EUROLYGA 2023

Gesintuvai sutaikė netgi nesutaikomus krepšinio sirgalius

„Lietuvos ryto“ komandos aistruolių palaikymo akciją surengė ne tik gerai su vilniečiais sutariantys Klaipėdos „Neptūno“, bet ir jų nekenčiantys Utenos „Juventus“ ir Kauno „Žalgirio“ fanai.

Keturios didžiausios Lietuvos klubų fanų grupės surengė protesto akciją.
Keturios didžiausios Lietuvos klubų fanų grupės surengė protesto akciją.
Daugiau nuotraukų (1)

sportas.info

Apr 1, 2016, 1:48 PM, atnaujinta May 30, 2017, 9:01 PM

„Manome, jog tai, kas įvyko Kėdainiuose liečia ne tik „Lietuvos ryto“ sirgalius, bet visų kitų Lietuvos krepšinio klubų. Šia akcija norėjome parodyti, jog pirotechnika nėra kenksminga, kol patys apsaugos darbuotojai nesukelia didesnių problemų bandydami ją likviduoti. Alytuje uždegus dar didesnį kiekį pirotechnikos negu tai padarė vilniečiai Kėdainiuose, nebuvo padaryta jokios žalos arenai. Manome, jog Kėdainiuose apsaugos darbuotojai pasielgė visiškai neadekvačiai ir sukėlė pavojų tiek „Lietuvos ryto“ sirgaliams, tiek visiems aplinkiniams žmonėms. Todėl, norint išvengti kažko panašaus tiek kitose Lietuvos arenose, tiek tuos pačiuose Kėdainiuose, buvo būtina atkreipti didesnį lygos bei aplinkinių dėmesį“, – kalbėjo aktyviausios Kauno „Žalgirio“ fanų grupės „Green White Boys“ atstovas Tautvydas Kubilius.

Kauniečiai per antradienio Lietuvos krepšinio lygos pirmenybių rungtynes Alytuje su „Dzūkija“ surengė palaikymo akciją savo amžiniems priešams Vilniaus klubo aistruoliams. Jie salėje uždegė deglus ir iškėlė šūkį: „Pirotechnika – ne nusikaltimas“.

Dar anksčiau Utenoje per vietos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandų rungtynes analogišką akciją surengė šių dviejų komandų aktyvieji gerbėjai. „Gesinkite gaisrą, o ne žmones“, – teigė demonstruojami šūkiai abejose barikadų pusėse.

Pirmieji šiuos šūkius panaudojo Kėdainiuose nemalonių nuotykių patyrę „Lietuvos ryto“ aistruoliai. Tiesa, ne per savo pagrindinės komandos LKL pirmenybių rungtynes, o Vilniaus klubo dublerių komandos „Perlas“ rungtynėse NKL.

Kėdainiuose po „Lietuvos ryto“ pergalės prieš vietos „Nevėžį“ du deglus uždegę vilniečiai buvo vietos arenoje budėjusių apsaugos darbuotojų nupurkšti gesintuvais. Apsaugininkai jų išnaudojo net keturis.

Vėliau įvairių sričių ekspertaio stebėjosi kėdainiškių veiksmais, teigdami, kad jais veikiau buvo galima pakenkti žmonių sveikatai nei užgesinti labai atsparų gesinimams pirotechnikos gaminį.

Po tų įvykių trys „Lietuvos ryto“ fanai (anot kitų aistruolių – pirmi pasitaikę) buvo sulaikyti, jiems iškeltos baudžiamosios bylos už viešosios tvarkos sutrikdymą.

Tai gerokai sukrėtė aktyviųjų Lietuvos krepšinio klubų fanų bandruomenę ir tam kartui sutaikė netgi, atrodytų, nesutaikumus priešus.

Pasak T. Kubiliaus, kitos dvi Kauno „Žalgirio“ fanų grupės irgi neturėjo nieko prieš „Green White Boys“ akciją.

„Green Death“ realiai į aktyvų palaikymą praktiškai nebesikiša, jie daugiau tik popieriuje egzistuoja, O „Geeen Legion“ Alytuje buvo kartu ir kartu šią akciją vykdė“, – kalbėjo kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.