EUROLYGA 2023

Kokį Domantą Sabonį mato NBA skautai?

Domantas Sabonis šį sezoną pasirodė įspūdingai. Lietuvos krepšinio rinktinėje debiutavęs legendos sūnus paliko įspūdį Jonui Kazlauskui, o tada it vijurkas sukosi NCAA aikštėse. Per „Kovo beprotybę“ jis pavergė dar daugiau krepšinio specialistų, kurie ėmė galvoti apie tai, kaip šiam sektųsi tarp geriausių pasaulio žaidėjų.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2016, 2:35 PM, atnaujinta May 29, 2017, 9:49 PM

Kitą sezoną visi galės savo akimis pamatyti, kaip D.Sabonis atrodo tarp NBA krepšininkų, jeigu krepšininkas paskutinę akimirką nenuspręs visgi nežengti į elitinės lygos naujokų biržą.

19 metų 211 cm ūgio vienas „Gonzaga Bulldogs“ lyderių per „Kovo beprotybę“ vidutiniškai rinko 19,6 taško, atkovojo 14,3 kamuolio, blokavo 3,3 metimo ir dabar jis gali tikėtis per NBA naujokų biržą būti pakviestas 15-19 šaukimu.

Tiesa, D.Sabonis dar gali atsisakyti žengti į NBA naujokų biržą, jeigu nepasirašys sutarties su agentu ir, sprendžiant iš paskutinių pranešimų, jis ketina pasilikti galimybę po peržiūrų sugrįžti į NCAA.

D.Sabonis gali padaryti įspūdį NBA skautams, kurie tikrai jau ne kartą stebėjo lietuvį, bet niekas neslepia – jis turi ir trūkumų, kurie neleidžia galvoti apie pirmaplanį vaidmenį elitinėje lygoje.

Dar per „Kovo beprotybę“ krepšinio analitikas Kevinas O'Connoras kruopščiai išanalizavo D.Sabonio žaidimą ir parodė lietuvio veidą, kokį turėtų matyti NBA specialistai.

Pliusai

● Nesustojantis motoras. Stumdosi abejose aikštės pusėse. Turi aukštą krepšinio IQ. Natūraliai jaučia erdvę ir žaidimo ritmą. Sunkus varžovas.

● Pažengę taškų pelnymo iš po krepšio įgūdžiai. Nuostabus kojų darbas. Gynėją laiko labai giliai. Naudoja kontrjudesius, atmeta koją, kad apeitų varžovą, gąsdina varžovą.

● Po krepšiu atakas baigia nuostabiai. Randa kelią dėjimui ir atakas baigia abejomis rankomis. Kantriai žaidžia ties ūseliais, pakankamai gerai priima kamuolį.

● Laiku įkerta per žaidimą du prieš du. Gali sugauti kamuolį judesyje ir greitai surasti krepšį. Taip pat labai gerai stato sienelę.

● Patobulėję perdavimai. Gali sukurti lengvą derinį. Greitai priima sprendimus ir atsitiesia po klaidų.

● Gerai pelno taškus pereidamas iš gynybos į puolimą. Bėga po krepšiu, veržiasi pirmiau gynėjų. Visada galima pasikliauti, kovojant dėl vietos ir grįžtant į gynybą.

● Sensacingai kovoja dėl kamuolių. Žaidžia labai fizinį krepšinį. Visada užsiima geresnę poziciją dėl kamuolio. Sekdamas kamuolį pasikliauna savo instinktais.

● Gynyboje pasitiki savo gebėjimais. Pasirengęs prasižengti. Kūnu žaidžia ties pražangos riba. Tvirtai ginasi po krepšiu. Turi labai stiprų kūną.

● Gynyboje nuostabiai užsiima pozicijas. Solidus vikrumas judant į šonus perimetre. Mažai prasižengia.

Minusai

● Žemų penketų NBA eroje jam gali kilti sunkumų su greitesniais puolėjais. Ne pats įvairiapusiškiausias gynėjas.

● Ne visada gali efektyviai trukdyti aukštų žaidėjų metimams. Gynyboje darbas viršutine kūno dalimi – ribotas. Trūksta ilgio ištiesus rankas.

● Žaidžia toliau nuo krepšio. Neturi sprogstamosios jėgos. Vidutiniškas atletiškumas. NBA ne visada galės kliautis pagąsdinimu ar pasistumdymu.

● Jeigu metimas niekada nepasikeis, puolime gali būti sunku surasti kitokį vaidmenį, kuris nesiremtų įkirtimais ar energingu žaidimu du prieš du.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.