EUROLYGA 2023

Vėžiu sergantis krepšinio reporteris kasdien meta iššūkį mirčiai

Už Craigo Sagerio kairiosios ausies yra sutirštėjusio kraujo guzelis, todėl jis vargiai girdi aplinkinius. Bet 64-erių amerikiečiui tai tik dar vienas eilinis nepatogumas – žurnalistas toliau entuziastingai dirba per NBA rungtynes, nepaisydamas po trumpo pagerėjimo vėl smogusios leukemijos.

C.Sageris tiki, kad nugalės vėžį.<br>AP nuotr.
C.Sageris tiki, kad nugalės vėžį.<br>AP nuotr.
C.Sageris tiki, kad nugalės vėžį.<br>AP nuotr.
C.Sageris tiki, kad nugalės vėžį.<br>AP nuotr.
C.Sageris tiki, kad nugalės vėžį.<br>AP nuotr.
C.Sageris tiki, kad nugalės vėžį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

AP ir lrytas.lt inf

Mar 31, 2016, 5:49 PM, atnaujinta May 30, 2017, 11:27 PM

Kaip sako pats C.Sageris, jis jaučiasi tarsi ausis būtų pilna vandens. Tik vienas skirtumas: dėl tokio krešulio jis gali mirti bet kurią akimirką.

Vis dėlto šios žmogaus dvasia nepalaužiama, nors jam labai sunku. Po antradienio mačo tarp „Washington Wizards“ ir „Golden State Warriors“ naktiniu reisu C.Sageris išskrido į Hjustoną pas gydytojus, o ketvirtadienį jo laukia kitos NBA rungtynės.

Į reporterio gyvenimą dabar įtraukti reguliarūs kraujo perpylimai ir dukart per savaitę atliekami tyrimai.

„Man čia labai patinka, – prisipažįsta C.Sageris, Ouklando „Oracle Arena“ pasisveikinęs su „Warriors“ treneriu Steve'u Kerru. – Kaskart atvažiuoju čia likus trims valandoms iki mačo. Smagu“.

Eidamas aikštės pakraščiu per vieną minutės pertraukėlę paskutiniame kėlinyje reporteris sveikindamasis moja žiūrovams, kurie ploja jam atsistoję.

Ruošdamasis į NBA čempionų „Warriors“ mačą C.Sageris, garsėjantis ekscentriška apranga, kaip reikiant atnaujino savo drabužinę. Jis vilki oranžinį švarką, ryši ryškų kaklaraištį, kuris žaižaruoja 15 spalvų. Ant vieno jo specialaus „Nike“ sportbačio liežuvio – užrašas „Mr.Fancy“ („Misteris Madingas“), ant kito – „Kostiumai“.

„Nuostabu jį matyti, – sako S.Kerras. – Daug galvoju apie jį bei jo šeimą, ir štai jis čia. Įkvepia, kad tu su mumis, Sagsai!“.

Visiems, kam rūpi jo psichologinė būsena, C.Sageris praneša: „Esu įsitikinęs, kad mane per anksti laidoja. Man pavyks įveikti ligą ir taip patekti į medicinos istoriją“.

Ketvirtadienį Ch.Sageris dirbs per NBA mačą Hjustone, kur jam atliekamos chemoterapijos procedūros. Naujas aštuonių dienų kursas prasidės netrukus ir baigsis pirmąją atkrintamųjų varžybų dieną.

„Manęs laukia daugybė kraujo perpylimų. Tikriausiai jie ir suteikia man energijos, – svarsto C.Sageris. – Įsivaizduokite, kad turite seną automobilį. Jei iš jo teka tepalai, juos kasdien tenka papildyti“.

Reporteris neabejoja, kad po chemoterapijos kurso iškart grįš į darbą. Jam norėtųsi gauti paskyrimą į seriją, kurioje žais „San Antonio Spurs“ – iš šio miesto patogiau pasiekti procedūras Hjustone.

„Craigas – tikras karys. Jis kovos iki paskutinio ir nusipelno šanso laimėti“, – kalbėjo „Wizzards“ treneris Randy Wittmanas – senas C.Sagerio bičiulis ir buvęs verslo partneris.

Greta atsarginių suolo „Warriors“ trenerio padėjėjas Jarronas Collinsas apkabina C.Sagerį. Netrukus jau traumą besigydantis „Warriors“ aukštaūgis Festus Ezeli draugiškai plepa su reporteriu, jį apkabinęs per pečius.

Žinoma, C.Sageris šnekteli ir su NBA naudingiausiu žaidėju. Stephenas Curry per interviu po rungtynių jam sako: „Matant, ką tu darai, kitiems nelieka jokių pasiteisinimų. Tu esi įkvėpimas mums daryti tai, ką darome ir niekada nepasiduoti“.

„Esu sujaudintas palaikymo, kurį jaučiu, – sako C.Sageris. – Dirbdamas savo darbą daugybę kartų jaučiausi nejaukiai, lyg braučiausi į svetimus gyvenimus su savo klausimais, į kuriuos dauguma galbūt nenori atsakinėti. Dabar viskas pasikeitė. Man visada patikdavo bendrauti su žiūrovais tribūnose. Suprantu situacijas, kai žmonės man pasako, kad ir jų šeimoje kažkas serga vėžiu. „Mes labai vertiname tai, ką jūs darote. Žavimės jūsų kova. Nepasiduokite, mes žavimės jūsų požiūriu“, – kalba man. Esu toks, koks esu. Per visą šį laiką neklausiau savęs: „Kodėl aš?“. Nebuvo dienos, kad tysočiau lovoje grauždamasis dėl blogų dalykų“.

C.Sageris ilgisi rytinių bėgiojimų. Jo kojos nusilpusios, trūksta energijos. Bet praėjusį savaitgalį vyras pažaidė golfą su savo vaikais: „Žaidžiau pakankamai gerai, buvau laimingas. Negalėjau smūgiuoti stipriai, bet taiklumo dar nepraradau“.

Gydytojai per pastaruosius dvejus kovos su vėžiu metus susitaikė, kad jų pacientas nesiliaus keliavęs ir dirbęs.

„Aš jiems iškart pasakiau – to nebus, – kalbėjo C.Sageris. – Išprotėčiau, jei sėdėčiau namuose bijodamas pakrutėti, kad neprasidėtų kraujavimas. Turiu likti savimi ir daryti tai, kas man patinka. Darbas mane motyvuoja. Tai – vaistas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.