EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio vaizdas Europoje – ir vėl nykus it stepės

Kol Jonas Kazlauskas su rinktine Europai vis įrodinėja, kad Lietuva ne veltui vadinama krepšinio šalimi, klubų lygyje tai priminti mėgina tik Jonas Mačiulis. 31 metų 198 cm ūgio Madrido „Real“ puolėjas jau trečiąjį sezoną iš eilės yra vienintelis lietuvis, prasimušęs tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų.

J.Mačiulis (viduryje) jau trečią sezoną iš eilės yra vienintelis lietuvis tarp aštuonių stipriausių Eurolygos klubų. Kairėje – R.Šiškauskas, dešinėje – A.Macijauskas.<br>lrytas.lt montažas
J.Mačiulis (viduryje) jau trečią sezoną iš eilės yra vienintelis lietuvis tarp aštuonių stipriausių Eurolygos klubų. Kairėje – R.Šiškauskas, dešinėje – A.Macijauskas.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2016, 3:36 PM, atnaujinta May 30, 2017, 12:53 AM

2013-2014 metais jis tai padarė su Atėnų „Panathinaikos“, o pastaruosius dvejus sezonus – su „Real“ krepšininkais. Su šia ekipa jis pernai ir tapo Eurolygos čempionu.

Nykus Lietuvos krepšininkų žemėlapis Eurolygoje jau tampa taisykle ir verčia sirgalius prisiminti tuos nuostabiuosius laikus, kai stipriausi klubai norėjo Šarūno Jasikevičiaus, Rimanto Kaukėno, arenas siaubė Ramūnas Šiškauskas ar Arvydas Macijauskas.

Paskutinį kartą daugiau nei vienas lietuvis Eurolygos ketvirtfinalyje žaidė 2013 metais. Tuomet Martynas Pocius dar priklausė „Real“ ekipai, o Š.Jasikevičius rungtyniavo „Barcelona“ klube.

Net ir pažiūrėjus į ankstesnį Eurolygos etapą pavardžių kiekis neguodžia. Kauno „Žalgiris“ jau eilinį kartą baigė sezoną „Top 16“ etape ir šįkart nė vienas krepšininkas neprivertė suklusti skautų.

„Top 16“ etapo neįveikė ir Mindaugas Kuzminskas su Malagos „Unicaja“.

Eurolygos ketvirtfinalis

Stambulo „Fenerbahce“ – Madrido „Real“

Vitorijos „Laboral Kutxa“ – Atėnų „Panathinaikos“

Maskvos CSKA – Belgrado „Crvena zvezda“

Krasnodaro „Lokomotiv“ – „Barcelona“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?