EUROLYGA 2023

Kodėl žurnalistai trukdo ramiai gyventi Krepšinio federacijai?

Lietuvos krepšinyje viskas būtų nuostabu, jei ne tie amžinai priekabių ieškantys ir vis randantys nenaudėliai žurnalistai.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Mar 14, 2016, 11:21 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 7:01 PM

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir kiti svarbiausi federacijos asmenys turbūt dažnai pasvajoja: kaip būtų gera, jei neliktų įkyrių Lietuvos žiniasklaidininkų, o tik mūsų šalies krepšinio pergalėmis ir garsiais žaidėjais besižavintys rusai ar ispanai, kuriems galima pasimėgaujant pasakoti pikantiškomis detalėmis paskanintas senas istorijas. Pavyzdžiui, kaip lietuviai laimėjo Seulo olimpiadą ir smagiai atšventė, kaip buvo iškovoti kiti medaliai.

Deja, visa Lietuva tas papasakotas ir filmuose įamžintas istorijas žino jau beveik atmintinai ir dabar labiau domisi ne išblizgintu Lietuvos krepšinio fasadu, o tuo, kas vyksta kieme.

O vyksta visko daug – ne tik šimtai LKL ir kitų lygų rungtynių savaitgaliais. Tačiau LKF tuo dalijasi labai nenoriai ir pyksta, jei parašoma ne tik tai, kas suguldoma į pranešimus spaudai.

Rio de Žaneiro olimpiada bus svarbiausias metų įvykis sporte, o krepšinio rinktinės žaidimas Brazilijoje turbūt labiausiai domina aistruolius.

LKF ir rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui yra dėl ko sukti galvą, tačiau nebūtina tylėti lyg vandens į burną prisiėmus.

Kol pasiruošimo olimpinėms žaidynėms planai Lietuvoje slepiami, juos visai nelinkėdami pikto lietuviams atskleidžia varžovai.

Su žurnalistais bendrauti nevengiantis Argentinos krepšinio federacijos prezidentas atskleidė, kad lietuviai liepos 25–27 d. dalyvaus turnyre Buenos Airėse, kur žais su Argentinos bei Australijos rinktinėmis. Kiek anksčiau planus išdavė Nigerijos krepšinio federacijos prezidentas.

Tuo tarpu LKF atkirto, kad prabils ne anksčiau kaip balandį. Laukite ir neskaitykite, kas apie lietuvius rašoma užsienyje.

Ir nebandykite klausinėti LKF vadovo – Arvydas Sabonis yra pats nepasiekiamiausias prezidentas pasaulyje.

Nors legendinis krepšininkas ir labai nemėgsta Lietuvos žurnalistų, jis skaito, kas parašoma. Ir pyksta.

„Jūs viską žinote, tai ir rašykite“, – atkirto jis lrytas.lt žurnalistui grįžęs iš kelionės į JAV, kur su žmona Ingrida ir dukra Aušrine stebėjo sėkmingą sūnaus Domanto pasirodymą NCAA Vakarų pakrantės konferencijos lemiamuose mačuose. Ir nuoširdžiai džiaugėsi jo sėkme, išgyveno dėl visko kaip mylintis tėvas.

„Tai jūs, žurnalistai, sugalvojote, kad aš nervinausi. Skambinkite tiems, kas tai parašė“, – vėl supyko paklaustas apie emocijas.

„Kalbėkitės su tais amerikiečiais, kurie pateikia tokia informaciją. Prie ko čia aš? Apie ką mes šnekame? – dar labiau pyko krepšinio legenda dėl klausimo apie sūnaus galimybes žaisti NBA.

Tad ar burtai nesujaukė galimų pasirengimo žaidynėms planų? Juk paprastai  kontrolinėms kovoms bandoma ieškoti varžovų, kurie netaps priešininkais svarbiuose turnyruose.

„Mūsų žurnalistai viską žino, rašykite, varykite. Burtai yra burtai – jie įvyko ir viskas“, – toks piktas atsakymas nuskambėjo į klausimą apie galimus rinktinės varžovus. – Klauskite Argentinos, Nigerijos apie tuos pasirengimo planus.“

„Su visomis rinktinėmis, su kuriomis planuojame, su tomis ir žaisime. Mes neturime su kuo daugiau žaisti. Na, su kuo rinktinė galės vasarą pažaisti, jei ne su tomis, kurios dalyvaus olimpiadoje? Mes ar jūs, žurnalistai, rinktinę išstatys?“, – dar sykį žiniasklaidai užtvojo LKF prezidentas.

Smagu nors tiek, kad oro uoste neiškvietė policijos ir neapkaltino priekabiavimu.

Sakysite, kad žurnalistas pats kaltas, o A.Sabonis buvo pavargęs po ilgos kelionės?

Bet juk mūsų krepšinio legenda nėra privatus asmuo, o svarbiausias asmuo Lietuvos krepšinio hierarchijoje ir jam pagal pareigas priklauso bendrauti su žiniasklaida, rūpintis sporto šakos gerove ir įvaizdžiu.

Ne tik tada, kai iškovojami medaliai, bet ir po nesėkmių. Ne tik vyrų, bet ir moterų.

Ar ištarė LKF prezidentas viešai nors vieną žodį, kai mūsų šalies moterų rinktinė patyrė didžiausią nesėkmę per dešimtmetį ir nepatekusi į 2017 m. Europos čempionatą keliems metams pasitraukė į užribį? O juk rinktinei vadovavo gerai A.Saboniui pažįstamas treneris, kurį galbūt net draugu galima vadinti.

Tyli krepšinio legenda ir turbūt nekalbės dar mėnesį, kol reikės paskelbti, ar liks vadovauti LKF dar vienai kadencijai.

Baigiantis pirmajai belieka apgailestauti, kad ryškiausia šalies krepšinio asmenybė nenorėjo pamiršti asmeninių nuoskaudų (kurių, be abejonės, kiekvienas turi) vardan visuomenės interesų.

A.Sabonio pirmtakas ir buvęs treneris Vladas Garastas dėl bendravimo su žiniasklaida ir savo atvirumo yra skaudžiai nusvilęs, tačiau ir būdamas garbaus amžiaus daug garbingiau žiūri į savo darbą dirbančius žiniasklaidininkus -- nevynioja savo nuomonės į vatą ir neatsakinėja klausimais į klausimus.

Ir tuo nemaloniau skamba gandai, kad kai kurios LKF garbės prezidento mintys nervina dabartinius LKF vadovus dar labiau nei įkyrūs žurnalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.