EUROLYGA 2023

Įvertino: R.Kurtinaitį keisti reikėjo, bet įpėdinis – netinkamas

Buvęs Rusijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Stanislavas Jeriominas pažėrė kritikos Rimui Kurtinaičiui, bet suabejojo ar atleidęs lietuvį „Chimki“ klubas pasirinko būtent tą specialistą, kuris pajėgs išvesti komandą iš krizės.

R.Kurtinaitis antradienį atsisveikino su komanda.<br>„Chimki“ nuotr.
R.Kurtinaitis antradienį atsisveikino su komanda.<br>„Chimki“ nuotr.
S.Jeriominas.<br>vtb-league.com nuotr.
S.Jeriominas.<br>vtb-league.com nuotr.
R.Kurtinaitis antradienį palinkėjo sėkmės savo įpėdiniui D.Ivanovičiui.<br>„Chimki“ nuotr.
R.Kurtinaitis antradienį palinkėjo sėkmės savo įpėdiniui D.Ivanovičiui.<br>„Chimki“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 10:55 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:18 PM

Nuo 2011-ųjų „Chimki“ treniravęs R.Kurtinaitis darbo neteko antradienį. Lietuvį pakeitė 58-erių juodkalnietis Duško Ivanovičius, su kuriuo pasirašytas kontraktas iki kito sezono pabaigos.

Kalbėdamasis su portalu sovsport.ru, S.Jeriominas sakė: „Man sunku komentuoti tokią situaciją. Pats buvau treneris, tai sunkūs momentai bet kurio specialisto karjeroje, bet jie neišvengiami. Rimas – mano draugas, aš labai gerbiu jo darbą. Jis puikiai darbavosi „Chimki“, pasiekė aukštų rezultatų. Bet man atrodo, kad šis sezonas jam nenusisekė. Kaip visada: kai gerai, ieškai dar geriau, o taip ne visada nutinka. Atsitikimas su Rimu – to pavyzdys.

Ką bekalbėtų atskiri komandos žaidėjai, pirma problema – atmosfera komandos viduje. Klubo vadovybė turi teisę imtis kardinalių sprendimų – jie moka didžiulius pinigus, surinko žvaigždes, kelia aukštus tikslus. Galiu tik palinkėti „Chimki“ vadovams ir visai komandai sėkmės, kad jie gerai pasirodytų. Bet nemanau, kad padarytas stipriausias ėjimas.

– R.Kurtinaitis gerai pažįsta komandą, jos stipriąsias ir silpnąsias puses. Nejaugi naujas treneris įstengs sezono pabaigoje pasirodyti geriau?

– Kartais tokios permainos pakeičia komandos rezultatus. Jiems, turbūt, geriau matyti, kodėl priėmė tokį sprendimą. Būna, komanda nevaldoma, atmosfera tokia, kad sprendimo reikia.

Manau, dabar „Chimki“ kilo klausimas: arba žaidėjai, arba treneris. Lengviau pašalinti trenerį. Jei „Chimki“ būtų susitarę, pavyzdžiui, su Davidu Blattu, tai būti tinkamas variantas. Prie visos pagarbos Duško Ivanovičiui, manau, jam čia bus nelengva. Tai pakankamai sunkus treneris. Pažiūrėsime, kaip jo talentas derės prie mūsų realybės, prie „Chimki“.

– Pastarosios „Chimki“ nesėkmės tikriausiai susijusios su nesusikalbėjimu tarp trenerio ir žaidėjų?

– Tai išsiaiškins klubo viduje. Žiūrint į „Chimki“ žaidimą iš šalies, jautėsi, kad Rimui dabar buvo sunku. Aš su juo apie tai šnekėjau privačiame pokalbyje. Ekipoje krepšininkai klasiški, čia jau sprendi, kaip išdėlioti akcentus, vidaus atmosferą padaryti naudingą komandiniam žaidimui. „Chimki“ pastaruoju metu išties prarado visą savo žaidimą. Rungtyniavo per daug pavieniui, be jokios gynybos. Todėl klubo vadovai ir padarė tokias kardinalias išvadas.

– Kuo išsiskiria Duško Ivanovičius?

– Jis yra pasiekęs didelių pergalių, bet man atrodo, kad tai pernelyg solidaus amžiaus treneris. Ypač ambicingas, mėgsta griežtą drausmę komandos viduje, labai autoritarinis. Nežinau. Gal dabartiniams „Chimki“ tokio trenerio ir reikia. Bet dėl to turiu abejonių.

– Vadinasi, R.Kurtinaitis kaip specialistas – labiau tinkamas?

– Nenoriu kalbėti, kuris labiau tinkamas. Tegul D.Ivanovičius dabar pataiso padėtį ir įrodo, kad jis kaip specialistas aukščiau R.Kurtinaičio. Tai du aukšto lygio treneriai. Man R.Kurtinaičio darbas visada buvo simpatiškas.

- Prieš kitą sezoną R.Kurtinaitis tikriausiai bus apipiltas pasiūlymais iš kitų klubų?

– Rimas savo darbu įrodė, kad jis treneris ir lieka geras treneris. Esu įsitikinęs, kad jis bus geidžiamas. Žinoma, tokių sąlygų kaip Chimki“ jis, tikriausiai, niekur negaus. Bet tas faktas, kad dabar patyrė atitinkamą sukrėtimą, jam išeis į naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.