EUROLYGA 2023

„Pistons“ įskaudintas Donatas Motiejūnas: „Mane tiesiog išdūrė“

Donatas Motiejūnas grįžo į NBA rungtynes, bet nepamiršo nuoskaudos dėl neįvykusių mainų.

Detroito klubo veiksmai sumenkino D.Motiejūno vertę NBA.<br>Lrytas.lt nuotr.
Detroito klubo veiksmai sumenkino D.Motiejūno vertę NBA.<br>Lrytas.lt nuotr.
D.Motiejūnas buvo priverstas grįžti į „Houston Rockets“ komandą, kai buvo atšaukti mainai su „Detroit Pistons“.<br>AFP nuotr.
D.Motiejūnas buvo priverstas grįžti į „Houston Rockets“ komandą, kai buvo atšaukti mainai su „Detroit Pistons“.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2016, 12:48 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:51 AM

„Pistons“  paskelbė, kad neperėjau medicininės apžiūros, nors iš tikrųjų aš tą apžiūrą perėjau ir dar prieš ją  rungtyniavau. Mane tiesiog išdūrė. Trauma buvo pretekstas atsisakyti mainų. Jie apsigalvojo“, – basketnews.lt sakė D.Motiejūnas.

Prieš dešimt dienų „Houston Rockets“ klubas išmainė Lietuvos krepšininką „Detroit Pistons“ komandai.

Jis prabuvo Detroite kelias dienas ir rengėsi debiutui naujoje ekipoje, kai nuskambėjo itin retai NBA padangėje pasitaikanti žinia – mainai atšaukti.

Trys krepšininkai, tarp jų ir D.Motiejūnas, buvo priversti grįžti į savo komandą, kai Detroito klubas paskelbė, kad sandoris atšauktas dėl lietuvio sveikatos.

Pernai D.Motiejūnas aštuonis mėnesius nežaidė dėl nugaros traumos, kuri buvo sustabdžiusi jį ir šį sezoną, – per pastaruosius du mėnesius jis žaidė tik NBA antrinėje lygoje, kol praėjusį šeštadienį pasirodė „Rockets“ rungtynėse Hjustone su „San Antonio Spurs“ ir per 9 min. pelnė 2 taškus.

Jis teigė esąs patenkintas sveikata, išskyrus tai, kad prieš rungtynes turi anksčiau atvykti į areną ir daryti nugarą stiprinančius pratimus.

Lietuviui labiau skauda ne nugarą, o dėl atšauktų mainų, kurie turės įtakos vasarą laukiant pasiūlymų NBA rinkoje.

Po šio sezono baigsis D.Motiejūno sutartis su „Rockets“ ir jis taps apribotu laisvuoju agentu.

Nėra abejonių, kad „Pistons“ manevrai sumažins 25 metų lietuvio akcijas vasarą.

„Pistons“ turėjo priėjimą prie visos mano medicininės istorijos, todėl su manimi taip pasielgti jie negalėjo. Jie sumažino mano vertę. Ta medicininė apžiūra, kurios aš neperėjau, yra juokų vietoje. „Pistons“ dar turės paaiškinti, kodėl jie nebenorėjo, kad mainai įvyktų“, – basketnews.lt sakė D.Motiejūnas.

Paklaustas apie galimybes išvysti jį Lietuvos rinktinėje per olimpines žaidynes Rio de Žaneire, D.Motiejūnas atsakė: Bus matyti. Labai priklausys nuo to, kaip jausiuosi dabar, ir nuo to, kaip komanda baigs sezoną. Kaip ir sakiau, man dar teks vykti į Vankuverį , o tada pasižiūrėsime, kaip susidėlios datos. Įtakos gali turėti ir tai, kad tapsiu apribotu laisvuoju agentu. Kitaip tariant, yra labai daug aplinkybių, nuo kurių esu priklausomas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.