EUROLYGA 2023

G.Petrauskas: „Pagrindinė užduotis – parsivežti pergalę“

Trečius metus iš eilės „Šiaulių“ krepšinio ekipą į BBL finalą atvedęs treneris Gediminas Petrauskas įsitikinęs – šis finalas bus ypač sunkus. Tačiau komandos strategas užsibrėžė vieną tikslą – prieš atsakomąją dvikovą parsivežti pergalę.

G.Petrauskas mano, kad aikštės pranašumas neturės jokios įtakos.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Petrauskas mano, kad aikštės pranašumas neturės jokios įtakos.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Petrauskas mano, kad aikštės pranašumas neturės jokios įtakos.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Petrauskas mano, kad aikštės pranašumas neturės jokios įtakos.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintaras Šiuparys, specialiai lrytas.lt, Tartu (Estija)

Mar 29, 2016, 2:11 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:18 AM

Šiauliečiai šį vakarą stos į mūšį su Tartu ekipa, kuri šį sezoną BBL čempionate dar nepralaimėjo. Tiesa, Gerto Kullamae auklėtiniai, kaip ir „Šiauliai“, irgi nežaidė reguliariajame čempionate ir į kovas įsijungė aštuntfinalyje.

Pirmajame etape „TU/Rock“ dukart – 105:77 ir 99:74 – partiesė Atyrau „Barsy“ (Kazachstanas), o ketvirtfinalyje privertė pasiduoti Liepojos „Triobet“ (Latvija) – 93:66 ir 80:76. Estijos ekipa nekluptelėjo ir pusfinalyje – Valmieros ORDO buvo parklupdyta 68:64 ir 75:68.

„Šiaulių“ kelias į finalą nebuvo toks sklandus – patirta ir viena nesėkmė. Šiauliečiai pirmajame etape neturėjo vargo su Parnu „Port of Parnu“ (Estija) – 101:61 ir 85:80. Ketvirtfinalio pirmąsias rungtynes su „Jekabpils“ (Latvija) namuose žaidę G.Petrausko auklėtiniai laimėjo 73:64, o svečiuose patyrė nesėkmę 91:93.

Pusfinalio barjerą šiauliečiai peržengė lengviau. Panevėžio „Lietkabelis“ buvo įveiktas abukart: Šiauliuose iškovota pergalė 77:67, o svečiuose – 91:79.

BBL finale bus ir daugiau lietuviškų akcentų, nes „Rock“ ekipai atstovauja du legionieriai iš Lietuvos – įžaidėjas Evaldas Žabas ir „centras“ Karolis Petrukonis.

Lietuviai yra vieni Tartu komandos lyderių. E.Žabas renka po 13,3 taško ir atlieka po 4,7 rezultatyvaus perdavimo, o K.Petrukonis – pelno po 7,2 taško ir sugriebia po 4,7 kamuolio.

– Kuo išskirtinis varžovas Tartu „TU/Rock“ komanda?

– Mes su Tartu komanda daug metų palaikome labai šiltus santykius – tiek su vadovais, tiek su treneriais. Būtent šiuo aspektu dvikova ir yra ypatinga.

Šiaip „Rock“ ekipa yra labai pajėgi, turi ir stiprią priekinę liniją, ir gerų metikų.

Aišku, ši komanda pasižymi ir tuo, kad kasmet išsaugo branduolį. Bet dabar, kai sezonas artėja prie pabaigos, tai jau nebėra taip svarbu. Nemanau, kad tai bus lemiamas faktorius.

– Kokius uždavinius kelsite savo auklėtiniams?

– Svarbiausios užduotys – stabdyti varžovų snaiperius, ne tik gerai kovoti po krepšiais, bet ir naudotis antraisiais šansais. Paskutinėse rungtynėse Prienuose mes kovėmės tikrai neblogai, turėjo daug papildomų progų atakoms, bet tuo visiškai nepasinaudojome.

– Paaiškėjo, kad susižeidė vienas Tartu ekipos lyderių amerikietis puolėjas Brianas Harperis, kuris BBL čempionate pelnydavo po 12,8 taško ir sugriebdavo po 6,5 kamuolio. Kaip tai pakeitė pasirengimo planus?

– Apie „Rock“ aukštaūgio traumą sužinojome šįryt. Stengiamės į tai nereaguoti. Nemanau, kad mūsų užduotys palengvėjo.

Aišku, žaidėjų rotacija nebebus tokia, bet esu tikras, kad jie žais ir nestandartiniu penketu. O tai neabejotinai sukels papildomų klaustukų, nes mes ruošėmės mačui su B.Harperiu.

– Šis BBL finalas – jau trečias iš eilės. Kuo jis bus kitoks?

– Nedaug turime žaidėjų, kuriems trečias finalas. Vienintelis Rokas Giedraitis žais trečius metus iš eilės.

Beveik visiems kitiems tai – nauja patirtis, naujas išbandymas. Tai neduoda jokio pranašumo, tik papildomą spaudimą, nes visi aplink kalba apie galimybę laimėti šį titulą trečią kartą iš eilės.

Todėl stengiamės atsiriboti ir negalvoti nei apie atsakomąjį mačą Šiauliuose, nei apie istoriją.

– Kokį rezultatą po rungtynių pavadintumėte geru?

– Pergalė. Tik pergalė.  Negalvojame apie pralaimėjimą kuo mažesniu skirtumu, kad namuose galėtume atsigriebti. Puikiai žinome, kad tokios mintys pasmerktų pralaimėti.

Po šių rungtynių matysime, kas pavyko, ką reikia taisyti.

– Pirmą kartą BBL atkrintamosiose „Šiauliai“ turės aikštės pranašumą. Kokios įtakos gali turėti ši aplinkybė?

– Tikrai neįžvelgiu jokio pranašumo. Juk jokio skirtumo, kurias – pirmas ar antras – rungtynes žaisti namuose.

Laimėjęs ar pralaimėjęs pirmas rungtynes privalėsi stoti į kovą dar kartą. Ir esu tikras, kad, tarkim, įgytas kelių taškų pranašumas ar deficitas nieko nelems. Nugalėtojas vis tiek paaiškės, po 80 minučių labai sunkios kovos.

– Kas labiausiai kelia nerimą prieš pirmąsias finalo rungtynes?

– Neramina daug dalykų. Turime spragų ir puolime, ir gynyboje. Tačiau nesinori dabar veltis į ilgas diskusijas – netrukus viską pamatysime patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.