EUROLYGA 2023

Martynas Pocius: staklės nutraukė pirštą, bet neatėmė svajonės

M.Pocius.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Pocius.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

Mar 10, 2016, 3:03 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 2:52 AM

„Žalgiris TV“ ir socialinis projektas „Žalgiris“ – tavo mokykloje“ pristato jau aštuntą šio sezono rubrikos #BackToSchool laidą, kurioje prisiminimais apie mokyklos laikus šįkart dalijosi žalgirietis Martynas Pocius.

29-erių 196 cm ūgio krepšininkas jau nuo pirmų dienų mokykloje, raginamas tėčio buvusio krepšininko ir trenerio Gintaro Pociaus, stengėsi suderinti mokslus bei krepšinio treniruotes. M.Pocius prisimena, kad iš pradžių ankstyvos treniruotės krepšininkui susižavėjimo nekėlė.

„Mano diena mokykloje prasidėdavo labai anksti. Tėtis už ausų tempdavo į krepšinio aikštelę dar prieš prasidedant pamokoms. Eidavau dažnai susiraukęs. Su tėčiu pasitreniruodavome, pamėtydavome. Tada jau eidavau į mokyklą, aišku, mėtydavau ir ten – iš salės tiesiai į pamokas. Po pamokų, kiek spėdavau, darydavau namų darbus, o po treniruotės būdavau labai pavargęs ir eidavau iškart miegoti“, – apie savo įprastą dieną mokykloje Vilniuje pasakojo M.Pocius.

Krepšininko dienos mokykloje slinko įprasta rutina. Tiesa, vienas nutikimas dar šeštoje klasėje grasino užkirsti kelią M.Pociui į krepšininko karjerą. Per darbų pamoką dirbant frezavimo staklėmis šios įtraukė M.Pociaus darbinę pirštinę ir stipriai sužalojo kairės rankos pirštą.

„Buvo skaudu, aišku, pradžioje pirmas kilęs klausimas – ar galėsiu toliau žaisti krepšinį. Kad ir kaip būtų, viskas susiklostė gerai. Žinoma, ilgai kompleksavau dėl šito dalyko. Stengiausi slėpti ranką, buvo kažkaip keista. Kad ir kaip būtų, su laiku pripratau ir susigyvenau“, – atvirai apie nelaimingo incidento pasekmes kalbėjo M.Pocius.

Kaip vėliau paaiškėjo, jokios negandos nesutrukdė Martynui siekti savo svajonės. Vienuoliktoje klasėje krepšininkas pakėlė sparnus į JAV, kur pradėjo mokytis Naujojo Hampšyro valstijoje įsikūrusioje privačioje Holdernesso mokykloje. M.Pocius tikina, kad išvykęs už Atlanto pateko į puikią mokymosi įstaigą.

„Mane pasitiko geros sąlygos – mokiausi privačioje mokykloje, kurioje ir gyvenau. Kiek žinau, tai buvo ir gana brangi mokykla, nors pats gaudavau stipendiją. Ten dirbo ir geras krepšinio treneris, kuris mane prižiūrėjo. Su juo ir dabar palaikome santykius. Kiekviena diena šioje mokykloje buvo „wow, kaip čia nerealu“, – apie patirtį Holdernesso mokykloje kalbėjo žaidėjas.

Pasinėręs į mokslus ir treniruotes M.Pocius neturėjo laiko išdaigoms mokykloje. Tiesa, kartą kojos vos nepakišo per didelis noras tobulėti krepšinio aikštelėje. Bėdos būta nemažos – M.Pocius tik per plauką išvengė pašalinimo iš mokyklos dėl iš pažiūros kurioziško incidento.

„Vakarais mokykloje valandą ar dvi turėdavome skirti namų darbams ir likti savo kambariuose. Na, o aš buvau susiorganizavęs nuo krepšinio salės papildomą raktą ir kartą nusprendžiau tyliai nueiti į salę pamėtyti. Tiesa, netyčia mane užklupo vienas mokytojas ir kitą dieną jau buvau pas direktorių. Gavau papeikimą ir manęs vos neišvarė iš mokyklos. Buvau labai susinervinęs. Atrodė, kad atvažiavau čia žaisti krepšinio ir už tai, kad treniravausi papildomai, mane norėjo išvaryti“, – apie laimingai pasibaigusį nuotykį kalbėjo M.Pocius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.