EUROLYGA 2023

Užgoš Joną Valančiūną? Torontas liaupsina rezervinį „centrą“

„Toronto Raptors“ klube kyla naujas dievaitis ir jis rungtyniauja Jono Valančiūno pozicijoje. Po rungtynių su „Utah Jazz“ Toronte į antraštes pateko 23 metų 213 cm ūgio brazilas Lucasas Nogueira. Jam užteko mažiau nei penkių minučių, kad „Raptors“ gerbėjai pultų po kojomis.

L.Nogueira per 4 minutes 30 sekundžių paliko puikų įspūdį.<br>AP nuotr.
L.Nogueira per 4 minutes 30 sekundžių paliko puikų įspūdį.<br>AP nuotr.
L.Nogueira per 4 minutes 30 sekundžių paliko puikų įspūdį.<br>AP nuotr.
L.Nogueira per 4 minutes 30 sekundžių paliko puikų įspūdį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 3, 2016, 12:11 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 5:20 PM

„Treneriai visada sako, kad svarbu ne kiek minučių žaidi, o ką per gautas minutes nuveiki. L.Nogueira tapo to pavyzdžiu“, – rašė „Toronto Sun“, kai „Raptors“ komanda 104:94 nugalėjo „Utah Jazz“ ekipą.

L.Nogueira rungtyniavo 4 minutes 30 sekundžių. Per šį laiką jis pataikė vienintelį mestą dvitaškį, atkovojo po du kamuolius puolime ir gynyboje, padarė klaidą ir kartą prasižengė.

„Nesvarbu, ar žaidi 30 sekundžių, ar 30 minučių. Tu privalai žaisti kuo geriau ir daryti tai, kas pakeistų rungtynes. Nestovėk aikštelėje taip, kad niekas tavęs nematytų. Tapk matomas. Taip aš nusiteikiu, kai einu į rungtynes“, – sakė L.Nogueira.

Vidutiniškai „Raptors“ klube jis žaidžia 7,2 minutės. Per 59 mačus brazilas žaidė 20 kartų.

L.Nogueira aikštėje pasirodė iki antrojo kėlinio pabaigos likus 4 minutes 30 sekundžių. „Raptors“ atsiliko 8 taškais ir atrodė vangiai.

Brazilui žengus į aikštelę reikalai pasikeitė. Aštuonių taškų deficitas greitai tapo trijų taškų pranašumu. Ir nors L.Nogueira  neįmėtė daug taškų, būtent jam pavyko įjungti „Raptors“ atakų mygtuką. „Raptors“ nuo to momento, kai į aikštelę žengė brazilas, laimėjo 16:5.

Pastarajam pavyko padaryti ir tai, ko tikėjosi treneris Dwane'as Casey – pakovoti su Rudy Gobertu, 23 metų 218 cm ūgio prancūzu.

„Jis suteikė mums pranašumą, atkovojo kamuolių. Tai dovana. Pamaniau, kad mus užklupo letargas, todėl mečiau jį į rungtynes ir tai atsipirko. Tai buvo apskaičiuota rizika“, – sakė D.Casey.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.