EUROLYGA 2023

Kšištofo Lavrinovičiaus žaidimas: ar artėja karjeros pabaiga?

Šis Vilniaus „Lietuvos ryto“ sezonas yra kaip niekad permainingas. Daugybę pasikeitimų trenerių korpuse, permainos sudėtyje ir pagaliau nutrauktas titulų badas. Tomo Pačėso atvykimas kai kuriems žaidėjams tapo palaima, tačiau kai kurie krepšininkai turėjo palikti ekipą arba susitaikyti su epizodiniu vaidmeniu.

K.Lavrinovičius.<br>M.Kulbio nuotr.
K.Lavrinovičius.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

2016-03-14 15:20, atnaujinta 2017-06-01 18:10

Vienas tokių – Kšištofas Lavrinovičius. 36 metų 210 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas sezoną pradėjo puikiai ir buvo vienas iš „Lietuvos ryto“ lyderių, ką byloja ir pasirodymas Europos taurėje – 13,8 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 15,6 naudingumo balo per 19 žaidimo minučių.

Lietuvos krepšinio lygoje iki T.Pačėso atvykimo brolis sužaidė 13 susitikimų, per kuriuos įmesdavo 11,5 taško ir rinkdavo po 15 naudingumo balų. Reikia priminti, kad tuomet „Lietuvos rytas“ buvo ekipa, kuri labai prastai gynėsi ir visas dėmesys buvo skiriamas puolimui. Į prastai besiginančio aukštaūgio veiksmus buvo žiūrima pro pirštus, kadangi jis savo trūkumus prie savojo krepšio kompensuodavo pelnytais taškais.

T.Pačėsas Vilniaus komandos veidą pakeitė iš pagrindų, daugiau dėmesio skirdamas gynybai. Dėl šios priežasties Antanas Kavaliauskas buvo pastumtas į sunkiojo krašto puolėjo poziciją, o įsigytas Artūras Jomantas taip pat bus naudojamas kaip „ketvirtas numeris“, taip tarsi pasakant, jog K.Lavrinovičius šį sezoną jokio vaidmens nebeturės. Tai byloja ir statistika: 11 mačų, įmeta 2,5 taško, atkovoja po 2 kamuolius ir renka 3,4 naudingumo balo per 11,5 žaidimo minučių.

K.Lavrinovičiumi nepasitiki T.Pačėsas, o ir pats veteranas yra praradęs pasitikėjimą savo jėgomis. Dvikovoje su „Šiauliais“ brolis gavo pasireikšti 8 minutes ir pataikė 1 dvitaškį iš tiek pat bandymų, bet keliskart sudvejojo ir nemetė į krepšį iš gerų padėčių, kur anksčiau tai darydavo sėkmingai.

Likusi sezono dalis neturėtų tapti viltimi K.Lavrinovičiui, kadangi į komandą įsilies A.Jomantas ir jis gaus laiko sunkiojo krašto pozicijoje, kur taip pat yra jau minėtas A.Kavaliauskas ir Gediminas Orelikas. Reguliariajame sezone vilniečiams dar liko 8 mačai ir tuomet vyks atkrintamosios, kur T.Pačėsas norės rizikuoti mažiausiai, ypač pusfinalyje, kur gresia kova su Klaipėdos „Neptūnu“.

Vasarą K.Lavrinovičius taps laisvuoju agentu ir galima net neabejoti, jog „Lietuvos ryte“ jo kitą sezoną nematysime. Ar lapkritį 37-ąjį gimtadienį švęsiantis brolis turėtų kabinti sportbačius ant vinies?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.