EUROLYGA 2023

Davidą Blattą išspyrusi „Cavaliers“ staiga pateko į rimtą bėdą

„Cleveland Cavaliers“ komandai visi žadėjo lengvą kelią link NBA finalo, tačiau viskas greitai pasikeitė, rašo „Business Insider“.

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-01 09:16, atnaujinta 2017-06-06 00:41

Kol „Golden State Warriors“ turės brautis link finalo per tokias komandas kaip „San Antonio Spurs“, „Oklahoma City Thunder“ ar net „Los Angeles Clippers“, Klivlando krepšininkai turėjo sutikti stiprių varžovų Rytų konferencijos atkrintamosiose varžybose, tačiau ne tokių, kurie sukeltų rimtų problemų.

Jie buvo laikomi vienintele stipria komanda Rytų konferencijoje, tačiau dabar jie kelia nerimą. „Cavaliers“ toliau pirmauja Rytų konferencijoje (42 pergalės ir 17 pralaimėjimų) bei nežymiai lenkia Jono Valančiūno „Toronto Raptors“ (39/19).

Toronto klubas praėjusį penktadienį paskutinės sekundės metimu įveikė „Cavaliers“ ir šiame sezone Klivlando ekipą nugalėjo 3 kartus per ketverias rungtynes.

„Raptors“ gynėjų duetas Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas pridaro daug bėdų „Cavaliers“, nes pagrindinis Klivlando įžaidėjas Kyrie Irvingas tiesiog nesuspėja su K.Lowry, kuris pelnė 43 taškus ir lemiamą metimą pataikė jau per Matthew Dellavedovą.

Taip, „Cavaliers“ ir „Raptors“ nesusitiks anksčiau nei Rytų konferencijos finale. Tačiau tai ne vienintelis pavojaus signalas.

Sekmadienį, „Cavaliers“ pralaimėjo „Washinghton Wizards“ krepšininkams, kurie tik kovoja dėl galimybės žaisti atkrintamosiose.

Šiame mače nežaidė LeBronas Jamesas. Tai parodo, kad ekipa yra per daug priklausoma nuo savo lyderio. K.Irvingas ir Kevine'as Love'as turėtų sugebėti vesti komandą į pergales prieš silpnus varžovus, juk jie yra „Didžiojo trejeto“ nariai! Tačiau Klivlando komanda pralaimėjo dvejas rungtynes, kai nežaidė L.Jamesas.

Kai šis sėdi ant atsarginių žaidėjų suolelio, „Cavaliers“ per šimtą atakų pelno 8 taškais mažiau, nei varžovai.

Po pralaimėjimo „Wizards“ pratrūko ir kitas „Cavaliers“ narys J.R.Smithas.

„Negalime taip žaisti. Kai kalbame apie save kaip pretendentus į čempionų titulą, negalime taip sužaisti. Jeigu esame rimtai nusiteikę parodyti, kad esame tikri kandidatai laimėti NBA, negalime taip žaisti“, – kalbėjo gynėjas.

Ekipos treneris Tyronnas Lue pridėjo: „Mūsų žvaigždės nesuteikė to, ko mes norėjome ir ko mums reikėjo“.

Atleidus Davidą Blattą T.Lue stebuklų nesukūrė. Komandą tapo vidutinioke gynyboje ir iškovojo 11 pergalių bei patyrė 6 nesėkmes.

Kalbama, kad Klivlando ekipą purto prastos nuotaikos tarp žaidėjų. Pranešama, kad L.Jameso valdymu jau nepatenkintas ir K.Irvingas, kuris nori palikti klubą. Tiesa, pats krepšininkas skubėjo neigti šių kalbų.

Panikuoti dar nėra dėl ko, tačiau ir gerai jaustis „Cavaliers“ neturėtų. Komanda pralaimi be L.Jameso, kitos dvi klubo žvaigždės nesugeba tempti ekipos, o atleidus trenerį jų žaidimas nepagerėjo. Tuo tarpu „Raptors“ jau lipa ant jų kulnų kovoje dėl pirmos vietos Rytų konferencijoje.

Taip neturėtų atrodyti komanda, kuris nori būti NBA čempione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.