EUROLYGA 2023

Legendos rusų akimis: Kurtis – priešas, Sabas – aktorius

Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA dvikovos sovietiniu laikotarpiu visam laikui išliks legendinėmis – ypač šių superklubų susirėmimai 1980-1989 metais. Rusų sporto naujienų portalas sports.ru prisiminė keturioliką svarbiausių šių mūšių herojų – septynis žalgiriečius ir tiek pat armiečių.

A.Sabonis ir R.Kurtinaitis.<br>Pauliaus Lileikio nuotr.
A.Sabonis ir R.Kurtinaitis.<br>Pauliaus Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 11:00 AM, atnaujinta May 31, 2017, 4:41 AM

Tarp jų – Raimundas Čivilis, Anatolijus Miškinas, Stanislavas Jeriominas, Viktoras Pankraškinas, Heino Endenas, Valerijus Tichonenka, Sergejus Jovaiša, Vladimiras Tkačenka, Rimas Kurtinaitis, Gintaras Krapikas, Sergejus Tarakanovas, Valdemaras Chomičius, Aleksandras Volkovas, Arvydas Sabonis.

Lrytas.lt pateikia įdomiausias mintis apie legendinius žalgiriečius.

Arvydas Sabonis. Jis yra šių kovų simbolis. Su jo atėjimu jos prasidėjo ir nuo jo priklausė jų baigtis. A.Sabonis – ne tik nuostabus krepšininkas, bet ir aktorius, padovanojęs patį įsimintiausią judesį. Kai „Žalgiris“ 1987 metais laimėjo finalo mačo pratęsimą, A.Sabonis parodė garsųjį anties judesį.

Valdemaras Chomičius. „V.Chomičius dirbo kaip Leninas – 24 valandas per parą. Ir savo juodu darbu pasiekė aukštą lygį. Dabar tokio paties darbo treniruotėse jis reikalauja ir iš savo auklėtinių klubuose. Su juo į žvalgybą tikrai eičiau“, – kažkada sakė R.Kurtinaitis.

V.Chomičius buvo „Žalgirio“ varikliukas. Jis buvo puikus partneris A.Saboniui, nes turėjo puikią kamuolio varymo techniką, greitį ir staigų mąstymą.

Jo charakteris padarė jį lyderiu.

Rimas Kurtinaitis. Vienas didžiausių sovietinės sistemos priešų ir vienas tų, kuris rimčiausiai krepšinį priėmė kaip kovą prieš SSRS.

Sergejus Jovaiša. Po krepšininko karjeros pabaigos S.Jovaiša išbandė viską – buvo aktoriumi, žurnalistu, politiku. O prieš 25-erius metus jis tiesiog stengėsi įmesti daugiau, nei jo varžovai.

S.Jovaiša – vienas iš trijų „Žalgirio“ muškietininkų. Jis buvo antro plano žaidėjas, tačiau keliais metimais keisdavo rungtynių eigą. Sergejus turėjo nuostabių istorijų už aikštės ribų, tačiau aikštėje būdavo šaltakraujis, kontroliavęs situaciją.

Gintaras Krapikas. G.Krapikas buvo sulaukęs pasiūlymo žaisti Maskvos CSKA, bet visada svajojo apie „Žalgirį“, todėl armiečių pasiūlymą atmetė. Ir vėliau prisidėjo prie skambiausių Kauno klubo pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.