EUROLYGA 2023

Ekspertas suabejojo Domanto Sabonio pajėgumu NBA

Domantas Sabonis apsisprendė dalyvauti NBA naujokų biržoje ir sukėlė naują diskusiją apie jo galimybes elitinėje lygoje. Specialistai jau anksčiau svarstė, kaip 19 metų 208 cm ūgio Lietuvos krepšinio legendos sūnui sektųsi NBA, ir neslėpė, kad norėtų krepšininką pamatyti tarp stipriausių.

D.Sabonis dar neįtikino visų specialistų, kad NBA gali turėti šviesią ateitį, bet laiko jis turi daug.<br>lrytas.lt montažas
D.Sabonis dar neįtikino visų specialistų, kad NBA gali turėti šviesią ateitį, bet laiko jis turi daug.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:40 AM

D.Sabonis dar per NCAA „Kovo beprotybę“ sulaukė daugybės pagyrimų, o kai kurie analitikai jį netgi priskyrė naujokų biržos šaukimų dešimtukui.

Tačiau ne visi specialistai D.Saboniui žada rožėmis klotą kelią. Kai ESPN.com žurnalistas Jeffas Goodmanas pirmasis pranešė apie tai, kad D.Sabonis pateiks paraišką dalyvauti 2016 metų NBA naujokų biržoje, „Draft Express“ analitikas Mike'as Scmitzas reagavo pagyrimu, bet išreiškė ir abejonę.

„D.Sabonis tikrai turi savųjų silpnybių, ir aš abejoju jo sėkme NBA, tačiau, vyruti, tu negali užgesinti aistros. Jis dievina kovoti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė M.Schmitzas.

„Draft Express“ D.Saboniui NBA naujokų biržoje prognozuoja 19-ąjį šaukimą. Taip pat skaičiuoja ir „Sports Illustrated“. ESPN prognozuoja 17-ąjį, o „NBA Draft“ pasirinko itin pozityvią poziciją ir prognozuoja, kad lietuvis savo vardą išgirs penktuoju šaukimu.

Paraišką pateikęs vienas „Gonzaga Bulldogs“ lyderių D.Sabonis galės dalyvauti NBA klubų stovyklose, kur jį iš arčiau galės pamatyti komandų vadovai, tačiau jis dar galės atsisakyti žengti į naujokų biržą.

Anksčiau buvo pranešta, kad D.Sabonis ketina pasirašyti sutartį su agentu. Jeigu taip nutiks, tuomet D.Saboniui durys į NCAA bus užvertos, nes lyga neleidžia studentams-sportininkams turėti sutarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.