EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Vienoje grupėje su JAV? Mūsų grupė labai pajėgi“

Penktadienį Mieso gyvenvietėje netoli Ženevos buvo ištraukti 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vyrų ir moterų krepšinio turnyrų burtai. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, laimėjusi tiesioginį kelialapį į Rio de Žaneirą, B grupės rungtynes žais su Argentinos, Ispanijos, Brazilijos, Nigerijos rinktinėmis ir vieno iš trijų atrankos turnyrų nugalėtojais.

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 5:15 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 12:21 AM

„Kaip visada, burtai yra burtai. Varžovų nepasirinkti taip, kaip nori, o jie patenka tuo būdu, kuriuo patenka. Buvau kelionėje ir nežinau, kokiu principu į burtų krepšelius buvo skirstomos komandos. Mūsų grupė labai pajėgi, silpnų varžovų tikrai nebus. Nereikia svarstyti, kas būtų buvę, jei, jei būtume patekę ar nepatekę į vieną grupę su Amerikos rinktine. Pirmiausia reikia galvoti apie save, apie varžovą kitą dieną, paskui tik žiūrėti, kas bus ir kaip bus. Pirmasis uždavinys yra patekti iš grupės tolyn. Iš atrankos taip pat ateis stipri komanda“, – komentavo burtus Lietuvos vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

B grupėje taip pat žais vieno iš trijų kvalifikacinio turnyro nugalėtoja.

A grupėje olimpinių žaidynių kovas pradės JAV, Venesuelos, Kinijos bei Australijos rinktinės bei dviejų kitų atrankos turnyrų nugalėtojai.

Į atkrintamąsias rungtynes pateks po keturias pirmąsias grupių komandas.

Olimpinės atrankos turnyrai liepos 4—10 dienomis vyks trijuose miestuose.

Belgrade (Serbija) žais Angolos, Čekijos, Japonijos, Latvijos, Puerto Riko ir Serbijos ekipos.

Maniloje (Filipinai) dėl kito kelialapio kausis Filipinų, Kanados, Naujosios Zelandijos, Prancūzijos, Senegalo ir Turkijos vyrų rinktinės.

Turine (Italija) rungtyniaus Graikijos, Irano, Italijos, Kroatijos, Meksikos ir Tuniso vyrų rinktinės. Olimpinius kelialapius pelnys tik turnyro nugalėtojai.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė olimpinį kelialapį iškovojo, pernai iškopusi į Europos čempionato finalą. Lietuvos krepšininkai Olimpinėse žaidynėse dalyvaus septintą kartą iš eilės.

Olimpinis krepšinio turnyras turnyras Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 6—21 dienomis. Jame dalyvaus po 12 geriausių pasaulio vyrų ir moterų rinktinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą