EUROLYGA 2023

JAV žiniasklaida: „Domantas Sabonis kuria savo legendą“

Domantas Sabonis nuolat sulaukdavo JAV žiniasklaidos dėmesio, bet po nuostabaus Baracko Obamos prognozę paneigusio „Kovo beprotybės“ starto jis sulaukė dar daugiau liaupsių. „Gonzaga Bulldogs“  68:52 (35:25, 33:27) patiesė rungtynių favoritais laikytais „Seton Hall Pirates“ krepšininkus, o naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku susitiks su Jutos universiteto komanda.

D.Sabonis sulaukia vis daugiau pagyrimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis sulaukia vis daugiau pagyrimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2016, 3:35 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:39 AM

„Seattle Times“ D.Sabonį pavadino NBA kalibro aukštaūgiu. D.Sabonis be jokios abejonės bus dėmesio centre, bet jam teks įveikti Austrijos krepšinio žvaigždę Jakobą Poeltlą. Pastarajam prognozuojamas šeštasis NBA naujokų biržos šaukimas.

„Žaidimas pasikeitė. Įprastai spindi gynėjai, bet čia turime unikalią situaciją – porą aukštaūgių, kurie yra svarbiausios gyvatės galvos“, – sakė Jutos universiteto treneris Larry Krystkowiakas.

D.Sabonis dvikovos nesureikšmina.

„Į rungtynes žiūrėsiu taip, kaip ir į visas kitas. Tai nuostabus ir talentingas žaidėjas. Esu žaidęs prieš jį“, – sakė krepšininkas.

Kamuolius griebia geriausiai

D.Sabonis jau tradiciškai sulaukia ir klausimų apie tėvą Arvydą, kuris NBA paliko ryškų pėdsaką. „Bulldogs“ marškinėlius vilkintis lietuvis teigė, kad A.Sabonis nė vieno iš sūnų nestūmė į krepšinį. Domantas natūraliai atsidūrė aikštėje.

„Tiesiog augome žiūrėdami krepšinį ir visi norėjome žaisti“, – sakė D.Sabonis.

Jo žaidimas neatsiduria tėvo šešėlyje.

„Šiandieną D.Sabonis kuria savo legendą“, – rašė „Seattle Times“, gyrusi lietuvio gebėjimus kovoti dėl kamuolių.

Šį sezoną jis atkovojo 399 kamuolius ir NCAA lygoje yra penktas.

„Jis geriausiai kovojantis žaidėjas dėl kamuolių, kokį tik esu treniravęs. Ir tikrai vienas geriausių šioje srityje, kokius tik teko matyti universitete“, – sakė „Bulldogs“ treneris Markas Few, kuriam teko dirbti su Kelly Olynyku, Elias Harrisu ir Cory Violette.

Žaidė rinktinėse

Pergalė prieš Jutos universitet ir asmeninė D.Sabonio sėkmė prieš J.Poeltlą gerokai pakeltų Domanto akcijų vertę. J.Poeltlas puikiai pamena Domantą iš Lietuvos ir Austrijos dvikovos.

„Jis tiesiog metė tritaškį man į veidą, – vaizdingai išsireiškė J.Poeltlas. – Aš atsakiau tuo pačiu. Rungtynės buvo smagios. Jis sužaidė gerai, bet ir aš gerai pasirodžiau.“

J.Poeltlas tuomet daugiau kovojo su Jonu Valančiūnu. Lietuva laimėjo 86:71, bet austrui teko susidurti ir su rinktinėje debiutavusiu Domantu.

„Manau, kad jis šiek tiek geriau meta iš vidutinio nuotolio nei aš. Bet tai neturi reikšmės. Abu turime ir silpnųjų, ir stipriųjų pusių. Ketinu jį prižiūrėti, kuo geriau“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.