EUROLYGA 2023

Į Arvydo Sabonio kėdę neskuba sėsti ir pats Arvydas Sabonis

„Dar nėra nė vienos paraiškos. Bent jau sekretoriate neguli nė viena kandidato anketa. Tačiau dar šią savaitę galutinį sprendimą turėtų pasakyti ir Arvydas Sabonis. Aš nežinau, koks jis bus“, – lrytas.lt teigė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Laukiama A.Sabonio sprendimo – ar jis kandidatuos į LKF prezidento postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Laukiama A.Sabonio sprendimo – ar jis kandidatuos į LKF prezidento postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2016, 9:51 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:27 AM

Jau kitos savaitės pabaigoje baigsis terminas, kuomet Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) galima pateikti dokumentus kandidatuoti į šalies krepšinio organizacijos prezidento postą per gegužę vyksiančius rinkimus. Nors užkulisiuose vardijamos kelios galimos pretendentų pavardės, kurios galėtų varžytis dėl LKF vadovo kėdės, kol kas eilės į Krepšinio prezidento kabinetą nesimato.

Lietuvos krepšinio pasaulis tyliai ir be didesnio sujudimo rengiasi svarbiam savo įvykiui – gegužės paskutinę dieną vyksiantiems federacijos prezidento rinkimams.

Ataskaitinė-rinkiminė konferencija suplanuota gegužės 31-ąją Kaune, o galimus kandidatus registruoti, pagal LKF Vykdomojo komiteto sprendimą, įmanoma tik iki balandžio 15 dienos. Tad nematomame LKF prezidento rinkimų maratone – jau finišo tiesioji.

„Kai artės konferencijos data, tuomet bus viskas aišku, bet mano sprendimas dar negreitai“, – ne per seniausiai kalbėjo dabartinis LKF prezidentas A.Sabonis, paklaustas, ar rengiasi vėl kandidatuoti ir kada paskelbs savo sprendimą.

Kitos savaitės pabaigoje LKF teks „skaičiuoti viščiukus“ – įvardinti kandidatus ir patikrinus, ar galimi pretendentai neturi teistumo bei įsitikinus, kad pergalės atveju vienas ar kitas atsisakytų visų pareigų, susijusių su krepšiniu, iki balandžio 28-osios išsiųsti jiems visus konferencijos dokumentus.

„Tačiau tai nereiškia, kad vienam ar kitam kandidatui laimėjus LKF rinkimus, Arvydas Sabonis ir visa jo komanda iškart paliks federacijos būstinę. Kadencija baigiasi spalio mėnesį, tad Arvydas bet kuriuo atveju vadovaus organizacijai ir per Rio de Žaneiro olimpiadą. Jūs juk patys žinote, A.Sabonį įkalbinėti yra beviltiška – kaip jis nutars, taip ir bus, nors Lietuvos krepšiniui jis, kaip žmogus ir autoritetas, yra itin svarbus. Manau, Lietuvoje mažai kas gali darbo reikalais susitikti su NBA prezidentu ar šalies politikos elitu“, – kalbėjo M.Špokas.

2011-aisiais A.Sabonis, kurį vis dėlto įkalbėjo kandidatuoti, per rinkimų konferenciją gavo visus 98 delegatų balsus ir naujam LKF prezidentui plojo visa salė atsistojusi.

A.Sabonis LKF prezidento pareigose pakeitė tuomet 79-erių buvusį savo trenerį Vladą Garastą, kuris nuo 2003 metų federacijai vadovavo dvi kadencijas. Dar tuomet buvo pritarta idėjai, kad A.Sabonio ketverių metų kadencija turėtų būti šiek tiek ilgesnė dėl artėjančios olimpiados Brazilijoje ir ji turėtų pasibaigti šių metų spalį.

2013-aisiais, po Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje, dėl neva žiniasklaidos puolimo A.Sabonis su nacionalinės ekipos strategu Jonu Kazlausku nutarė pasitraukti iš pareigų, tačiau, aistroms atvėsus, sutiko toliau dirbti darbus, tad naujų LKF vadovo rinkimų nereikėjo.

Pastaruosius penkerius metus Lietuvos krepšinio organizacijai (LKF) vadovaujantis bene garsiausias visų laikų šalies žaidėjas A.Sabonis įvardijamas kaip pagrindinis kandidatas vėl užimti vadovo kėdę.

Užkulisiuose kalbama, kad šiuose rinkimuose yra dar keli „tamsūs arkliukai“. Jei dabartinis LKF vadovas atsisakytų vėl kelti savo kandidatūrą, akys kryptų į dabartinį Lietuvos krepšinio rinktinės strategą Joną Kazlauską.

Be jo, į krepšinio vadovo kėdę galėtų pretenduoti ir dabartinis Lietuvos krepšinio lygos vadovas Remigijus Milašius, ant liežuvio galo ir Šarūno Marčiulionio pavardė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.