EUROLYGA 2023

Ką Amerika žada Domantui Saboniui? Naujas reitingas

Domantas Sabonis ramiai leidžia laiką po „Gonzaga Bulldogs“ komandai pasibaigusio sezono ir neskuba skelbti, ar šiemet pravers NBA duris. 19 metų 208 cm ūgio krepšininkas sužaidė puikų sezoną ir per „Kovo beprotybę“ privertė suklusti visus NBA specialistus.

D.Sabonis per „Kovo beprotybę“ pasirodė puikiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis per „Kovo beprotybę“ pasirodė puikiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2016, 3:37 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:24 PM

Domanto pavardė NBA analitikams tikrai girdėta, bet Lietuvos rinktinėje pernai debiutavęs puolėjas jau įrodė, kad jį būtina sekti ne tik dėl vardo.

Ir kol D.Sabonis laukia, kada pranešti, ar jis mėgins praverti 2016 metų NBA naujokų biržos duris, ar liks universitete ir dar vienerius metus kovos NCAA, krepšinio analitikai svarsto, kaip jis pritaptų elitinėje lygoje.

Pristatome atnaujintas NBA naujokų biržos šaukimų prognozes.

D.Sabonis per „Kovo beprotybę“ vidutiniškai pelnė 19,6 taško, atkovojo 14,3 kamuolio bei blokavo 3,3 metimo.

„Pusė žaidėjų naujokų biržoje nuvils komandas, bet D.Sabonis, ko gero, bus maloniu siurprizu“, – rašė „Spurs Illustrated“ apžvalgininkas Andrew Sharpas.

D.Saboniui apie sprendimą reikėtų paskelbti iki balandžio 23 dienos.

„D.Saboniui trūksta tų savybių, kurios šiuo metų laiku varo iš proto skautus. Jis nėra toks aukštas, nemėto tritaškių. Ar jis gali apginti krepšį? Veikiausiai ne. Jis netgi nėra puikiai sudėtas. Tačiau jis žaidžia kietai ir yra neįtikėtinai įgudęs. Per porą metų jis gerokai patobulėjo“, – rašė A.Sharpas.

D.Saboniui NBA naujokų biržoje jis prognozavo 19-ąją vietą, o čia jį pašauktų „Detroit Pistons“ klubas, kuris ketino mainų pagalba įsigyti Donatą Motiejūną, bet paskutinę akimirką atšaukė mainus.

19-ąjį NBA naujokų biržos šakimą jam prognozuoja ir „Draft Express“. ESPN jam prognozuoja 17-ąjį šaukimą, o „NBA Draft“ nusprendė pateikti itin optimistinį skaičių – penktąjį šaukimą.

ESPN pabrėžė, kad D.Sabonis visą sezoną žaidė puikiai, bet nemoka žaisti taip, kaip rungtyniauja šiuolaikiniai puolėjai. „Jis puikiai kovoja dėl kamuolių ir turi aukštą krepšinio IQ“, – pridūrė ESPN.

Paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje padavęs D.Sabonis dalyvautų klubų peržiūrose, bet dar galėtų atsiimti prašymą.

D.Sabonis dar dvejus metus gali žaisti universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.