EUROLYGA 2023

Linas Kleiza pluša sporto salėje, bet ar žais rinktinėje?

Linas Kleiza daug treniruojasi, bet gyvena ateitimi. Paskutinį kartą 2013 metais Lietuvos rinktinėje rungtyniavęs 31 metų puolėjas lieja prakaitą sporto salėje ir, panašu, rungtyniauti ketina tik prasidėjus naujajam sezonui.

L.Kleiza mėgina atsigauti šimtu procentų.<br>lrytas.lt montažas
L.Kleiza mėgina atsigauti šimtu procentų.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2016, 3:10 PM, atnaujinta May 31, 2017, 9:39 AM

„Esu pasiryžęs laukti daug“, – praėjusių metų rugpjūtį sakė L.Kleiza.

Ir laukia.

L.Kleiza klubų sezoną stebi iš šalies, nors ir buvo suteikęs nemažai vilčių Kauno „Žalgirio“ aistruoliams. Buvo daug kalbama, kad 203 cm ūgio buvęs „Denver Nuggets“ ir „Toronto Raptors“ krepšininkas prisijungs prie Lietuvos čempionų, bet L.Kleiza taip ir nepadėjo parašo ant sutarties.

Prie „Žalgirio“ jis galėjo prisijungti prieš Eurolygos „Top 16“ etapą.

„Noriu eiti į „Žalgirį“. Noriu žaisti ne 50 ar 40 procentų, o šimtu“, – dar vasarą sakė L.Kleiza.

Su juo kalbasi ir Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

„Susitinkame rytais, jis treniruojasi, pasikalbame“, – sakė jis.

Bet Lietuvos rinktinės treneris nesileido į detales, kai per olimpinių planų pristatymą išgirdo klausimų apie L.Kleizą.

„Dabar kalbu su visais. Kiek yra krepšininkų, su visais kalbuosi. Bus išplėstinis 50 žaidėjų sąrašas, tai reikės visą krepšinio lygą surašyti“, – teigė J.Kazlauskas, nusijuokęs po paskutinio sakinio.

Lietuvos krepšinis vis dar laukia vieno ryškiausių rinktinės žaidėjų. Bet jiems tenka apsišarvuoti kantrybe, nes L.Kleiza laikosi savojo plano.

„Pastarieji pora metų man buvo nekokie. Mėginu išspręsti savo problemas, o tada žaisiu. Žaisiu tik tuomet, kai būsiu pasirengęs šimtu procentų. Noro žaisti yra daug. Tiesiog reikia mėginti grįžti ir žaisti taip, kaip galiu. Ant dviejų kojų. Noriu žaisti kuo greičiau, bet neketinu perskubėti. Nenoriu padirbti ir vėl atsidurti toje pačioje mėsmalėje“, – anksčiau yra sakęs L.Kleiza.

Jis praėjusį sezoną žaidė Milano „Emporio Armani“ komandoje, bet savo sveikatai laiko daugiau skirti teko gerokai anksčiau.

Dar 2011 metais L.Kleizai buvo atlikta atroskopinė dešinio kelio menisko operacija ir jis nespėjo visiškai pagyti.  2013 metais jis vėl kalbėjo apie skausmus. Jie ir tapo viena iš priežasčių, kodėl L.Kleizai nepavyko ilgiau išsilaikyti NBA. 2012-2013 metų sezoną kelio skausmų kamuojamas puolėjas „Toronto Raptors“ klube sužaidė vos 20 rungtynių.

Ar L.Kleiza prisijungs prie rinktinės?

Tokia galimybė yra ir J.Kazlauskas ją minėjo. Jeigu treneris ims sudaryti ilgą lengvųjų ar sunkiųjų kraštų sąrašą, tuomet galėtų įtraukti ir jį. Bet vargu, ar rimto krepšinio patirties daugiau nei metus neturėjęs krepšininkas atlaikytų konkurenciją.

J.Kazlauskas neslėpė, kad didžioji nekeičiamojo sąrašo dalis atiteks pirmiesiems numeriams, tarp kurių eilinį kartą teks ieškoti gerosios Manto Kalniečio pamainos.

L.Kleizos patekimas į sąrašą būtų simbolinis postūmis pačiam žaidėjui, bet Lietuvos rinktinė Europos čempionate dar kartą parodė, jog ir be L.Kleizos didžiulės bėdos Rio nesitiki.

Lietuvos rinktinei prireiktų tik tokio Lino, kokiu jis pats nori būti – žaidžiančio šimtu procentų, ir, kaip minėjo, geresnio nei sirgaliams jį teko matyti per pastaruosius metus.

O kaip dėl kitų metų? Palaukime, kol L.Kleiza pradės žaisti. Sugrįžęs žvėris dar galėtų nuversti kalnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.