EUROLYGA 2023

D.Sabonis išsiliejo: „Priimti sprendimą dėl NBA man buvo sunku“

NBA naujokų biržoje dalyvauti nusprendęs garsiausio Lietuvos krepšininko jauniausias sūnus Domantas Sabonis viešai pasidalijo mintimis apie savo sprendimą. Portlande gimęs lietuvis teigė, kad apsispręsti lengva nebuvo ir dėkojo universitetui, Gonzagos „Bulldogs“ komandai, visai organizacijai bei sirgaliams už puikius dvejus metus.

Domantas Sabonis.<br>AFP nuotr.
Domantas Sabonis.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf.

Apr 8, 2016, 12:21 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:54 AM

„Po ilgos diskusijos su šeima nusprendžiau dalyvauti NBA naujokų biržoje. Priimti šį sprendimą man buvo sunku, nes Gonzagoje praleidau nuostabų laiką. Dėkoju treneriams, komandos draugams bei sirgaliams už puikią patirtį. Ten buvau priimtas išskėstomis rankomis – lyg namuose, tad nieko negali būti geriau“, – sakė kaip ir tėvas 11-uoju numeriu universitete žaidžiantis D.Sabonis.

Net pateikęs paraišką NBA naujokų biržai lietuvis galutinai neužveria Nacionalinės koledžų atletų asociacijos (NCAA) durų ir dėl šios priežasties kol kas neskuba samdytis agento, mat nori apsidrausti traumų ar kitų nenumatytų dalykų atveju.

Naujokų biržas prognozuojantys „NBAdraft.net“ apžvalgininkai D.Saboniui prognozuoja 5-ąjį šaukimą. Tuo tarpu „Draftexpress“ kol kas skiria lietuviui 19-ąjį šaukimą.

Šio sezono NCAA čempionate D.Sabonis vidutiniškai pelnė po 17,6 taško (67 proc. dvit.), atkovojo 11,8 kamuolio ir atliko 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Vos per du sezonus „Bulldogs“ gretose šalies krepšinio garsenybės vaikas į varžovų krepšį įmetė 1002 taškus ir atkovojo 694 kamuolius, taip Gonzagos komandos metraščiuose pakildamas į aštuntąją vietą pagal naudingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.