EUROLYGA 2023

S. Babrauskas: norėjau žaisti komandoje, kuri nukals „Žalgirį“

Steponas Babrauskas<br>P.Mantauto nuotr.
Steponas Babrauskas<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lkl.lt

Feb 27, 2016, 11:08 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 8:23 AM

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ kapitonas Steponas Babrauskas – vienas skandalingiausių LKL žaidėjų. 31 metų sportininko pavardė dažnai atsiduria neigiamų straipsnių antraštėse. Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, nevykdyti policijos pareigūnų reikalavimai, bandymas suduoti varžovui antausį. Tai tik keli faktai iš spalvingos Stepo biografijos.

„Visi su manimi susiję incidentai sukelia daug triukšmo dėl nieko, todėl galime daug ir nekalbėti. Aikštelėje esu vienoks, gyvenime kartais iš nieko irgi išeina, kaip išeina. Šiaip turiu daug draugų ir turbūt daug priešų“, – su šypsena veide teigė S.Babrauskas.

Steponas didžiausią karjeros dalį praleido „Lietuvos ryte“. Krepšininkas sostinės komandai atstovavo devynis sezonus – jos dalis su nedidelėmis pertraukomis buvo nuo 2003-iųjų iki 2014-ųjų. Tada atsirado ir klausimas „Kur Stepas?“.

„Girdėjau visur, net ir Ventspilyje, kur žaidėme finalą. Ačiū jiems labai, bendrauju su sirgaliais. Dar ir dabar, kai grįžtu į Vilnių, klausia manęs, kodėl „Lietuvos rytas“ žaidžia blogai, tačiau atsakau, kad jau kelerius metus nežaidžiu Vilniuje ir atsakyti negaliu.

Aš visada būdavau principingas ir sakydavau, kad žaisiu komandoje, kuri nukals „Žalgirį“. Taip išėjo, kad mano jaunystėje „Lietuvos rytas“ išgyveno pakilimą ir pasakiau, kad žaisiu čia.“

„Pieno žvaigždžių“ kapitonas anksčiau taip pat yra žaidęs Vilniaus „Sakaluose“, išbandęs jėgas užsienyje: Belgijoje, Latvijoje, Italijoje, Turkijoje.

Belgijoje, gindamas Lietuvos garbę, pirmąkart karjeroje susipyko su treneriu, kuris po to Stepą išvijo iš treniruotės. Latvijoje lietuvio atstovaujama Rygos ASK nutraukė devynerius metus trukusią „Ventspils“ hegemoniją. Steponas Italijoje žaidė su vietos žvaigždėmis, o šalis išsiskyrė sirgalių karštumu ir jų meile krepšiniui.

Turkijoje teko prisitaikyti prie musulmoniškos kultūros. Stepas sirų rajone pirmąkart gyvenime matė riaušes: dūžtančius stiklus, degančius autobusus, į orą pakeltus sraigtasparnius. 

Dabar krepšininkas – mažame ir ramiame Pasvalio mieste. Ten jis kultūrinio šoko nepatyrė, nes kilęs iš nedidelio Lentvario.

„Gatvėje nestabdo, bet parduotuvėje kartais paklausia, kodėl prastai žaidžiame. Jeigu šeima čia, tai važiuojame ko nors apžiūrėti, pamatyti, nes vaikams tarp keturių sienų pradeda rauti stogą. Jei turiu laisvą dieną, važiuoju į Vilnių, neviršijant greičio kelionė užtrunka dvi su puse valandos“, – pasakojo „Pieno žvaigždžių“ kapitonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.