EUROLYGA 2023

Panevėžyje ir Šiauliuose – krepšinio talentų paieškos

Praėjus vos kelioms savaitėms nuo Lietuvos krepšinio federacijos atstovų apsilankymo Panevėžio Raimundo Sargūno ir Šiaulių sporto gimnazijose imtasi konkrečių žingsnių. Jų tikslas – ieškoti ir ugdyti jaunuosius krepšinio talentus. Antradienį susitarta, kad pirmasis plano etapas prasideda jau ateinančią gegužę.

Talentų ieško ir krepšinio specialistas Š.Sakalauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Talentų ieško ir krepšinio specialistas Š.Sakalauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

musukrepsinis.lt

Mar 2, 2016, 1:37 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 8:07 PM

„Ir Panevėžio Raimundo Sargūno, ir Šiaulių sporto gimnazijose lankėmės turėdami konkrečių tikslų. Ieškome, kaip tampriau bendradarbiauti su abiem gimnazijomis. Siekiame ieškoti ir ugdyti naujus talentus. Vakar pasiekėme ir pirmąjį konkretų bendrą susitarimą. Jau gegužę vykdysime atranką į šias sporto gimnazijas“, – sakė LKF meistriškumo komisijos vadovas Šarūnas Sakalauskas.

Panevėžio R.Sargūno gimnazijoje vyks atranka į 2000 m. gimusių berniukų ir mergaičių grupę. Šiauliuose bus atrenkami kandidatai į 2001 m. gimimo berniukų ir mergaičių grupes.

„Krepšinio federacija padės rengiant atrankos testus, taip pat ir vykdant pačią atranką. Džiaugiamės, kad abiejų sporto gimnazijų vadovybės geranoriškai imasi įgyvendinti šią bendradarbiavimo programą. Tikimės, kad jau po penkerių-šešerių metų pirmieji gabiausieji tų gimnazijų auklėtiniai pateks į šalies vyrų ir moterų rinktines“, – sakė Š.Sakalauskas.

Pasak jo, kalbos apie tai, kad netrukus Panevėžyje ir Šiauliuose bus vėl ugdomi krepšinio meistrai, nėra tuščios.

„Noras yra – ir krepšinio federacijos, ir abiejų gimnazijų. Visų tikslas yra ieškoti talentingų krepšininkų ir krepšininkių. Džiaugtumėmės, jei Panevėžys grįžtų į tą sėkmės kelią, kada buvo ugdomi krepšininkai Lietuvos rinktinei. Norėtume, kad krepšininkės būtų ugdomos ir Lietuvos moterų bei merginų rinktinėms, o Šiauliai taip pat įsilietų į šią kryptingą veiklą“, – sakė Š.Sakalauskas.

Pasak šio specialisto, ypač reikia pagerinti talentingų mergaičių paiešką.

„Pirmiausia reikėtų sutelkti mergaičių ir moterų krepšinio bendruomenę. Būtent, kad Lietuvos krepšinio federacijos veikla būtų aiškia mergaičių krepšinio treneriams. Atrasti talentus ir išugdyti juos iki šalies krepšinio rinktinės yra kilnus uždavinys. Vyksta projektas „Talentų U15 karta“, atsiranda sporto gimnazijos, tariamasi su vaikų treneriais. Tai yra tie žingsniai, kuriais bandoma stabilizuoti padėtį ir suvienyti jėgas“, – sakė Š.Sakalauskas.

Pasak jo, toliau bus kuriami įvairūs projektai, atsižvelgiama į Europos moterų krepšinio tendencijas.

„Norėtųsi, kad gerėtų trenerių rengimas ir tobulinimas. Nes informacijos yra gausu. Reikia tik ja greičiau dalytis“, – sakė Š.Sakalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.