EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ tritaškių liga – žaidėjai nepataiko net laisvi

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda penktadienį Eurolygos „Top 16“ etapo dešimtajame ture namuose 75:90 nusileido Madrido „Real“ ekipai. Ir vėl didžiausia kauniečių problema tapo pataikymas – įmesti vos 2 tritaškiai iš 17 – tai yra vos 11,8 proc. Pridėjus 1 pataikytą tolimą metimą iš 14 pergalingame mače praėjusią savaitę prieš Bambergo „Brose Baskets“, žalgiriečių pataikymas atrodo šiurpiai – 3 iš 31 – tik 9,6 proc.!

P.Jankūnas<br>M.Kulbio nuotr.
P.Jankūnas<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

Mar 12, 2016, 2:07 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:42 PM

Apie šią klubą kamuojančią ligą su sarkazmu kalbėjo ir Šarūnas Jasikevičius. „Nusibosiu jums su tuo pataikymu, bet nieko daugiau negaliu pasakyti. Metame į krepšį labai daug, treniruojamės labai daug, tačiau nepataikome. Vyrai įdeda daug pastangų į pataikymo gerinimą, bet toliau nepataikome. Nežinau, ką daryti su šia problema. Mėtysime toliau, galbūt dar daugiau. Galbūt iš vis nemesime ir bus geriau. Galbūt reikia imtis ir drastiškų sprendimų“, – svarstė strategas.

Antrajam Eurolygos etapui artėjant į pabaigą, „Žalgiris“ yra rečiausiai ir blogiausiai iš toli metanti komanda. Per 10 susitikimų kauniečiai atliko 160 metimų ir pataikė vos 48, o tai yra 30 proc.

Taip prastai kaip šiemet „Žalgiris“ iš toli Eurolygoje metė 2004–2005 metų sezone, kai „Top 16“ etape realizavo taip pat tik 30 proc. visų tritaškių. Varžovai puikiai žino didžiausią kauniečių bėdą ir suteikia jiems laisvės ties tritaškiu, tačiau „Žalgiris“ vis tiek meta iš toli gerokai rečiau už varžovus.

Palyginimui galima pasakyti, kad tik žalgiriečius lenkianti Belgrado „Crvena Zvezda“ išmetė 191 tritaškį ir įmetė 71 (37,17 proc.). Dar 2013–2014 metų sezone „Žalgiris“ „Top 16“ etape pasiekė vos 2 pergales, bet tai nesutrukdė užimti trečiąją vietą tarp komandų, atlikusių daugiausiai tritaškių.

338 tritaškiai, iš kurių 125 pataikyti 37 proc. taiklumu. Tada tolimais metimais varžovus baudė Justinas Dentmonas, Artūras Milaknis ir Martynas Pocius, kurie „Top 16“ etape kartu sumetė 81 tritaškį iš 125.

Tuomet 32 proc. tikslumu iš toli šaudęs M.Pocius dabar atrodo visiškai neatpažįstamas – 1 tritaškis iš 14 (7,1 proc.) per devynis „Top 16“ etapo susitikimus.

Daugiausiai tritaškių „Top 16“ etape išmetė toli gražu ne tritaškių specialistas – Renaldas Seibutis – 27, iš kurių pataikė vos 8 (29,6 proc.). Konkurencingai atrodo Oliverio Hanlano ir Edgaro Ulanovo skaičiai – 8 tritaškiai iš 20.

„Žalgirio“ bėdas puolant padidina ir Pauliaus Jankūno prastas pataikymas iš toli – vos 3 metimai iš 16 (18,8 proc.).

Varžovai turėtų daug daugiau problemų gynyboje, jeigu kapitonas geriau pataikytų tritaškius. Tuomet neužtektų tik susispausti baudos aikštelėje ir stengtis atlaikyti puikiai nugara žaidžiančio sunkiojo krašto puolėjo atakas.

Situaciją turėjo pataisyti įsigytas įžaidėjas Jerome‘as Randle‘as, bet taikliarankis amerikietis per du susitikimus prametė visus 7 tritaškius, nors, svarbus faktas, abejos rungtynės buvo žaistos namuose.

Palyginimui galima pasakyti, kad Australijos pirmenybėse šį sezoną per 23 susitikimus J.Randle‘as vidutiniškai išmesdavo po 6 tritaškius ir pataikydavo po 2, o reiškinys, jog nepataikytų bent jau vieno tolimo metimo, nebuvo užfiksuotas apskritai.

Taiklią ranką turi ir Brockas Motumas, bet šis australas nesugeba pataikyti net būdamas visiškai laisvas.

Š.Jasikevičius užsiminė apie „drastiškus sprendimus“. Tokioje situacijoje jis gali būti vienas – samdyti psichologą, kuris pabandytų visiems žaidėjams įskiepyti daugiau pasitikėjimo savimi ir sumažintų nepasitikėjimo savimi rodiklį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.