EUROLYGA 2023

Krepšininkai svetur: taškų pliūpsnis ir Norvegijos čempionas

Praėjusį savaitgalį nemažai užsienio klubams atstovaujančių Lietuvos krepšininkų sužaidė geriausias ar vienas geriausių sezono rungtynių. Tiesa, ne visų lietuvių rezultatyvumas padėjo jų komandoms iškovoti pergales – Eimanto Bendžiaus ir Tomo Delininkaičio ekipos turėjo sudėti ginklus per pratęsimą. Daug geriau sekėsi Simo Jasaičio, Tado Klimavičiaus, Raimundo Danio, Tautvydo Lydekos klubams.

S.Jasaitis siautė Italijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
S.Jasaitis siautė Italijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Mar 14, 2016, 1:53 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:31 PM

Norvegijoje sekmadienį jau buvo išdalinti nacionalinių pirmenybių medaliai, o čempione tapusioje komandoje žaidė ir vienas lietuvis.

Stipriausiai

Eimantas Bendžius pataikė iš aikštės vidurio, pasiekė asmeninį rekordą Ispanijos lygoje ir buvo rezultatyviausias turo žaidėjas, tačiau Kompostelos Santjago „Rio Natura“ komandai trūko svarbiausio dalyko – pergalės.

„Rio Natura“ krepšininkai savo aikštėje ketvirtojo kėlinio pabaigoje neišsaugojo 7 taškų persvaros ir po dviejų pratęsimų nusileido Fuenlabrados „Montakit“ ekipai 95:100.

E.Bendžius per 36 min. pelnė 28 taškus (5/8 dvitaškių, 5/10 tritaškių, 3/5 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius, bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir per pratęsimus jo metimai tikslo dažniausiai nepasiekdavo. Iki praėjusio savaitgalio E.Bendžiaus asmeninis rekordas Ispanijos lygoje buvo 15 taškų. Jo vidurkis yra 7 taškai.

Tomas Delininkaitis buvo rezultatyviausias Retimno „Cretan Kings“ žaidėjas ir per 32,5 min. pelnė 24 taškus (2/2 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 8/9 baudų), tačiau Kretos komandai išvykoje per pratęsimą nepavyko apsiginti nuo paskutinės varžovų atakos ir ji pralaimėjo autsaiderei „Kavala“ ekipai 102:103. Dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas kovojanti „Cretan Kings“ per 22 turus laimėjo 9 kartus ir dalijasi aštuntąją vietą.

Simas Jasaitis tolimais metimais tiesė kelią į pergalę Kapo d‘Orlando „Betaland“ klubui. Lietuvis per rungtynes su Turino „Manital“ ekipa žaidė 27 min. ir pelnė 21 tašką (3/4 dvitaškių, 5/5 tritaškių). Pastarosiomis savaitėmis atsigavusi „Betaland“ namie nugalėjo 86:73 ir Italijos lygoje pakilo į 12-ąją vietą (9 pergalės per 23 rungtynes).

Grįžęs po traumos, kurią gydėsi visą sausio mėnesį, Bonos „Telekom“ puolėjas Tadas Klimavičius ilgokai ieškojo savojo žaidimo, bet pagaliau pratrūko per rungtynes su Hageno „Phoenix“.

Lietuvis per 23,5 min. pelnė 18 taškų (7/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/4 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o „Telekom“ namie sutriuškino varžovus 111:86. Netikėtai žemai nusmukusi Bonos komanda Vokietijos lygoje laimėjo tik 10 iš 25 rungtynių ir užima 13-ąją vietą, bet dar neprarado vilčių pakilti į atkrintamąsias varžybas.

Šeštadienį per vienerias Rumunijos lygos rungtynes abiejų komandų rezultatyviausi žaidėjai buvo lietuviai. Tyrgu Žijaus „Energia“ ekipai Raimundas Danys per 40 min. pelnė 24 taškus (5/8 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 5/5 baudų), Bukarešto „Dinamo“ klubui Karolis Babkauskas per 38 min. įmetė 18 taškų (5/11 tritaškių, 3/4 baudų). Pergalę 84:79 šventė namie žaidusi „Energia“. Šios komandos kovoja dėl 7-12 vietų ir po 27 turų rikiuojasi greta: „Dinamo“ yra aštunta (12 pergalių), „Energia“ – devinta (11 pergalių).

Silpniausiai

Mantas Kalnietis antrose iš eilės Italijos lygos rungtynėse nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio). Milano „Emporio Armani“ įžaidėjui nepavyko pasižymėti per dvikovą išvykoje su Venecijos „Umana“ ekipa. Tiesa, 20 min. aikštėje praleidęs M.Kalnietis atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o „Emporio Armani“ išplėšė pergalę 85:81. Milano komanda laimėjo 18 iš 23 rungtynių ir pirmauja Italijos lygoje.

Vienam „Nassjo“ komandos lyderių Mantui Griškėnui per pirmąsias Švedijos lygos ketvirtfinalio rungtynes su „Boras“ klubu buvo juoda diena. M.Griškėnas, kurio vidurkis yra 12,2 taško, žaidė 27 min., bet pelnė tik 2 taškus (0/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų). „Nassjo“ išvykoje pralaimėjo 58:79. Reguliariajame sezone Nėšio komanda užėmė penktąją vietą, Boroso – ketvirtąją. Ketvirtfinalyje kovojama iki trijų pergalių.

Čempionas

Kaip kasmet, anksčiausiai Europoje paaiškėjo Norvegijos krepšinio čempionai. Aukso medalius iškovojo Oslo „Centrum Tigers“ krepšininkai, kurie savaitgalį surengto finalo ketverto lemiamose rungtynėse nugalėjo Tromsio „Storm“ komandą 85:71.

Čempionei „Tigers“ ekipai atstovavo lietuvis Darius Kiminius. Jis per sezoną žaidė 20 rungtynių, pelnydavo 4,2 taško ir atkovodavo 4,2 kamuolio. Lietuvoje tik mėgėjų komandose rungtyniavęs 26 metų 201 cm ūgio puolėjas kartais patekdavo į „Tigers“ starto penketą, bet per finalo rungtynes liko ant suolo.

Pusfinalio rungtynėse, kuriose „Tigers“ nugalėjo Bergeno „Gimle“ klubą 74:61, D.Kiminius žaidė 4 min. ir taškų nepelnė.

Finalininkės „Storm“ komandos paraiškoje taip pat buvo vienas lietuvis – 18-metis Juozas Imenickas. Jis finalo ketverte nežaidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.