EUROLYGA 2023

M. Kuzminsko kelias: šlovė ir pinigai Europoje ar NBA svajonė?

Malagos „Unicaja“ lyderio Mindaugo Kuzminsko šią vasarą laukia tikras galvosūkis – ką pasirinkti? Europą, užtikrintus pinigus ir svarbų vaidmenį ar siekį įgyvendinti svajonę stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje – NBA?

M.Kuzminskas laukiamas NBA.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Kuzminskas laukiamas NBA.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-01 09:05, atnaujinta 2017-06-06 00:41

26-erių M.Kuzminskas yra vienas tų europiečių, kuris gali sudaryti sutartį su bet kuria NBA komanda, rašo „Euroleague Adventures“ puslapis.

Jo kontraktas su „Unicaja“ baigiasi jau vasarą ir lietuviui teks pasirinkti – NBA ar vienas galingųjų Europos klubų ir milžiniški pinigai Rusijoje, Ispanijoje ar Turkijoje.

M.Kuzminskas – žaidėjas su milžinišku potencialu, galintis išplėsti aikštę, laužyti lentą dėjimais ir žaidėjas, su kuriuo komandos puikiai skirsto kamuolius puolime. Jis galėtų puikiai pritapti NBA, nes dabar „Unicaja“ klube jam nėra jokių derinių – lietuvis viską susikuria pats.

Tą jam reikėtų daryti ir NBA.

Bet M.Kuzminskas įrodė savo vertę ir pagal dabartinį jo žaidimo lygį lietuvis gali tikėtis 1,5-2 milijonų dolerių atlyginimo Europos granduose – Maskvos CSKA ar „Barcelona“. Tad kai reikės rinktis tarp šlovės ir pinigų ar žaidimo NBA Vasaros lygoje, o vėliau – tik sezonui garantuoto NBA kontrakto, jis gali pasirinkti užtikrintumą.

Jei M.Kuzminskas liks Europoje, jo sutartyje greičiausiai nebus numatyta galimybė vykti į NBA. Tad tai reiškia vieną – dabar arba niekada.

Žaidėjai dažniausiai renkasi didesnius pinigus, tačiau jeigu lietuvis pasirinks NBA, bus sunku statyti prieš, kad jis ten pasieks sėkmę, rašo „Euroleague Adventures“.

Jau kiek anksčiau buvo skelbta, kad lietuvis gali praverti NBA duris. Ispanijos žiniasklaida skelbė, kad „Boston Celtics“ komanda atidžiai stebi lietuvio žaidimą ir jau kalbasi su jo agentu dėl galima puolėjo persikėlimo už Atlanto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.