EUROLYGA 2023

Kontraktų žvaigždės – kiek mūsų krepšininkai uždirba užsienyje

Šį sezoną ir vėl gausu Lietuvos krepšininkų, kurie rungtyniauja užsienyje rimtuose klubuose ir gauna nemažus pinigus. Pateikiame šio sezono geriausiai apmokamų užsienyje kovojančių Lietuvos krepšininkų septintuką, kurį sudarė portalas krepsinis.net. Tarp to septyneto nėra nė vieno žaidėjo, kuris nebūtų ragavęs mūsų šalies rinktinės varžybų skonio.

Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Jonas Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Jonas Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Darjušas Lavrinovičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Darjušas Lavrinovičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Donatas Motiejūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Donatas Motiejūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Jonas Mačiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Jonas Mačiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Artūras Milaknis.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Artūras Milaknis.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Mantas Kalnietis.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas – Mantas Kalnietis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

Mar 1, 2016, 2:09 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:18 PM

7. Darjušas Lavrinovičius, Emilijo Redžo „Grissin“ (Italijos pirmenybės: 10,6 tšk., 4,4 atk. kam., 1,6 rez. perd., 10,6 naud. bal.) – apie 270 tūkstančių eurų per sezoną.

Aukštaūgis vasarą turėjo Kauno „Žalgirio“ pasiūlymą, bet nusprendė likti Italijoje, kur turi dar nebaigtų reikalų. 37-erių lietuvis sezoną pradėjo galingai ir pats teigė, jog fiziškai jaučiasi labai gerai, bet trauma ir menisko operacija išvedė jį iš rikiuotės mažiausiai mėnesiui. Kol kas anksti spėlioti, ar Darjušas po šio sezono kabins sportbačius ant vinies, ar žais dar bent jau metus. Smagu būtų pamatyti brolį, žaidžiantį dar bent jau sezoną kuriame nors Lietuvos klube. Žinoma, už kur kas mažesnį atlyginimą.

6. Artūras Milaknis, Kazanės „Uniks“ (Europos taurė: 7,4 tšk., 1,3 atk. kam., 4,1 naud. bal.) – apie 400 tūkst. eurų per sezoną.

„Žalgiris“ net keturiskart (nuo 80 iki 320 tūkst. eurų) kėlė atlyginimą šiam snaiperiui, bet jis pasirinko dar solidesnį „Uniks“ pasiūlymą, nes labai norėjo išbandyti savo jėgas užsienyje. Dvejų metų sutartis su „Uniks“ gerokai papildys lietuvio banko sąskaitą. 37,3 proc. tikslumu tritaškius Europos taurėje metantis A.Milaknis kol kas palieka dvejopą įspūdį, nes sezoną pradėjo gerai, bet vėliau įkrito į duobelę ir jo naudingumas siekia vos 4,1 balo – antrajame pagal pajėgumą Europos klubiniame turnyre tai yra kuklus rezultatas. Vasarą A.Milaknis galės būti ramus, nes žinos, kur žais kitą sezoną ir kiek uždirbs.

5. Mindaugas Kuzminskas, Malagos „Unicaja“ (Eurolyga: 12,7 tšk., 3,8 atk. kam., 1 rez. perd., 12,8 naud. bal.) – apie 400 tūkstančių eurų per sezoną.

Turbūt paskutinį sezoną Malagos klube žaidžiantis lietuvis vasarą galės kelti sparnus ten, kur tik panorės. Gali būti, jog puolėjas pravers NBA duris, o gali būti, jog pasuks į Maskvos CSKA, kuri jau kurį laiką domisi M.Kuzminsko paslaugomis. Galima neabejoti, jog solidus pasirodymas šį sezoną Eurolygoje dar pakels Mindaugo rinkos vertę ir vasarą jis pasirašys bent jau trečdaliu pelningesnį kontraktą. Su sąlyga, jog neaukos uždarbio už galimybę išbandyti jėgas NBA.

4. Mantas Kalnietis, Milano „Emporio Armani“ (Europos taurė: 8 tšk., 0,7 rez. perd., 1,3 per. Kam., 7,3 naud. bal.) – 650 tūkstančių eurų per sezoną.

„Žalgiryje“ įžaidėjo alga siekė beveik 450 tūkst. eurų ir tai yra labai solidus uždarbis, bet italai taip geidė lietuvio, jog šiam nepagailėjo įspūdingos sumos. Maža to, dar ir „Žalgiriui“ atseikėjo 250 tūkst. eurų išpirką. „Emporio Armani“ turės Lietuvos rinktinės atakų organizatorių savo gretose ir kitą sezoną, tad vasarą Mantui apie naujo klubo paieškas galvoti nereikės. Ar vertas M.Kalnietis tokių pinigų, galima ginčytis. Tai darė ir Italijos žiniasklaida, kuri kėlė šį klausimą.

3. Jonas Mačiulis, Madrido „Real“ (Eurolyga: 5,4 tšk., 1,8 atk. kam., 4,3 naud. bal.) – apie 830 tūkstančių eurų per sezoną.

Eurolygos čempionai neturėtų gailėtis, kad pasiliko lietuvį savo gretose, kadangi jis įrodė, jog iš tiesų yra aukščiausio lygio žaidėjas. Užtenka prisiminti Eurolygos finalą, kur per pirmuosius du kėlinius būtent lietuvio žaidimas užvedė „Real“ ant bangos. Geriausiai komandoje besiginantis J.Mačiulis vasarą taps laisvuoju agentu ir „Real“ vadovai jau dabar galvoja, ką daryti su šiuo 31-erių krepšininku. Galima neabejoti, jeigu „Real“ pasiūlys J.Mačiuliui pasilikti, jis tai ir padarys. Būtų kvaila dairytis kitur, kai žaidi geriausiame Europos klube, gyveni Ispanijoje ir priklausai tokio lygio organizacijai.

2. Donatas Motiejūnas, „Houston Rockets“ (NBA: 5,4 tšk., 2,3 atk. kam.) – 2,1 mln. eurų per sezoną.

Praėjusį sezoną puolėjas žaidė tiesiog nuostabiai, bet viską sugadino patirta nugaros trauma. Problemos nesibaigė ir šį sezoną, nes lietuvį kamavo nugaros skausmai, o „Detroit Pistons“ dėl šios priežasties net atšaukė jau įvykusius mainus. Vasarą D-Mo taps ribotu laisvuoju agentu. Dabar Donatui reikia žaisti ir įrodinėti, jog yra sveikas bei taip kelti savo rinkos vertę prieš artėjantį laisvųjų agentų turgų. Jeigu atsiras komanda, kuri labai norės įsigyti D.Motiejūną, jai reikės jau mokėti solidesnę algą, nei krepšininkas gauna dabar.

1. Jonas Valančiūnas, „Toronto Raptors“ (NBA: 12,8 tšk., 9,2 atk. kam., 1,1 blk.) – 4,3 mln. eurų per sezoną.

Tokius „kuklius“ skaičius prie šio vidurio puolėjo pavardės matome paskutinį kartą. Sudarytas 58,9 mln. eurų vertės kontraktas su „Raptors“ užtikrina, jog jau kitą sezoną J.Valančiūnas gaus 13,2 mln. eurų per sezoną. Kasmet suma tik augs po beveik 1 mln. eurų, tad „centras“ gali būti ramus – šiame reitinge artimiausiu metu jo tikrai niekas neaplenks. Jeigu viskas klostysis sėkmingai, J.Valančiūnas taps daugiausia NBA uždirbusiu lietuviu per visą istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.