EUROLYGA 2023

Š.Jasikevičius: „Mums trūksta žudiko instinkto“

Kauno „Žalgiriui“ nepasisekė palaužti Madrido „Real“ ekipos – antroje mačo dalyje Eurolygos čempionai palaužė žalgiriečius 90:75 ir „Top 16“ etapo F grupėje iškovojo šeštąją pergalę. Kauniečiai su dviem laimėjimais lieka šios grupės autsaiderių vaidmenyje – aštunti. „Geros rungtynės buvo“, – lyg bandydamas save įtikinti ir praskaidrinti nuotaiką nuo stalo po spaudos konferencijos kildamas sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Š.Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 9:15 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:59 PM

Kauniečiai du kėlinius diktavo savo sąlygas varžovams, tačiau „Real“ užčiuopė silpną šeimininkų vietą – žaidimą du prieš du ir galiausiai pasinaudojo tuo: pradėjo mesti tritaškius.

„Gaila, kad nepavyko paskutiniame kėlinyje sukurti intrigos. Vyrai ėjo kovoti. Gal nusibosiu su tuo pataikymu, bet nelabai ką pasakyti galiu daugiau... Metame labai daug, treniruojamės daug, bet nepataikome. Jėgų įdedame daug, vyrai savo pastangomis bando gerinti pataikymo procentą, bet ir toliau nepataikome“, – kalbėjo ramiai Š.Jasikevičius.

Kalbėdamas apie mačo eigą, jis tikino, kad yra patenkintas dvikova.

„Strigti pradėjome trečiame kėlinyje, kai varžovai pradėjo keistis. Bet vis tiek mes patys susikūrėme nemažai progų metimams. Mentalitetas ir pastangos vyrų buvo aukštumoje, bet pritrūko kai kada šalto proto ir pataikymo“, – dėstė J.Jasikevičius.

- M.Sajus neblogai pradėjo mačą, bet po pertraukos nebežaidė. Kodėl?

– Nežaidė, nes pralaiminėjome apie 10 taškų ir norėjosi, jog rungtyniautų Ianas Vougioukas bei Paulius Jankūnas. Su visa pagarba, bet negalvoju, kad M.Sajus jau gali pakeisti mačo prieš „Real“ baigtį. Kelis kartu suveikė jo „du prieš du“ su J.Randle‘u ir dėl to jam pavyko gerai startuoti. Duok Dieve, kad jis būtų dar vienas rotacijos žmogus, kurį galima būtų nebijoti leisti ant parketo.

– P.Jankūnas sužaidė dar vienas puikias rungtynes – ir toliau neišeina be dvigubo taškų kraičio. Dar niekas penkis mačus iš eilės taip gerai nežaidė.

– Vadinasi, labai geras treneris (juokiasi). Yra komandoje veteranų, kurie gal neįmeta ar blogai žaidžia, bet žinai, ką iš jų gausi. Jauni žaidėjai labai banguota, bet Paulius visada yra Paulius. Jis ateina ir kovoja. Jam tik geriausi žodžiai... Dėl mūsų problemų jis daug žaidžia centro pozicijoje ir tai jam yra didžiulis pranašumas.

– Po dviejų kėlinių galėjote pirmauti solidžiau, bet turėjote tik 2 taškų persvarą.

– Pirmąjį kėlinį žaidėme fantastiškai, bet kai tu žaidi žymiai geriau, o eini į pertrauką pirmaudamas tik 2 taškais pirmaudamas, jau kažkas yra negerai. Reikėtų šiek tiek geriau pataikyti. Nežinau, ką daryti su šia problema. Mėtysime toliau, galbūt dar daugiau. Galbūt iš vis nemesime ir bus geriau. Galbūt reikia imtis ir drastiškų sprendimų.

„Žalgirio“ treneris tikino, kad ekipa vis dar nėra kaip kumštis. „Mums dar trūksta žudikų instinkto, tai kalbos nėra“.

Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ 75:90 (17:13, 24:26, 12:23, 22:28), 12 456 žiūrovai.

dvitaškiai 29/49 (59 proc.) 19/39 (48 proc.)

tritaškiai 2/17 (11 proc.) 12/28 (42 proc.)

baudos 11/15 (73 proc.) 16/25 (64 proc.)

atkovoti kamuoliai 39 37

perimti kamuoliai 3 3

klaidos 10 5

rezult. perdavimai 17 21

blokuoti metimai 3 6

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.