EUROLYGA 2023

Latviui K.Porzingiui ramybės neduoda A.Sabonio rekordai

Per pusmetį nemenka NBA krepšinio žvaigždute tapęs jaunasis latvis Kristapas Porzingis kėsinasi į Lietuvos legendos Arvydo Sabonio laurus, rekordus ir net įvaizdį. Latvijos žaidėjas per socialinius tinklus dalijasi net filmukais su istoriniais kadrais, kuriuos „Portland Trail Blazers“ ekipoje žaidžiantis A.Sabonis rodo perdavimo šou elementus. Daugelis internautų jau lygina latvį su A.Saboniu ir jam perša kur kas įspūdingesnę karjerą, nei Lietuvos legendai.

K.Porzingis sugebėjo pagerinti A.Sabonio mestų tritaškių rekordą.<br>AFP nuotr.
K.Porzingis sugebėjo pagerinti A.Sabonio mestų tritaškių rekordą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 9:26 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 2:28 PM

Latvijos sportininkas, NBA pradėjęs karjerą tik šį sezoną, jau gviešiasi į visų laikų geriausio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio rekordus NBA. 61 mačą „New York „Knicks“ ekipoje jau sužaidęs aukštaūgis nebijo mesti tritaškių ir tai jau padarė 201 kartą. K.Porzingis iškart pateko į istoriją, nes tarp 221 cm ūgio ir aukštesnių žaidėjų per visą NBA čempionatų istoriją tiek daug iš toli „centrai“ dar nemėtė.

Jo pataikyti 68 tritaškiai – taip pat naujas NBA aukštaūgių rekordas.

Iki tol, kol pasirodė NBA salėse K.Porzingis, lygos rekordas priklausė Lietuvos krepšinio legendai A. Saboniui. Jis 1996-1997 m. sezone iš toli šovė 132 kartus.

Daugiausiai – 49 tritaškius – A. Sabonis buvo pataikęs taip pat 1996-1997-ųjų NBA sezone.

NBA nuo 1995 iki 2003-ųjų žaidęs dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas A.Sabonis „Trail Blazers“ komandoje metė 462 tritaškius, iš kurių tikslą pasiekė 151 metimas.

Filmukais apie A.Sabonį socialiniuose tinkluose besidalinantis K.Porzingis siekia „sumušti“ ir dar vieną A.Sabonio pasiekimą – atlikti kuo daugiau rezultatyvių perdavimų.

Per septynerių metų karjerą NBA, A.Sabonis iš viso atliko 964 rezultatyvius perdavimus – vidutiniškai po 2,05 per rungtynes. Tuo tarpu latvis per 61 mačą vidutiniškai atlieka po 1,2 perdavimo – iš viso jo sąskaitoje jau yra 73 rezultatyvūs perdavimai.

Tačiau norint aplenkti A.Sabonį, latviui dar teks paplušėti, mat per sezoną vidutiniškai visų laikų geriausias Lietuvos žaidėjas sugebėdavo šioje statistikoje pasižymėti vidutiniškai 130 kartų, o jo rekordas yra įspūdingas – 1997-1998 metų sezone A.Sabonis atliko 218 perdavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.