EUROLYGA 2023

Kas valdo Lietuvos krepšinį – įtakingiausių žmonių penketukas

Sporto sirgaliai ne kartą yra girdėję: „Lietuvoje – trys milijonai krepšinio ekspertų“. Tačiau kas iš tikrųjų valdo Lietuvos krepšinį? Kas priima sprendimus, o kas opozicijoje? Kas kalba retai, tačiau jo nuomonės paiso visi, o kas galėtų kalbėti daugiau? Krepsinis.net pateikė savo sudarytą įtakingiausių Lietuvos krepšinio žmonių dešimtuką, o lrytas.lt pateikia penketuką. 

Arvydas Sabonis.
Arvydas Sabonis.
Ginas Rutkauskas ir Paulius Motiejūnas
Ginas Rutkauskas ir Paulius Motiejūnas
Jonas Kazlauskas.
Jonas Kazlauskas.
Remigijus Milašius ir Mindaugas Špokas.
Remigijus Milašius ir Mindaugas Špokas.
Paulius Motiejūnas.
Paulius Motiejūnas.
Gedvydas Vainauskas
Gedvydas Vainauskas
Ginas Rutkauskas ir Paulius Motiejūnas.
Ginas Rutkauskas ir Paulius Motiejūnas.
Daugiau nuotraukų (7)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

Feb 29, 2016, 1:08 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:56 AM

5. Jonas Kazlauskas. Lietuvos rinktinės treneris gali sau leisti daugiau nei bet kuris kitas šiame sąraše esantis žmogus. To priežastis yra labai paprasta – būtent jis sprendžia, kurie žaidėjai rungtyniaus nacionalinėje komandoje, o kurie liks už borto. Sirgaliai labai gerbia J.Kazlauską tiek už praeities, tiek už dabarties nuopelnus, kadangi jo pasiekimai su rinktine per pastaruosius trejus metus kalba patys už save. Dažnai J.Kazlausko nuomonė priimama kaip galutinė ir neginčijama. Užtenka prisiminti, kiek sirgalių pašaipų sulaukė Artūras Gudaitis, kai J.Kazlauskas nusprendė viešai pasakyti, jog „centrui“ prieš naujokų biržą nevertėjo blaškytis po NBA klubų treniruočių stovyklas.

4. Gedvydas Vainauskas. Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidento įtaka po truputį mažėja, bet vis dar yra labai didelė. Nors klube sprendimus norinčių priimti asmenų netrūksta, paskutinis žodis priklauso redaktoriumi vadinamam G.Vainauskui. Būtent jis ilgai svarstė, ar paskirti treneriu Tomą Pačėsą. Būtent jis turi svarios įtakos derybose dėl mainų, kurie ne visada būna palankūs kitai komandai. G.Vainauskas dažnai lieka šešėlyje ir interviu beveik nedalija, bet būkite tikri – jo sprendimai ir įtaka klube išliko.

3. Paulius Motiejūnas. Stipriausios šalies komandos generalinis direktorius yra gerbiamas žmogus ir jo nuomonės visada yra atsiklausiama. Kai vyksta LKL posėdžiai, būtent P.Motiejūnas ir „Žalgiris“ turi labai svarų žodį ir tvirtą nuomonę. Nepaisant kelių išimčių, P.Motiejūnas yra labai malonus žmogus, kuris visada sutinka pasikalbėti su žurnalistais. Tiesa, tai nereiškia, jog jis pasako kokią nors svarbią informaciją. Mažai kas nustebtų, jeigu vieną dieną P.Motiejūnas grįžtų į LKF ir ten užimtų aukštas pareigas, galbūt, net prezidento.

2. Remigijus Milašius. Prieš tampant LKL prezidentu, R.Milašius krepšinyje buvo mažai pažįstamas, tačiau ne žodžiais, o darbais šis vyras užsitarnavo pagarbą ir įtaką. R.Milašius su savo komanda ne tik LKL pakėlė į naują lygį, bet ir padeda klubams. Kalbama, kad pats R.Milašius kalbasi su rėmėjais, jog šie paremtų vieną ar kitą LKL klubą. Belieka viltis, kad R.Milašius dar ne vienus metus vadovaus lygai ir ši sparčiai kils į viršų.

1. Arvydas Sabonis. Šio žmogaus įtaka neabejoja niekas. Kur tik dalyvauja LKF prezidentas, ten renginys iš karto įgauna didesnį žiniasklaidos susidomėjimą. A.Sabonis priima svarbius sprendimus federacijoje ir yra Lietuvos krepšinio veidas visame pasaulyje. Užkulisiuose kalbama, kad Sabas prisideda ir prie „Žalgirio“ reikalų, padėdamas su rėmėjų paieškomis. Nieko nuostabaus, kadangi A.Sabonis ir „Žalgiris“ – tarsi žodžiai sinonimai. Jeigu šiais metais A.Sabonis ir nuspręs palikti LKF prezidento postą, galima neabejoti, jog jo įtaka Lietuvos krepšiniui išliks labai didelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.