EUROLYGA 2023

Jonui Valančiūnui – puiki proga sutrypti NBA naujoką

„Toronto Raptors“ sirgaliai prisibijo „Chicago Bulls“ komandos, kuri jų dievaičius nugalėjo aštuoniskart iš eilės. Tačiau prakeiksmą nutraukti gali Jonas Valančiūnas. „Bulls“ klubas į itin sau svarbią dvikovą, kuri vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, stos be pagrindinio bokšto Pau Gasolio.

J.Valančiūnas pastaruoju metu fiksuoja vieną po kito dvigubus dviženklius.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas pastaruoju metu fiksuoja vieną po kito dvigubus dviženklius.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 9:11 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 5:34 PM

35 metų 213 cm ūgio ispanas NBA per paskutinius keturis mačus vidutiniškai pelnė po 19,5 taško ir atkovojo 14,5 kamuolio.

P.Gasoliui skauda kelį, tad „Bulls“ turės surasti jam tinkamą pamainą. „Bulls“ klubas pirmadienį užsiminė, kad prieš J.Valančiūną stos Cristiano Felicio. NBA mažai žinomas 23 metų 208 cm ūgio centras dar nė karto nežaidė starto sudėtyje.

C.Felicio šį sezoną aikštėje pasirodė per 16 rungtynių ir vidutiniškai aikštėje praleido 4,8 minutės. Jis pelnė 1,1 taško, atkovojo 1,5 kamuolio.

J.Valančiūnui brazilas taps lengvu kąsneliu, juolab, kad lietuvis jau 17 rungtynių iš eilės užfiksuoja dvigubą dviženklį, o savaitgalį prieš „Miami Heat“ pelnė 20 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

„Bulls“ krepšininkai prieš šį mačą bus dar labiau užsidegę nei anksčiau. Triskart šį sezoną jie parodė, kad yra viršesni, bet Rytų konferencijos turnyro lentelė rodo ką kitą. Kol „Raptors“ taikosi aplenkti lyderę „Cleveland Cavaliers“ ekipą, „Bulls“ siekia patekti į atkrintamąsias varžybas.

Čikagos klubas užima devintąją vietą ir siekia aplenkti bent aštuntojoje vietoje esančią „Pistons“ komandą.

Dabar „buliai“ bus dar labiau užsidegę, nes klubui pergalė itin reikalinga. „Bulls“ viena pozicija atsilieka nuo „Detroit Pistons“ komandos, kuri užima paskutinę Rytų konferencijos vietą, garantuojančią kelialapį į atkrintamąjį etapą.

Dėl šios priežasties pergalės kaina prieš „Raptors“ – dar didesnė.

Bet „Bulls“ į rungtynes su „Raptors“ ir vėl gali žengti be lyderio Derricko Rose'o. Manoma, kad pagrindinis įžaidėjas dėl kirkšnies traumos praleis antrąsias rungtynes iš eilės.

Nemažai klausimų kelia ir tai, kad „Bulls“ pastaruoju metu daro daug klaidų. Per penktadienio rungtynes su „Heat“ komanda jų padarė 18.

„Domino kaladėlės ėmė kristi ir mes to nesugebėjome sulaikyti. Viskas prasidėjo nuo klaidų, kurios persekioja per pastaruosius mačus“, – sakė „Bulls“ treneris Fredas Hoibergas.

„Bulls“ pralaimėjo du paskutinius mačus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.