EUROLYGA 2023

Domantas Sabonis nėra tobulas: didžiausi lietuvio minusai

Domantas Sabonis intensyviai ruošiasi „Sweet 16“ etapui. Daugybės NBA skautų stebimas 19 metų 208 cm ūgio Lietuvos rinktinės krepšininkas per du „Kovo beprotybės“ mačus gerokai pakėlė savo akcijas.

D.Sabonis NCAA „Kovo beprotybėje“ žaidžia žvėriškai, bet jam dar yra kur tobulėti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis NCAA „Kovo beprotybėje“ žaidžia žvėriškai, bet jam dar yra kur tobulėti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-23 17:45, atnaujinta 2017-05-31 19:38

„Jis juda nuostabiai. Savo vaikinams sakau, kad jį vadinu „Didžiąja kate“. Jis lyg sibirinis tigras. Jis didelis, bet vikrus. Nesu matęs taip gerai kojomis dirbančio vaikino“, – apie D.Sabonį kalbėjo „Gonzaga Bulldogs“ treneris Markas Few.

Šie jo žodžiai – tik nedidelė dalis liaupsių, kurias jau visą sezoną žarsto specialistai, ypač suaktyvėję po pergalės prieš Jutos universitetą 82:59.

Dabar „Bulldogs“ ruošiasi naktį iš penktadienio į šeštadienį vyksiančiai dvikovai su Syrakūzų universitetu.

Iš D.Sabonio ir vėl tikimasi nuostabaus žaidimo, bet daugybės pagyrimų sulaukiantis Arvydo Sabonio sūnus nėra vien iš plieno lietas.

Krepšinio analitikas Kevinas O'Connoras akylai stebėjo Domanto žaidimą ir atskleidė savo pastebėjimus, kurie gali apkartinti lietuvio kelią į NBA.

„D.Sabonis žaidžia nesustodamas, bet jis nėra tas žaidėjas, kuris gina zoną po krepšiu ir dar nėra parodęs, kad gali apsikeisti ir gintis prieš mažesnius ir greitesnius žaidėjus. Jam tenka remtis užimamomis pozicijomis ir fundementaliomis krepšinio tiesiomis“, – rašė K.O'Connoras.

Krepšinio analitikas pabrėžė, kad NBA D.Sabonis susidurs su aukštesnių varžovų problema.

„Trūksta ūgio ir ilgio, – teigė K.O'Connoras ir žvilgtelėjo į lietuvio metimus. – Patobulino metimo šuolyje procentą, bet mechanika sustabarėjusi. Kamuolį išmeta anksti. Metimas gali ir nepasikeisti.“

K.O'Connoras sukūrė D.Sabonio dosjė, kuriame pažymėjo keturis lietuvio minusus.

● Žemų penketų NBA eroje jam gali kilti sunkumų su greitesniais puolėjais. Ne pats įvairiapusiškiausias gynėjas.

● Ne visada gali efektyviai trukdyti aukštų žaidėjų metimams. Gynyboje darbas viršutine kūno dalimi – ribotas. Trūksta ilgio ištiesus rankas.

● Žaidžia toliau nuo krepšio. Neturi sprogstamosios jėgos. Vidutiniškas atletiškumas. NBA ne visada galės kliautis pagąsdinimu ar pasistumdymu.

● Jeigu metimas niekada nepasikeis, puolime gali būti sunku surasti kitokį vaidmenį, kuris nesiremtų įkirtimais ar energingu žaidimu du prieš du.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.