EUROLYGA 2023

Didžiosios Donato Motiejūno ir „Rockets“ viltys: ko trūksta?

D.Motiejūnas ir „Rockets“ komanda kovoja dėl vietos NBA atkrintamosiose.<br>lrytas.lt montažas
D.Motiejūnas ir „Rockets“ komanda kovoja dėl vietos NBA atkrintamosiose.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 9:56 PM, atnaujinta May 30, 2017, 6:12 AM

Donatas Motiejūnas NBA atkrintamosiose per ketverius metus sužaidė vos 5 minutes. Dabar jis iš visų jėgų kovoja, kad šis skaičius padidėtų, tačiau „Houston Rockets“ komanda šiandieną dar nėra tikra, ar tęs darbą po balandžio 13-osios, kai finišuos reguliarusis elitinės lygos sezonas.

„Rockets“ Vakarų konferencijoje užima 9-ąją vietą, tad jai užtektų palypėti bent vienu laipteliu, kad atsivertų durys į NBA atkrintamąjį etapą.

Iki šių durų – penki žingsniai, bet jas atverti leis tik vienas iš aštuonių raktų, tad „Rockets“ klubo laukia rimti iššūkiai.

„Rockets“ vis dar kontroliuoja savo likimą, bet vadžias laikyti reikia pergalingomis rankomis. Tai reiškia, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį vyksianti dvikova su „Dallas Mavericks“ privalo baigtis D.Motiejūno ir jo komandos draugų džiaugsmu.

Pergalė prieš „Mavericks“ – itin svarbi, nes būtent su šia ekipa ir „Utah Jazz“ klubu „Rockets“ galynėjasi dėl 7-8 vietų. Kiekvienai komandai būtina laimėti kiekvieną dvikovą, nes kluptelėjimas gali reikšti pabaigą.

„Rockets“ guodžia tai, kad ekipai kelias iki reguliariaus sezono finišo – lengvesnis nei abejų varžovų.

Į kitus nesidairo

Iš paskutinių šešių reguliariojo sezono mačų „Rockets“ jau ištraukė vieną rimčiausių pergalių, kai 118:110 nugalėjo Kevino Duranto ir Russello Westbrooko „Oklahoma City Thunder“ komandą. Liko dar penki ir „Rockets“ gerbėjus labiausiai guodžia tai, kad visi varžovai – ne iš rimčiausiųjų sąrašo.

„Mavericks“ yra vienintelė likusi „Rockets“ varžovė, kuri dar kovoja dėl vietos atkrintamosiose. D.Motiejūnas su ekipa dar žais su trimis Vakarų konferencijos autsaiderėmis“Phoenix Suns“, „Los Angeles Lakers“, „Minnesota Timberwolves“ ekipomis bei „Sacramento Kings“ krepšininkais, kurie Vakaruose užima 11-ąją vietą.

Todėl „Rockets“ komandai reikia tiesiog išlaikyti ritmą ir svarbiausia tai padaryti Dalase. Per šį penkių mačų laiką „Rockets“ išvykoje sužais dar vieną mačą – su „Timberwolves“ krepšininkais, bet jeigu ekipa pati nesusimaus, galės įsirašyti pergalę.

„Mes mėginame laimėti ir tik tai svarbu. Mums nerūpi, ką daro kiti. Turime galimybę patys pasirūpinti savo reikalais. Jeigu atliksime savo darbą, žaisime atkrintamosiose“, – aiškiai situaciją apibrėžė laikinasis „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas.

Jis supranta, kad norint neprisidaryti nemalonumų komandai reikės ilgesnės pergalių serijos nei jai pavyko pasiekti šį sezoną. „Rockets“ ilgiausia serija per 2015-2016 metus iki šiol buvo keturios pergalės iš eilės.

„Rockets“ pranašumai

„Rockets“ ekipa turi pranašumą prieš „Mavericks“, nes tarpusavio dvikovų serijoje pirmauja 2:1. Jeigu „Mavericks“ paskutines rungtynes laimės, tuomet turėsime žiūrėti į diviziono skaičius ir „Rockets“ (8-8) čia taip pat turi pranašumą (prieš 6-8).

„Rockets“ ir „Jazz“ šį sezoną tarpusavyje nugalėtojo neišsiaiškino. Abi ekipos pasidalijo po dvi pergales, tad viską lemia konferencijos skaičiai, o čia „Rockets“ turi dviejų mačų pranašumą.

Kas vyksta Dalase?

„Mavericks“ komanda likus žaisti penkiems mačams vos dvejomis pergalėmis atsilieka nuo penktosios vietos ir tik viena pergale lenkia devintojoje pozicijoje esančią „Rockets“ komandą.

Ir Dirko Nowitzki ekipai per likusį laiką teks sužaisti su rimtais varžovais. „Mavericks“ savo kelionę pradės nuo dvikovos su atkrintamųjų ištroškusia „Rockets“ komanda, o iškart po to kovos su „Memphis Grizzlies“ krepšininkais, kuriuos dar turi šansų pralenkti. „Grizzlies“ yra penktojoje vietoje, bet pralaimėjo šešis paskutinius susitikimus.

„Mavericks“ dar susitiks ir su „Jazz“ ekipa, kuri Vakaruose užėmusi paskutinę vietą, garantuojančią kelialapį į atkrintamąsias. Pastarajai nori laimėti tikrai netrūks, nes „Rockets“ rimtai kėsinasi ją išstumti. Tad „Mavericks“ aistruoliai gali tikėtis aršios kovos Jutoje.

Ir jeigu pakeliui planas nesuveiktų, paskutinės rungtynės „Mavericks“ krepšininkams daug vilčių tikrai nesuteikia. Žinoma, „San Antonio Spurs“ ramiai ruošiasi atkrintamosioms, bet tikėtis, kad Greggo Popovichiaus ekipa tiesiog nusileis – naivu.

Beje, „Mavericks“ šį etapą turės įveikti be Chandlerio Parsonso, o prieš „Rockets“ gali nežaisti ir Deronas Williamsas.

Reikalai Jutoje

„Jazz“ per keturis paskutinius mačus susitiks su trimis potencialiomis atkrintamojo etapo komandomis, bet irgi kontroliuoja savo likimą. Balandžio 5 dieną Jutos komanda 86:88 pralaimėjo „Spurs“ krepšininkams ir vėliau susitiks su ne ką mažiau pavojingais „Los Angeles Clippers“ žaidėjais. Komandai dari reikės nugalėti „Mavericks“ ir dešimtojoje vietoje esančią „Denver Nuggets“ komandą.

Lengviausias varžovas – paskutinis. „Jazz“ išvykoje kovos su „Lakers“ komanda.

Jeigu reguliariojo sezono finiše „Jazz“ turės tokius pat skaičius, kaip ir „Rockets“, pranašumą gaus geriau konferencijoje pasirodžiusi komanda. Ir „Rockets“ čia turi dviejų mačų pranašumą. Jeigu „Jazz“ turės tokius pat skaičius, kaip „Mavericks“, viskas priklausys nuo tarpusavio susitikimų, o tai bus nuspręsta paskutiniame ekipų mače.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.