EUROLYGA 2023

Iš D.Lavrinovičiaus – užuominos apie karjeros pabaigą rinktinėje

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas pastarosiomis vasaromis nacionalinėje komandoje labai norėjo matyti Darjušą Lavrinovičių, kuris buvo vienas svarbiausių figūrų jo krepšinio dėlionėje. 2013 ir 2014 metų vasaromis 36 metų 212 cm ūgio vidurio puolėjas vilkėjo rinktinės marškinėlius ir buvo vienas komandos lyderių.

Paskutinį kartą Lietuvos rinktinei D.Lavrinovičius atstovavo 2014 metų pasaulio čempionate Ispanijoje, kur lietuviai užėmė ketvirtąją vietą.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Paskutinį kartą Lietuvos rinktinei D.Lavrinovičius atstovavo 2014 metų pasaulio čempionate Ispanijoje, kur lietuviai užėmė ketvirtąją vietą.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 7:49 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:22 PM

Tačiau praėjusią vasarą Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komandos legionierius nusprendė neatstovauti komandai ir gydėsi blauzdos traumą.

Panašu, kad patyręs krepšininkas nežais Lietuvos rinktinėje ir šią vasarą vyksiančioje Rio olimpiadoje. Ir beveik nėra abejonių, kad D.Lavrinovičius ateityje daugiau Lietuvos nacionalinės komandos aprangos nebevilkės.

Apie tai jis užsiminė bendraudamas su tinklalapių basketnews.lt.

„Aišku norisi (žaisti rinktinėje – red.). Galėčiau nebent palaikyti, pabendrauti, bet tikrai manau, kad dabar yra žaidėjų, kurie verti važiuoti į olimpiadą. Aš savo jau atvažiavęs, kiek galėjau, tiek atidaviau“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Darjušas.

Antrą sezoną Italijoje rungtyniaujantis krepšininkas pripažino, kad jam dabar svarbiausia – tausoti kūną ir kuo geriau pasiruošti kiekvienam sezonui, kuris jo karjerai gali būti paskutinis.

„Suprantu, kad galiu sužaisti (rinktinėje – red.), truputį padėti, bet mano kūnas ir galva nebus tiek atsidavę, kiek prieš 2-3 metus. Dabar man kiekvieni metai gali būti paskutiniai ir bandai kiek įmanoma save taupyti, kad dar pratemptumei“, – kalbėjo D.Lavrinovičius.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad jis apsisprendęs baigti karjerą rinktinėje, Darjušas garsiai to neištarė, primindamas patarlę „Niekada nesakyk niekada“.

Šiuo metu D.Lavrinvočius baigia gydytis kelio traumą – vasarį jam buvo atlika menisko operacija. Aukštaūgis tikisi, kad jau artimiausią savaitę jis galės grįžti į aikštę ir padėti komandai.

2005 metais Lietuvos rinktinėje debiutiavęs D.Lavrinovičius žaidė keturiuose Europos (2005, 2007, 2009 ir 2013), dviejuose pasaulio (2006 ir 2014) čempionatuose ir 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.