EUROLYGA 2023

D. Motiejūną ginti nuo „Pistons“ savivalės pasiryžo NBA žaidėjai

NBA žaidėjų asociacija žada imtis rimtų veiksmų ir gins į „Detroit Pistons“ komandą viliotą, bet galiausiai išspirtą lietuvį Donatą Motiejūną. Yahoo.sports.com praneša, jog asociacija sureagavo į susiklosčiusią situaciją bei žada teikti lygai skundą dėl „Pistons“ ekipos veiksmų, atšaukiant mainus.

D.Motiejūną žada ginti NBA žaidėjų asociacija.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Motiejūną žada ginti NBA žaidėjų asociacija.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 9:03 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 12:32 PM

D.Motiejūnas mainų būdu iš „Houston Rockets“ ekipos buvo išsiųstas į Detroitą. Nors pradžioje ekipos vadovybė ir treneris negailėjo liaupsių D.Motiejūnui, po trijų dienų „Pistons“ atšaukė sandorį, mat paskutinę minutę pareiškė, kad lietuvis nepraėjo medicininio patikrinimo.

Tačiau pats aukštaūgis neslėpė, kad tokios kalbos – absurdas, ir šiuo metu rungtyniauja su „Rockets“ marškinėliais.

„Medicininė apžiūra yra juokingas dalykas, paprasčiausiai komandos daktaras pasako, ar tu praėjai, ar ne, nors iš tikrųjų jis gali tavęs net netikrinti. Tos 48 valandos realiai leidžia komandai apsispręsti, ar ji nori žaidėjo, ar ne. Pasakė, kad neperėjau medicininės apžiūros, nors iš tikrųjų aš tą apžiūrą perėjau ir prieš tai jau žaidžiau. Kaip sakant, mane tiesiog „išdūrė“ ir taip yra. Trauma buvo pretekstas atsisakyti mainų. Jei jie viską būtų normaliai darę, būtų supratę, kad aš perėjau patikrinimą, – portalui basketnews.lt sakė D. Motiejūnas. – Jie turėjo visą priėjimą prie mano ligos istorijos. Paprasčiausiai jie persigalvojo.“ 

Atšaukti mainai ir „Pistons“ pozicija dėl neva blogos lietuvio sveikatos gali padaryti rimtą įtaką D.Motiejūno ateičiai, mat jis vasarą sieks pasirašyti naują kontraktą, o dėl šios situacijos jo vertė gali smarkiai kristi žemyn.

Pasak žaidėjų asociacijos, Detroito komandai nederėjo laidyti jokių pareiškimų viešai.

Į Hjustoną grįžęs Lietuvos rinktinės narys nuo to laiko jau sužaidė penkerias rungtynes, iš kurių trejas – starto penkete.

D.Motiejūnas šį NBA sezoną vidutiniškai aikštėje praleidžia 14 minučių ir pelno po 5,5 taško, atkovoja po 2,3 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.