EUROLYGA 2023

V. Gomelskis: R. Kurtinaičiui trūko pagalio trenkti per galvą

Garsiausias Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis, apžvelgdamas šios šalies klubų pasirodymą Eurolygos „Top 16“ etape, prisiminė ir tarpsezoniu posto netekusį „Chimki“ trenerį Rimą Kurtinaitį. Kovo viduryje lietuvį pakeitė juodkalnietis Duško Ivanovčius.

R.Kurtinaitis ir V.Gomelskis.
R.Kurtinaitis ir V.Gomelskis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 4:32 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:19 PM

„Aš sirgau už savo seną bičiulį Rimą Kurtinaitį, – teigė legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus. – „Chimki“ buvo pavykę surinkti antrą pagal gerumą sudėtį Eurolygoje po Stambulo „Fenerbahce“ ir aš regėjau R.Kurtinaičio komandą Finalo ketverte. Bet gavosi taip, kaip gavosi“.

„Chimki“ ekipa baigė pasirodymą Eurolygoje nepatekusi į ketvirtfinalį.

„Nenoriu ieškoti iešmininkų, bet dėl nesėkmių visada kaltas treneris. D.Ivanovičiui buvo sunku pakeisti komandos žaidimą per tą laiką, kuris jam buvo duotas po R.Kurtinaičio atleidimo. Ir kaip sveikai mąstantis žmogus bei patyręs treneris juodkalnietis nusprendė nieko nekeisti, – portalui sovsport.ru dėstė V.Gomelskis. – Viską lėmė paskutinis mačas Madride. Bet norint įveikti „Real“ jo aikštėje, gintis itin susitelkus reikia visas 40 minučių. „Chimki“ pralaimėjo ne tik todėl, kad Aleksejus Švedas nepataikė 7 iš 8 tritaškių, bet ir todėl, kad patys blogai gynėsi. Per pirmąją rungtynių pusę komanda praleido daugiau kaip 50 taškų“.

Kur slypėjo „Chimki“ nesėkmės Eurolygoje pagrindinė priežastis?

V.Gomelskis atsakė: „Manau, lūžis galvoje įvyko po ilgos pergalių serijos. „Chimki“ pamanė, kad jie patys stipriausi. Ir štai čia komandą reikėjo supurtyti. O jei to nepavyko – kaltas treneris. Gali būti, kad Rimui pristigo nuojautos, jis praleido šį momentą. O paskui, panašu, jam pritrūko didelio pagalio, su kuriuo reikėjo trenkti per galvą ir nuleisti komandą ant žemės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.