EUROLYGA 2023

Įtakingiausi krepšinio agentai: po jų sparnu – ir Š.Marčiulionis

Krepšinio agentai – vieni juos keikia, kad graibsto per didelius pinigus iš žaidėjų, kiti juos gina ir džiaugiasi, kad rūpinasi profesionalių atletų reikalais, taip palengvindami jų kasdienį gyvenimą, kuriame be treniruočių kitiems užsiėmimams dažnai nelieka laiko.

Š.Marčiulionis<br>P.Lileikio nuotr.
Š.Marčiulionis<br>P.Lileikio nuotr.
M.Raznatovičius (dešinėje)
M.Raznatovičius (dešinėje)
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 2:27 PM, atnaujinta May 31, 2017, 8:07 PM

Rusų naujienų portalas sports.ru pristatė aštuonių Europos krepšinio agentų sąrašą, kuriuos vadina pačiais įtakingiausiais. Čia netrūksta ir pažįstamų veidų – pavyzdžiui Šarūnui Marčiulioniui kelią NBA tiesęs Markas Fleischeris.

Tarp įtakingiausių – ir „BeoBasket“ vadovas Miško Raznatovičius. Jo vadovaujamai agentūrai priklauso trys lietuviai – Martynas Gecevičius, Denisas Krestininas ir Matas Andruškevičius.

Lrytas.lt pateikia visą sports.ru agentų sąrašą.

Alexas Saratsis („Octagon basketball“)

Žinomiausi klientai: Giannis Antetokounmpo, Luolas Dengas, Marcelo Huertas, Dennisas Schroederis, Terrence'as Kinsey, Johnas Diebleris.

„Octagon basketball“ agentūra atstovauja nemažam būriui NBA žvaigždžių – Stephenui Curry, Rudy Gay, Wesley Matthewsui ir kitiems.

A.Saratsis prie agentūros prisidėjo 2009 metais ir po savo sparnu jau glaudžia ne vieną garsų krepšininką.

Gay Zuckeris („Zucker International“)

Žinomiausi klientai: Marcinas Gortatas (praėjusį mėnesį jų keliai išsikyrė), Manučaras Markoišvilis, Thabo Sefolosha, Tornike Šengelija.

Dar būdamas studentu G.Zuckeris padėjo talentingiems Izraelio mokiniams gauti stipendijas JAV koledžuose. Iš to išaugo nedidelė agentūra, įkurta Bostone, kuri užsiima klientais iš Europos.

Markas Fleischeris („Entersport“)

Žinomiausi klientai: Davis Bertanis, Aronas Baynesas.

M.Fleischeris – žinomiausias agentas Rusijoje, nes rūpinosi Andrejaus Kirilenkos karjera. Jo tėvas buvo garsus agentas, kuriam priklausė tokie klientai kaip Philas Jacksonas, Patas Riley ir kiti. Po tėvo mirties Markas tęsė jo darbą ir europiečiams atvėrė kelią į NBA.

Jis rūpinosi Vlade Divacu, Šarūnu Marčiulioniu, Mehmetu Okuru, Tony Parkeriu, Dejanu Bodiroga, Saša Džordževičiumi ir kitais.

Rade Filipovičius („BDA Sports Management“)

Žinomiausi klientai: Dmitris Itoudis, Nikola Vučevičius, Anthony Randolphas, Alessandro Gentile, Danny Greenas, Zoranas ir Goranas Dragičiai, Jamesas Gistas, Luka Dončičius.

R.Filipovičius visą gyvenimą praleido krepšinyje – pats žaidė, buvo fizinio pasirengimo treneris. Kai mokėsi JAV, susipažino su vienu garsiausių amerikiečių agentu Billu Duffy, kartu su juo ir įkūrė agentūrą.

R.Filipovičius daugiausiai rūpinosi žaidėjais iš Europos.

Nickas Lotsas („Sports ProMotion“)

Žinomiausi klientai: Milošas Teodosičius, Keithas Langfordas, Kostas Kaimakoglou, Patrickas Youngas, Zoranas Ercegas.

N.Lotsas agentūrą įkūrė tam, kad iš JAV į Europą atvežtų žaidėjus. Pirmieji garsūs žaidėjai – Walteris Berry, Alfonsas Fordas, Willy Andersonas.

Būtent šią kryptimi agentūra dirba ir toliau.

Luciano Capicchioni („Interperformances“)

Žinomiausi klientai: Svetislavas Pešičius, Markas Gasolis, Manu Ginobili, Tiago Splitteris.

Italas buvo vienas iš revoliucionierių, atvežusių pirmuosius krepšininkus iš Europos į NBA – tarp jų ir Arvydą Sabonį bei Žydrūną Ilgauską.

Šiam agentui priklausė daug lietuvių, tačiau susipykę paliko jį.

Jo agentūra užsiima ir futbolo bei teniso žaidėjų interesais.

Obradas Fimičius („AltiSport“)

Žinomiausi klientai: Aleksejus Švedas, Ainaras Bagatskis, Vitalijus Fridzonas, Krešimiras Lončaras, Tyrece'as Rice'as, Jeremy Pargo, Duško Ivanovičius, Rimas Kurtinaitis.

Pagrindinis O.Fimičiaus klientas – krepšinio klubas Maskvos srities „Chimki“. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę šis agentas Rimą Kurtinaitį trenerio poste pakeitė kitu savo klientu Duško Ivanovičiumi.

Miško Raznatovičius

Žinomiausi klientai: Vassilis Spanoulis, Duško Ivkovičius, Nikola Jokičius, Nenadas Krističius, Bobanas Marjanovičius, Dario Šaričius, Mirza Teletovičius, Kyle'as Hinesas, Bobby Dixonas, Galis Mekelis, Pero Antičius.

„BeoBasket“ įkurta 1995 metais. Per dvidešimt metų M.Raznatovičius sėkmingai perėmė vos ne visą Europos krepšinį ir tapo vienu pirmųjų agentų, gavusių NBA lizenciją.

Labai prieštaringai vertinamas agentas yra galingiausias Europoje. Turbūt dėl to, kad savo žaidėjams gauna pelningiausius kontraktus ir nebijo išsišokti – būtent jis V.Spanoulį iš „Panathinaikos“ perkėlė į „Olympiakos“, kur graikas tapo pirmo ryškumo žvaigžde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.