EUROLYGA 2023

Greggas Popovichus atskleidė, kaip turi elgtis tikras treneris

Greggas Popovichus „San Antonio Spurs“ klubą pavertė vienu geriausių NBA. 67 metų stratego autoritetas – didžiulis visame pasaulyje ir iš jo metodikos gali pasimokyti kiekvienas specialistas.

G.Popovichus dalijosi savo krepšinio supratimu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Popovichus dalijosi savo krepšinio supratimu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2016, 9:50 AM, atnaujinta May 29, 2017, 11:41 PM

FIBA surengtame seminare treneriams G.Popovichus dalijosi savo patirtimi ir pasakojo, kaip išgyvena pralaimėjimus bei atskleidė, kokią metodiką naudoja bendraudamas su krepšininkais.

„Mums geriausiai veikė šimtaprocentinis nuoširdumas. Niekada nemėginau apgauti ar manipuliuoti žaidėjo. Niekada jam nesakiau to, ką pakeisčiau po savaitės“, – sakė G.Popovichus.

Jis iš „Spurs“ gyvenimo papasakojo, kodėl nuoširdumas – geriausia.

„Jeigu tai Timas Duncanas ir yra minutės pertraukėlė, o aš manau, kad šis nepadaro tai, ką turėtų, paklausiu: „Ar tu pradėsi žaisti? Ar tiesiog vaikščiosi aikštėje, o tada visi eisime vakarieniauti? Ką darysi?“. Galiausiai jis paklausys, sugrįš į aikštę, o tada man sakys: „Ei, Popai, ačiū už motyvaciją.“ Nuoširdumas – nuostabus dalykas. Jeigu kas nors žaidžia užtikrintai, taip ir pasakyk“, – pasakojo G.Popovichus.

Jis pabrėžė, kad svarbiausia neišskirti komandos žvaigždžių.

„Negalima turėti atskiros sistemos T.Duncanui, Tony Parkeriui ar Manu Ginobiliui. Daug žmonių to bijo, nes dėl daugybės priežasčių nori įtikti geriausiems žaidėjams. Tai neveiks. Galiausiai tai įkąs tau atgal. Visiems turi galioti tie patys standartai. Gali su kiekvienu elgtis kitaip, nes žmonės skirtingi, bet visi jie privalo žygiuoti pagal tą patį ritmą“, – teigė G.Popovichus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.