EUROLYGA 2023

„Chimki“ direktorius prakalbo apie Rimo Kurtinaičio atleidimą

Rimas Kurtinaitis antradienį oficialiai prarado darbą. Maskvos srities „Chimki“ klubas po gandų Rusijos žiniasklaidoje greitai paskelbė, kad jau sukirto rankomis su nuožmiu 58 metų juodkalniečiu Duško Ivanovičiumi, o lietuvis – atleidžiamas.

R.Kurtinaitis ir D.Ivanovičius per naujojo trenerio pristatymą komandai.<br>„Chimki“ klubo nuotr.
R.Kurtinaitis ir D.Ivanovičius per naujojo trenerio pristatymą komandai.<br>„Chimki“ klubo nuotr.
„Chimki“ pristato naują trenerį. Iš kairės: R.Kurtinaitis, P.Astachovas, D.Ivanovičius ir klubo prezidentas Dmitrijus Golūbkovas.<br>„Chimki“ klubo nuotr.
„Chimki“ pristato naują trenerį. Iš kairės: R.Kurtinaitis, P.Astachovas, D.Ivanovičius ir klubo prezidentas Dmitrijus Golūbkovas.<br>„Chimki“ klubo nuotr.
D.Ivanovičiui pareigas perleidęs R.Kurtinaitis (nuotr.) atsisveikino su komanda.<br>„Chimki“ klubo nuotr.
D.Ivanovičiui pareigas perleidęs R.Kurtinaitis (nuotr.) atsisveikino su komanda.<br>„Chimki“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 6:58 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 3:11 PM

„Tiek aš, tiek klubas yra dėkingi, kad turėjome progą dirbti su R.Kurtinaičiu, bet buvo nuspręsta su juo atsisveikinti. Per penkerius metus Rimas su „Chimki“ laimėjo dvi Europos taures ir iškovojo Jungtinės lygos trofėjų, tad tokį sprendimą priimti buvo sunku. Tačiau pastarieji rezultatai nieko netenkino. Šioje situacijoje drastiškos priemonės buvo būtinos“, – sport-express.ru sakė „Chimki“ klubo direktorius Pavelas Astachovas.

„Chimki“ klubo vadovas atskleidė, kad jau nebegalėjo žiūrėti į smingančią komandą, kuri po sėkmingo starto Eurolygoje pateko į komplikuotą situaciją. Nors komanda ir turi šansų patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, jai būtina nugalėti keturis varžovus iš eilės. „Chimki“ laukia dvikovos su Bambergo „Brose“, Kauno „Žalgiriu“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“.

P.Astachovas įsitikinęs, kad tokias komandas, kaip Atėnų „Panathinaikos“, Vitorijos „Tau Ceramica“ ar „Barcelona“ treniravęs D.Ivanovičius sugebės tinkama kryptimi vairuoti krepšininkus, su kuriais R.Kurtinaičiui teko pyktis ne kartą.

„Komanda smigo gilyn ir gilyn, todėl nesiimti veiksmų buvo neįmanoma“, – tikino P.Astachovas.

– Kaip manote, kas sukėlė „Chimki“ komandos krizę? – sport-express.ru paklausė P.Astachovo.

– Apie tai kalbėti galima ilgai, bet jeigu reikėtų išskirti vieną, tai būtų kitokio lygio pasipriešinimas, kurį teko patirti komandai. Patekome į Eurolygą, bet palūžome, nes ekipa gavo sunkiausias grupes, kokias tik galėjo. Tuo pat metu lygis augo ir Jungtinėje lygoje.

Nuo pat sezono pradžios kiekvienas susitikimas tapo kone finalo maču. Spaudimas tapo vienu svarbiausių veiksmų.

– Ar sutinkate, kad pagrindinės komandos problemos – psichologinės?

– Taip. Mes pirmą kartą surinkome tiek daug krepšininkų, kurie bet kurioje Eurolygos komandoje gautų lyderių vaidmenis. Aklas vadovavimas tokiam būriui aukšto lygio žaidėjų ne visada pasiteisina.

Nesakau, kad mums nepasisekė. Pirmojoje sezono pusėje viskas buvo gerai, bet kažkas mechanizme sutrūko. Veikiausiai – psichologija. Tikiuosi, kad su D.Ivanovičiumi situacija pasikeis.

– Kodėl pasirinkote juodkalnietį?

– Nelengva viduryje sezono surasti profesionalą, kuris atitiktų mūsų kriterijus. Stebėjome keletą kandidatų ir nusprendėme rinktis D.Ivanovičių. Jo rezultatai kalba patys už save. Jis seniai įrodė, kad yra aukščiausio lygio Europos treneris.

– Problemos sprendimas atrodo rizikingas. D.Ivanovičius dar niekada nėra ėmęs ekipai vadovauti viduryje sezono, o Eurolygos „Top 16“ etapas finišuos po mėnesio.

– Taip, Duško čia patirties neturi, bet jo gabumais abejoti negalima. Manau, kad jis susitvarkys. Pridursiu, kad mes neturėjome geresnio pasirinkimo.

Ramiai sėdėti irgi negalėjome. Po pralaimėjimo Kazanės „Uniks“ komandai supratome, kad be pokyčių norimų rezultatų nepasieksime. Dabar turime šansą, nes naujas treneris – emocinė paskata visai komandai, o žaidėjai galės save atskleisti individualiai.

– Panašu, kad pritaikėte šoko terapiją.

– Taip nesakyčiau. Tiesiog mėginame komandą pakreipti reikiamu keliu. Tikiuosi, kad pokytį visi priims džiaugsmingai.

– Ar su D.Ivanovičiumi aptarėte krepšinio planus?

– Dabar sunku kalbėti apie specifinius pokyčius. Viduryje sezono naujovės nėra lengvai pritaikomos. D.Ivanovičius turi pakankamai patirties, kad pritaikytų naujų detalių, bet tuo pat metu išsaugos tai, kas veikė R.Kurtinaičiui.

– R.Kurtinaitis už ankstyvą atleidimą turi gauti kompensaciją. Ar tai neapsunkino sprendimo?

– Sezono iššūkiai niekur nedingo ir mes mėginame juos spręsti. Klubas yra labai dėkingas rėmėjams už palaikymą ir iš mūsų pusės labai aišku, kad stengsimės pateisinti jų lūkesčius. Komanda smigo gilyn ir gilyn, todėl nesiimti veiksmų buvo neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.