EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas džiaugėsi: klaidų – nedaug, tritaškiai – taiklūs

Tomas Pačėsas jau tradiciškai daug skėsčiojo rankomis, bet rungtynes baigė su šypsena. Vilniaus „Lietuvos rytas“ šeštadienį 95:88 nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ komandą. T.Pačėsui po rungtynių malonią šypseną kėlė statistikos grafa „klaidos“.

T.Pačėsas džiaugėsi dar viena pergale.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
T.Pačėsas džiaugėsi dar viena pergale.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2016, 7:33 PM, atnaujinta May 29, 2017, 8:24 PM

„Sveikiname varžovus su puikia kova. Nežinau po kokios serijos pralaimėjome kovą dėl kamuolių. Žaidėme be dviejų aukštų žaidėjų, bet „Neptūnas“ priešinosi ir ilgą laiką reikalavo visiško susikaupimo, – sakė T.Pačėsas, kuriam teko verstis be Antano Kavaliausko ir Adamo Lapetos. – Pirmą kartą padarėme tik šešias klaidas ir tai – nuostabus rezultatas. Dėl to sveikinu savo komandą, kad taip brangindami kamuolį taip laimėjome. „Neptūnas“ sužaidė gerai, pataikė daug sunkių metimų.“

„Lietuvos rytas“ šiose rungtynėse atkovojo 32 kamuolius, o Klaipėdos klubas – 39. Tačiau šeimininkai puikiai pataikė tritaškius, kurių sumėtė gerokai daugiau nei įprastą vidurkį. „Lietuvos rytas“ pataikė 16 tolimų metimų iš 28 (57 proc.), o iki šiol vidutiniškai pataikydavo po 9 tolimus metimus.

„Puikiai dalijome kamuolį. Padarėme 21 rezultatyvų perdavimą. Visi gali paduoti kamuolį, nori ir ieško vienas kitų. Gerai mėtė tritaškius. Sumažinome penketą, tapome greitesni, taiklesni ir tai puikiai išnaudojome. O pritrūko paprasčiausio atakos užbaigimo po krepšiu. Buvo situacijų, kai vienas ar kitas žaidėjas laisvas po krepšiu nebaigė atakos. Tikrai galime patobulėti čia ir metant baudas. Mums pramesti 10 baudų metimų – per daug“, – sakė T.Pačėsas.

– Ar jūsų nestebina, kad taip žaidžiantis „Neptūnas“ – ketvirtojoje vietoje?

– Jeigu jie visada žaistų taip, kaip su „Žalgiriu“ – būtų aukščiau. Tačiau sunku save motyvuoti, išlaikyti tempą. Jiems ryškiai kažkuriame etape pritrūko Mindaugo Girdžiūno. Dabar trūksta Donato Zavacko. Šių krepšininkų trūkumas atsiliepia, bet „Neptūnas“ – gera komanda. Jeigu jie bus sveiki, nemanau, kad teorinis likimas žemesnėje vietoje gali kažką reikšti. Matėme, kad aikštės pranašumas didelio skirtumo neturi. Skirtumas – detalėse. Mes šįvakar gynyboje nebuvo drausmingi. Tai sakiau ir žaidėjams.

Leidome keletą kartų D.Ewingui leistis pro užtvaros apačią ir mesti, o tai nebuvo mūsų plane. Turime, kur tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.