EUROLYGA 2023

T.Pačėsas pasigedo žudikų instinkto, D.Adomaitis skyrė 10 balų

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas po pralaimėjimo LKL rungtynėse Klaipėdos „Neptūnui“ 62:70 pabrėžė, kad jo komandą paskandino pirmiausiai savo pačių klaidos.

D.Adomaitis.<br>„IndrėPix“/“Prokadras“ nuotr
D.Adomaitis.<br>„IndrėPix“/“Prokadras“ nuotr
T.Pačėsas.<br>„Indrė Pix“ nuotr.
T.Pačėsas.<br>„Indrė Pix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2016, 6:25 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 7:13 AM

„Po mūsų klaidų „Neptūnas“ pelnė 18 taškų, o atkovoję kamuolius po mūsų krepšiu – dar 15. Išeina, kad daugiau kaip pusę visų taškų praleidome po mūsų klaidų. Niekaip nesugebame to išgyvendinti“, – sakė T.Pačėsas.

„Lietuvos ryto“ treneris gyrė varžovus: „Sveikinu „Neptūną“ su pergale. Jie tikrai labai gerai pradėjo ir labai gerai baigė rungtynes“.

Klaipėdiečiai pirmavo didžiąją laiko dalį, bet ketvirtojo kėlinio viduryje Vilniaus ekipa buvo pabėgusi 5 taškais.

„Mes pradėjome ne taip, kaip norėjosi – trūko agresyvumo, koncentracijos. Pavyko grįžti į rungtynes, bet per paskutines 5 minutes praleidome net 15 taškų. Pirmaujant penkiais taškais mums pritrūko žudikiško instinkto, kad rungtynių jau nebepaleisim, žūtbūt apsiginsim. Nesugebėjome atstovėti iki pabaigos“, – sakė T.Pačėsas.

D.Adomaitis, kurio treniruojama komanda šį sezoną pirmą kartą nugalėjo vilniečius, gyrė saviškius už visapusį pasiaukojimą: „Sveikinu vyrus už tai, kaip ruošėsi rungtynėms, kaip žaidė. Sveikinu už ambicijas aikštėje – dešimt balų iš dešimties“.

„Neptūno“ treneris neslėpė, kad skaudus pralaimėjimas „Lietuvos rytui“ prieš savaitę Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalyje užvedė komandą: „Po tų rungtynių Vilniuje buvome pikti ant savęs, kad taip perdegėme ir norėjome reabilituotis. Pirmiausia lėmė (pergalę – red.) gynyba. Vilniuje buvome per minkšti, o šįkart dėjome maksimaliai pastangų ir rezultatas buvo matyti iškart. Su „Lietuvos rytu“ visada reikia žaisti pirmiausia galvojant apie gynybą“.

Apie tas akimirkas, kai svečiai buvo pabėgę penkiais taškais, D.Adomaitis sakė: „Galėjome ir sulūžti, bet kritinį momentą išgyvenome ir vėl persilaužėme“.

„Neptūno“ strategas ypač gyrė savo lyderį Danielį Ewingą, kuris pelnė 21 tašką: „Kiekvienas treneris komandoje nori turėti tokią žaidėją kaip Danielis. Jis turi tokių kovų patirtį, žino kaip žaisti ir priima teisingus sprendimus. Visi maži dalykai, kiekviena detalė yra svarbu ir dabar „Lietuvos rytui“ tuo nenusileidome“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.