EUROLYGA 2023

Signalas iš Barselonos: Europos taurėje – du Lietuvos klubai

Eurolygos vadovų pirmadienio vakarą į Barseloną sukviesti pasikalbėti dėl kito sezono Europos taurės turnyro, kelių šalių lygų ir klubų atstovai išgirdo užuominų, kurios nenuvylė dviejų Lietuvos klubų.

„Lietuvos ryto“ klubas kartu su „Neptūnu“ buvo pakviesti į svarbų pasitarimą Barselonoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
„Lietuvos ryto“ klubas kartu su „Neptūnu“ buvo pakviesti į svarbų pasitarimą Barselonoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 9:17 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 5:34 PM

2016-2017 m. sezone 24 ekipų turnyre 13 vietų numatytos lygoms: keturios – Vokietijai, po tris – Ispanijai, Adrijos lygai ir Jungtinei lygai.

Likusios 11 vietų bus vardiniai kvietimai klubams. Europos taurės turnyrą administruojančios Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu konkrečių komandų dar neįvardijo, bet pasakė, kad į turnyrą kviečiami klubai artimiausiu metu gaus sutarčių projektus ir iki balandžio 1-osios turės atsakyti, ar sutinka pasirašyti trejų metų kontraktus dėl žaidimo šiose varžybose.

Į pasitarimą Barselonoje iš Lietuvos buvo pakviesti Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ atstovai. Tai – signalas, kad būtent šios komandos gali sulaukti vardinių kvietimų ir jokios LKL čempionate užimamos vietos nelems kelialapių į Europos taurės turnyrą – kaip kad nelemia į Eurolygą, kur A licenciją turi Kauno „Žalgiris“.

Kitas svarbus klausimas pasitarime buvo pinigai.

24-iems žemyno taurės turnyro klubams 1,2 mln. eurų bus skirta padengti teisėjavimo ir administravimo išlaidas – iki šiol už visa tai sumokėdavo patys Europos taurės dalyviai.

Prizų fonde – 1,3 mln. eurų. Reguliariojo sezono dalyviams numatyta po 10 tūkst. eurų, patekusiems į „Last 16“ – po 20 tūkst., į ketvirtfinalį – po 30 tūkst., į pusfinalį – po 50 tūkst.

Finalo dalyviui tektų 100 tūkst. eurų, čempionui – 200 tūkst.

Būtent šis projektas bus teikiamas tvirtini Eurolygos akcininkams. Barselonoje buvo svarstytas ir kitas prizų dalybų modelis, kuriam galiausiai nepritarta. Pagal jį, už žaidimą reguliariajame sezone klubui nebuvo numatyta nieko, už pateikimą į „Last 16“ – 20 tūkst. eurų, už ketvirtfinalį – 35 tūkst. eurų, už pusfinalį – 60 tūkst. eurų, pralaimėjusiam finale – 150 tūkst. eurų, o Europos taurės turnyro laimėtojui – 350 tūkst. eurų premija.

Diskutuojant apie prizų fondą Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu atrodė sutrikęs, kai ‚Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas pasiūlė dar vieną variantą: visi turnyro dalyviai prieš sezoną sumeta po 25 tūkst. eurų, o paskui visa suma burtų keliu kaip „Aukso puodas“ atitenka vienam klubui.

„Mes pasitarsime“, – diplomatiškai išsisuko J.Bertomeu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.