikėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?