EUROLYGA 2023

Ar „Šiauliai“ ir vėl apgins Lietuvos garbę BBL?

Iš Baltijos krepšinio lygos pasitraukus Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“, mūsų šalies garbę šiame regioniniame turnyre geriausiai gynė „Šiauliai“. Šiaulių komanda jau dukart tapo Baltijos lygos čempione, o trečiadienį bandys neatiduoti titulo, kurį išplėšti iš mūsų šalies atstovų bando Tartu „Rock“ krepšininkai.

„Šiauliai“ pirmąsias rungtynes „Rock“ komandai pralaimėjo 74:81.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiauliai“ pirmąsias rungtynes „Rock“ komandai pralaimėjo 74:81.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 4:30 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:20 AM

Praėjusią savaitę šiauliečiai Estijoje pralaimėjo pirmąsias finalo rungtynes 74:81. Tačiau atsilikimas nėra didelis, tad „Šiauliai“ neprarado galimybių pakreipti įvykius sau palankia kryptimi ir trečius metus iš eilės tapti BBL nugalėtojais.

Šis BBL sezonas yra dvyliktasis. Per praėjusius vienuolika turnyrų mūsų šalies klubai triumfavo net dešimt kartų, o Lietuvos dominavimas buvo nutrauktas tik kartą, kai į viršūnę įkopė „Ventspils“ komanda iš Latvijos.

Pirmuosius aštuonis sezonus Lietuvos krepšinio aistruoliams visai nereikėjo jaudintis, kad čempionų laurai gali iškeliauti į Latviją, Estiją ar kurią nors kitą šalį, kurių komandos epizodiškai irgi dalyvavo Baltijos valstybių turnyre.

BBL varžybose madas tuo metu diktavo du galingiausi Lietuvos klubai „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Per aštuonis sezonus (nuo 2005 iki 2012 metų) jie net septynis kartus susitiko Baltijos lygos finale. Tik 2011 metais vilniečiai suklupo pusfinalyje ir pirmuoju į finalą patekusiu ne Lietuvos klubu tapo Rygos VEF.

Tačiau VEF tąkart pavyko aplenkti tik vieną iš dviejų Lietuvos krepšinio lyderių. Stipriausio BBL klubo vardas aštuonis paeiliui sezonus liko mūsų šalyje: penkis kartus jį iškovojo „Žalgiris“ (2005, 2008, 2010, 2011 ir 2012 m.), kitus tris – „Lietuvos rytas“ (2006, 2007 ir 2009 m.).

2012 metais du stipriausi Lietuvos klubai iš BBL pasitraukė ir sostas liko laisvas.

Tuo pasinaudojo „Ventspils“ komanda, 2013 metais nutraukusi Lietuvos viešpatavimą ir pirmą kartą tapusi turnyro nugalėtoja. Finale Ventspilio krepšininkai nugalėjo „Prienų“ ekipą.

Šiaurės kaimynai džiaugėsi trumpai. Jau 2014 metais Baltijos lygos čempionais pirmą kartą tapo, o 2015 metais nugalėtojų vardą apgynė „Šiaulių“ krepšininkai.

Užpernai šiauliečiai finale pranoko „Prienus“ 62:57 ir 78:66, pernai – „Ventspils“ 68:70 ir 88:80. Pernai Šiaulių komanda buvo atsidūrusi panašioje padėtyje, kaip dabar. Ji pirmąsias rungtynes išvykoje pralaimėjo. Tiesa, prieš metus atsilikimas buvo mažesnis, bet treneris Gediminas Petrauskas ir jo komanda jau turi patirties vytis varžovus, o 7 taškai, kuriuos „Šiauliai“ prarado Tartu mieste, nėra nepanaikinamas deficitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.