EUROLYGA 2023

Eurolyga paskelbė, kam skirs papildomas vietas – tik ne Lietuvai

Nežinia dėl 2016–2017 metų sezono Eurolygos dalyvių atrankos klausimo išsisklaidė. Šio turnyro vadovas katalonas Jordi Bertomeu paskelbė, kam atiteks penkios laisvos vietos kitame reguliariajame sezone. Iš viso kitame sezone Eurolygoje kovos jau ne 24, o tik 16 ekipų.

Jordi Bertomeu.<br>AFP nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2016, 7:57 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:27 PM

2016–2017 m. Eurolygos reguliariajame sezone varžysis 11 klubų, kurie pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartis – dėl varžybų taip vadinamame prestižiškiausiame Europos turnyre yra ramūs Kauno „Žalgiris“, Madrido „Real“, „Barcelona“, Vitorijos „Laboral Kutxa“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi“, Milano „Emporio Armani“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Stambulo „Fenerbahce“.

Tad buvo nežinomi dar penki dalyviai: aiškėja, kad po vieną vietą gaus Jungtinės VTB lygos, Adrijos lygos, Vokietijos ir Ispanijos pirmenybių čempionai.

16-ąją vietą užims Europos taurės turnyro nugalėtoja. Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad Eurolyga rengs atrankos turnyrą, kuriame bus galima iškovoti vieną vietą turnyre.

Vėliau buvo pasirodę pranešimų, kad turnyro organizatoriai skirs vieną vardinį kvietimą. 2016–2017 m. sezone dalyvaus 16 klubų, kurie reguliariajame sezone tarpusavyje sužais po du kartus. Į ketvirtfinalį pateks 8 geriausios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.