EUROLYGA 2023

Lietuviai svetur. Brolis sugrįžo, o Tadas Klimavičius spindėjo

D.Lavrinovičius grįžo po traumos.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Lavrinovičius grįžo po traumos.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 18, 2016, 1:49 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:48 PM

Darjušas Lavrinovičius grįžo po traumos, Tautvydas Sabonis tapo naudingiausiu turo žaidėju Ispanijos antrojoje lygoje, Eimantas Bendžius šaudė pro šalį žūtbūtinėse ACB lygos rungtynėse, Estijos pirmenybių ketvirtfinalyje susirėmė Lietuvos aukštaūgiai, Povilas Gaidys sezoną Austrijoje baigė pasiekdamas asmeninį rekordą, Frankfurto klubas iš dublerių komandos susigrąžino Tomą Dimšą, o į Ispanijos antrosios lygos atkrintamąsias varžybas pateko net penkios lietuvių atstovaujamos komandos.

Toks buvo praėjęs savaitgalis užsienio klubuose rungtyniaujantiems Lietuvos krepšininkams.

Stipriausiai

Pastaruoju metu smarkiai banguojantis Bonos „Telekom“ puolėjas Tadas Klimavičius pakilo per Vokietijos lygos rungtynes su Bairoito „medi“ klubu. Jis žaidė 25 min., pelnė 20 taškų (10/12 dvitaškių), atkovojo 6 kamuolius ir padėjo „Telekom“ nugalėti 85:69. Tiesa, 11 iš 30 rungtynių laimėjusi ir 11-ąją vietą užimanti Bonos ekipa jau neturi turnyrinių tikslų. Ji nepateks į atkrintamąsias varžybas, neiškris į žemesnę lygą ir po keturių turų baigs sezoną.

Frankfurto „Skyliners“ sugrąžino Tomą Dimšą iš „tremties“ trečiojoje lygoje, kurioje lietuvis atstovavo klubo dubleriams. Traumų persekiojamas T.Dimša iškart parodė, jog gali būti naudingas ir pagrindinėje komandoje, kurioje per Vokietijos lygos rungtynes žaidė 24 min. ir pelnė 16 taškų (4/4 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų). Dėl geresnės pozicijos atkrintamosiose varžybose kovojanti ir „FIBA Europe“ taurės finalo ketvertui besirengianti Frankfurto ekipa sutriuškino Vaisenfelso „Mitteldeutscher“ klubą 89:51. „Skyliners“ laimėjo 24 iš 32 rungtynių ir užima ketvirtąją vietą.

Žvelgiant iš Lietuvos, Estijos lygos ketvirtfinalio serija tarp Talino „TLU-Kalev“ ir Pernu „Sadam“ klubų įdomi tuo, kad joje susitinka du dominuojantys aukštaūgiai Dominykas Milka ir Paulius Petrilevičius. Antrosiose serijos rungtynėse „TLU-Kalev“ iškovojo antrąją pergalę 75:68, o nugalėtojų puolėjas D.Milka vėl buvo geriausias rungtynių žaidėjas. Jis per 29 min. pelnė 18 taškų (6/14 dvitaškių, 6/8 baudų), atkovojo 11 kamuolių ir išprovokavo 7 pražangas.

P.Petrilevičius atsakė 8 taškais ir 11 atkovotų kamuolių, bet nebaigė rungtynių dėl 5 pražangų. Austrijos lygoje vėl spindėjo „Graz“ aukštaūgis Povilas Gaidys. Jis per 35 min. pelnė 31 tašką (5/8 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 12/12 baudų) ir atkovojo 14 kamuolių, bet autsaiderė „Graz“ pralaimėjo Kapfenbergo „Bulls“ klubui 80:88. Graco krepšininkai pirmieji baigė reguliarųjį sezoną. Jie laimėjo 8 iš 32 rungtynių ir užims paskutinę 9-ąją vietą. Paskutinėse rungtynėse asmeninį sezono rekordą pasiekęs P.Gaidys pelnydavo vidutiniškai 15,8 taško ir atkovodavo 9,4 kamuolio.

Tautvydas Sabonis ir Arenalio „Palma Air Europa“ nepateko į Ispanijos antrosios lygos atkrintamąsias varžybas, bet Arvydo Sabonio sūnus trinktelėjo durimis tapdamas naudingiausiu reguliariojo sezono paskutiniojo turo krepšininku. T.Sabonis per rungtynes su „Barcelona“ dubleriais žaidė 30 min., pelnė 20 taškų (4/6 dvitaškių, 4/8 tritaškių) ir atkovojo 10 kamuolių. Arenalio ekipa namie pasiekė pergalę 87:75.

Silpniausiai

Eimanto Bendžiaus metimai dažniausiai skriejo šalia tikslo, o Kompostelos Santjago „Rio Natura“ pralaimėjo labai svarbias, galbūt net lemiamas rungtynes kovojant dėl išlikimo Ispanijos lygoje. Santjago krepšininkai išvykoje nusileido Madrido „Estudiantes“ komandai 70:71.

Ilgiausiai komandoje (31 min.) žaidęs E.Bendžius pelnė 6 taškus (2/6 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/2 baudų). Likus šešiems turams iki reguliariojo sezono pabaigos 7 iš 28 rungtynių laimėjusi „Rio Natura“ nukrito į priešpaskutinę 17-ąją vietą (iš ACB lygos iškris dvi komandos), o Santjago ekipą nuskriaudusi „Estudiantes“ turi vienu tašku daugiau ir yra 16-ojoje pozicijoje.

„Jelgava“ aukštaūgis Augustinas Jankaitis per Latvijos lygos rungtynes su „Ogre“ ekipa žaidė 15 min., bet nepataikė nė vieno metimo (0/6 dvitaškių, 0/2 baudų). Labai prastai atakavusi „Jelgava“ išvykoje pralaimėjo 52:69 ir liko 9-ojoje vietoje. 9 iš 34 rungtynių laimėjusi Jelgavos komanda neturi galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas.

Sugrįžimas

Po dviejų mėnesių pertraukos į aikštę grįžo traumą išsigydęs Emilijos Redžo „Grissin Bon“ puolėjas Darjušas Lavrinovičius. Tačiau net sutvirtėjus gretoms „Grissin Bon“ savo aikštėje privalėjo pripažinti Italijos čempiono vardą ginančio Sasario „Banco di Sardegna“ klubo pranašumą 98:102.

D.Lavrinovičius per 14 min. pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 3/4 baudų), jo komandos draugas Rimantas Kaukėnas žaidė 25 min. ir pelnė 15 taškų (7/11 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 1/1 baudos). Sasario ekipoje siautėjo amerikietis Davidas Loganas, įmetęs net 37 taškus (3/6 dvitaškių, 7/10 tritaškių, 10/13 baudų).

Šios rungtynės ko gero nulėmė reguliariojo sezono nugalėtoją. Likus dviem turams iki finišo vienvaldžiu lyderiu vėl tapo Milano „Emporio Armani“ klubas, kuriame žaidžia Mantas Kalnietis. „Emporio Armani“ po 28 rungtynių turi 21 pergalę, „Grissin Bon“ – 20, trečiojoje vietoje esantis Avelino „Sidigas“ – 19.

Į ketvirtfinalį

Vieningoje lygoje, komandoms likus žaisti po 1-2 rungtynes, paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų dalyvės.

Į ketvirtfinalį pateko septynios Rusijos ekipos, o su jomis varžysis Čekijos čempionė Nimburko ČEZ. Svarbiausiai Vieningos lygos šaliai Rusijai atstovaus Maskvos CSKA, Kazanės „Uniks“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Sankt Peterburgo „Zenit“, „Chimki“, Saratovo „Avtodor“ ir „Nižnij Novgorod“.

„Uniks“, kuriai atstovauja Artūras Milaknis, per 28 rungtynes iškovojo 24 pergales ir užsitikrino antrąją vietą.

Ramūno Butauto treniruojama „Astana“ užima 15-ąją vietą. Kazachstano čempionai laimėjo 7 iš 29 rungtynių ir lenkia tik Tbilisio „Vita“ ekipą, kurios sąskaitoje yra vos 1 pergalė.

Kryptys

Lietuvių komandos Turkijos lygoje juda skirtingomis kryptimis. Svarbią pergalę iškovojęs Ušako „Muratbey“ su Evaldu Kairiu (laimėjo 14 iš 26 rungtynių) gina aštuntąją vietą, kuri užtikrina teisę žaisti atkrintamosiose varžybose. Tiesa, „Muratbey“ padėtis trapi – iki reguliariojo sezono pabaigos likus 4 turams artimiausieji persekiotojai atsilieka vos vienu tašku.

Tuo tarpu Ankaros „TED Kolej“ su Martynu Gecevičiumi (8 iš 26) praleido itin skaudų smūgį Ankaros derbyje ir nusirito į karštą 14-ąją poziciją. Dvi paskutinės iš 16 komandų kris į antrąją lygą, tad šešerias iš eilės rungtynes pralaimėjusiam „TED Kolej“ jau svyla padai. Tiesa, autsaideriai Konijos „Torku“ bei „Turk Telekom“ lenkiami dviem taškais.

Saugiau gali jaustis „Yesilgiresun“ su Deividu Dulkiu (9 iš 26), po gana netikėtos pergalės prieš Bandirmos „Banvit“ pakilusi į 12-ąją vietą.

Beje, prieš sezoną prognozės buvo visai kitokios. Turkijos krepšinio specialistai manė, jog „TED Kolej“ kovos dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas, o mažiausią biudžetą tarp TBL klubų turinčiam „Muratbey“ žadėjo bilietą į antrąją lygą. Tik „Yesilgiresun“ užima maždaug nuspėjamą vietą.

Legionierius

Vokietijos lygoje driokstelėjo buvęs „Šiaulių“ legionierius Derekas Needhamas. Braunšvaigo „Lowen“ komandoje žaidžiantis amerikietis per rungtynes su „Gottingen“ ekipa pelnė 33 taškus. „Lowen“ namie nugalėjo 90:81.

„Lowen“ per 30 rungtynių laimėjo 13 kartų, užima 10-ąją vietą ir turi tik nedidelių galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas. D.Needhamas yra antras pagal rezultatyvumą ekipos žaidėjas. Jis pelno 14,3 taško.

Finišas

Savaitgalį baigėsi Ispanijos antrosios lygos reguliarusis sezonas. Jo nugalėtoju tapo ir pirmąjį kelialapį į ACB lygą iškovojo Palensijos „Quesos Cerrato“ klubas.

Dėl antrojo kelialapio atkrintamosiose varžybose kovos aštuonios komandos, kurios reguliariajame sezone užėmė 2-9 vietas.

Net penkioms iš šių komandų atstovauja lietuviai: Burgoso „San Pablo Inmobiliaria“ (3-oji vieta) – Augustas Pečiukevičius ir Justas Sinica, Korunijos „Leyma“ (5-oji vieta) – Gediminas Žylė, Lugo „Breogan“ (6-oji vieta) – Osvaldas Matulionis, Ueskos „Penas“ (7-oji vieta) – Gabrielius Maldūnas ir Tadas Sedekerskis, Kasereso „Patrimonio de la Human“ (9-oji vieta) – Rolandas Jakštas.

Už borto liko dar dvi lietuvių ekipos. Arenalio „Palma Air Europa“ su Tautvydu Saboniu užėmė 10-ąją vietą, Logronjo „Cocinas“ su Mantvydu Staseliu – 13-ąją.

Tarp lietuvių rezultatyviausiai žaidė 13,5 taško pelnydavęs R.Jakštas. Jis užėmė 7-ąją vietą visos lygos rezultatyviausių krepšininkų rikiuotėje.

Trečiąją vietą pagal atkovotus kamuolius užėmė buvęs R.Jakšto komandos draugas Tautvydas Šležas (vid. 8,3), sezono viduryje iš Kasereso ekipos persikėlęs į ACB lygoje žaidžiančią Bilbao „Dominion“.

Lietuviai pateko į dar kelis statistikos lyderių dešimtukus. O.Matulionis buvo antras pagal perimtus kamuolius (vid. 2) ir devintas pagal tritaškių taiklumą (42 proc.), T.Sedekerskis – trečias pagal dvitaškių taiklumą (66,7 proc.), A.Pečiukevičius – aštuntas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 3,6), T.Sabonis – aštuntas pagal dvitaškių taiklumą (62,3 proc.), R.Jakštas – dešimtas pagal išprovokuotas pražangas (vid. 3,6).

Savaitgalio rezultatai

Ispanijos lyga. 28-asis turas. Madrido „Real“ (J.Mačiulis 8, 13 min.) – Badalonos „Joventut“ 91:77, Malagos „Unicaja“ (M.Kuzminskas 14, 24 min.) – Andoros „Morabanc“ 82:71, Bilbao „Dominion“ (T.Šležas 0, 6 min.) – „Sevilla“ 101:82, Madrido „Estudiantes“ – Santjago „Rio Natura“ (E.Bendžius 6, 31 min., 5 atk.kam.) 71:70, Mursijos UCAM – Manresos ICL (M.Grigonis 11, 30 min., 7 atk.kam.) 73:75, San Sebastiano „Retabet“ – „Valencia“ 79:121, Saragosos CAI – Las Palmaso „Herbalife“ 87:96, Lagunos „Iberostar“ – Fuenlabrados „Montakit“ 67:92.

Pirmauja: 1. „Barcelona“ – 25 ir 2, 2. „Valencia“ – 24 ir 4, 3. „Real“ – 23 ir 5, 4. Vitorijos „Laboral Kutxa“ – 19 ir 8, 5. „Herbalife“ – 18 ir 10, 6. „Unicaja“ – 15 ir 13, 7. „Montakit“ – 15 ir 13, 8. „Dominion“ – 14 ir 14, ... 14. ICL – 10 ir 18, ... 17. „Rio Natura“ – 7 ir 21.

Turkijos lyga. 26-asis turas. „Istanbul“ – Ušako „Muratbey“ (E.Kairys nežaidė) 88:95, Ankaros „Turk Telekom“ – Ankaros „TED Kolej“ (M.Gecevičius 12, 29 min.) 76:72, „Yesilgiresun“ (D.Dulkys 9, 19 min.) – Bandirmos „Banvit“ 94:86, Izmyro „Karsiyaka“ – Konijos „Torku“ 82:60, Stambulo „Anadolu Efes“ (Th.Heurtelis 35) – Gaziantepo „Royal Hali“ 96:99 (po pratęsimo), Stambulo „Demir Insaat“ – Stambulo „Galatasaray“ 94:89 (po pratęsimo). Pirmauja: 1. „Anadolu Efes“ – 21 ir 5, 2. Stambulo „Fenerbahce“ – 19 ir 6, 3. „Galatasaray“ – 18 ir 8, 4. Stambulo „Darussafaka“ – 17 ir 8, ... 8. „Muratbey“ – 14 ir 12, ... 12. „Yesilgiresun“ – 9 ir 17, ... 14. „TED Kolej“ – 8 ir 18.

Vokietijos lyga. 30-asis turas. Bonos „Telekom“ (T.Klimavičius 20, 25 min., 10/12 dvitaškių, 6 atk.kam.) – Bairoito „medi“ 85:69, Berlyno ALBA – Krailshaimo „Merlins“ (V.Čižauskas 7, 19 min.) 90:68, Frankfurto „Skyliners“ (T.Dimša 16, 24 min., 6/7 metimų) – Vaisenfelso „Mitteldeutscher“ 89:51, Braunšvaigo „Lowen“ (D.Needhamas 33) – „Gottingen“ 90:81, Liudvigsburgo „Riesen“ – Miuncheno „Bayern“ 71:100, Oldenburgo EWE (B.Qvale 31) – Bambergo „Brose“ 102:97. „Brose“ pralaimėjo po 20 iš eilės pergalių. Praėjusią nesėkmę šis klubas patyrė lapkričio 15 d. žaisdamas su „Skyliners“.

Pirmauja: 1. „Brose“ – 27 ir 3, 2. „Bayern“ – 24 ir 6, 3. EWE – 24 ir 6, 4. „Skyliners“ – 24 ir 8, 5. „Riesen“ – 21 ir 9, 6. ALBA – 20 ir 10, ... 11. „Telekom“ – 11 ir 19, ... 18. „Merlins“ – 5 ir 25.

Italijos lyga. 28-asis turas. Milano „Emporio Armani“ (M.Kalnietis 5, 26 min., 9 rez.perd.) – Pėzaro „Consultinvest“ (T.Lydeka 6, 34 min., 6 atk.kam., 5 praž.) 82:78, Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (R.Kaukėnas 15, 25 min., D.Lavrinovičius 5, 14 min.) – Sasario „Banco di Sardegna“ (D.Loganas 37) 98:102, Kazertos „Pasta Reggia“ – Avelino „Sidigas“ (B.Veikalas 2, 10 min.) 87:92, Kremonos „Vanoli“ – Varėzės „Openjobmetis“ (O.Varanauskas nežaidė) 70:79, Kapo d‘Orlando „Betaland“ (S.Jasaitis 6, 7 min.) – Trento „Dolomiti Energia“ 81:82. Pirmauja: 1. „Emporio Armani“ – 21 ir 7, 2. „Grissin Bon“ – 20 ir 8, 3. „Sidigas“ – 19 ir 9, 4. „Vanoli“ – 18 ir 10, ... 9. „Openjobmetis“ – 13 ir 15, ... 12. „Consultinvest“ – 11 ir 17, 13. „Betaland“ – 11 ir 17.

Vieninga lyga. 29-asis turas. Krasnojarsko „Jenisej“ – Kazanės „Uniks“ (A.Milaknis 5, 22 min.) 83:87, Nimburko ČEZ – „Chimki“ (T.Rice‘as 31) 90:94, Talino „Kalev-Cramo“ – Saratovo „Avtodor“ 75:86, Sankt Peterburgo „Zenit“ – Minsko „Cmoki“ 105:77, Rygos VEF – „Avtodor“ 103:91, „Cmoki“ – „Nižnij Novgorod“ 86:81.

Pirmauja: 1. Maskvos CSKA – 27 ir 2, 2. „Uniks“ – 24 ir 4, 3. Krasnodaro „Lokomotiv“ – 21 ir 7, 4. „Zenit“ – 20 ir 7, 5. „Chimki“ – 21 ir 8, 6. „Avtodor“ – 19 ir 9, 7. ČEZ – 16 ir 13, 8. „Nižnij Novgorod“ – 16 ir 13. Šios aštuonios komandos užsitikrino teisę žaisti ketvirtfinalyje.

Graikijos lyga. Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 2 pergalių). Salonikų „Aris“ – „Kifisia“ 78:60, Atėnų AEK – Salonikų PAOK 78:83.

Lenkijos lyga. 32-asis turas. Zeliona Guros „Stelmet“ – Zgoželeco „Turow“ (D.Krestininas traumuotas) 83:64, Starogardo „Polpharma“ (M.Paliukėnas 8, 31 min., 5 atk.kam.) – Košalino AZS 81:72, Slupsko „Czarni“ (M.Česnauskis 11, 19 min.) – Gdynės „Asseco“ 101:58, Pirmauja: 1. „Stelmet“ – 25 ir 4, 2. Radomo „Rosa“ – 24 ir 7, 3. Torūnės „Polski Cukier“ – 23 ir 7, 4. Vloclaveko „Anwil“ – 22 ir 7, 5. „Czarni“ – 21 ir 9, ... 9. „Turow“ – 15 ir 16, ... 12. „Polpharma“ – 11 ir 19.

Rumunijos lyga. Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Bukarešto „Steaua“ (S.Galdikas 6) – Bukarešto „Dinamo“ (K.Babkauskas 9, 6 rez.perd.) 72:68.

Estijos lyga. Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Tartu „Rock“ (E.Žabas 14, K.Petrukonis 11, 7 atk.kam.) – Talino TTU 103:58, „Valga-Valka“ – Talino „Kalev-Cramo“ 69:92.

Antrosios rungtynės. Pernu „Sadam“ (P.Petrilevičius 8, 11 atk.kam., 5 praž.) – Talino „TLU-Kalev“ (D.Milka 18, 11 atk.kam.) 68:75 (serija 0:2), „Kalev-Cramo“ – „Valga-Valka“ 88:87 (2:0).

Latvijos lyga. Rygos LU – „Jėkabpils“ (M.Kumpys 17, 10 atk.kam., 9 išpr.praž., R.Rutkauskas 7, 8 atk.kam.) 59:73, „Ogre“ – „Jelgava“ (A.Šuliauskas 7, A.Jankaitis 0, 0/6 dvitaškių, 7 atk.kam.) 69:52, „Jūrmala“ – „Ventspils“ 77:96, „Liepaja“ – „Valmiera“ 70:82. Pirmauja: 1. „Valmiera“ – 28 ir 6, 2. „Ventspils“ – 27 ir 7, 3. Rygos VEF – 15 ir 4, ... 7. „Jėkabpils“ – 18 ir 16, ... 9. „Jelgava“ – 9 ir 25.

Austrijos lyga. 35-asis turas. Traiskircheno „Lions“ (D.Tarolis 9) – „Wels“ 67:71, „Graz“ (P.Gaidys 31, 14 atk.kam.) – Kapfenbergo „Bulls“ 80:88.

Pirmauja: 1. Obervarto „Gunners“ – 20 ir 10, ... 5. „Lions“ – 17 ir 14, ... 9. „Graz“ – 8 ir 24.

Slovėnijos lyga. 6-asis turas. Domžalių „Helios“ (M.Andriuškevičius nežaidė) – „Rogaška“ 95:63.

Pirmauja: 1. Liublianos „Olimpija“ – 4 ir 2, 2. „Helios“ – 4 ir 2, 3. Novo Mesto „Krka“ – 4 ir 2.

Ispanijos antroji lyga. Galutinės reguliariojo sezono rikiuotės lyderiai: 1. Palensijos „Quesos Cerrato“ – 23 ir 7, 2. „Melilla“ – 22 ir 8, 3. Burgoso „San Pablo Inmobiliaria“ – 18 ir 12, 4. Ovjedo „Union Financiera“ – 18 ir 12, 5. Korunijos „Leyma“ – 17 ir 13, 6. Lugo „Breogan“ – 17 ir 13, 7. Ueskos „Penas“ – 16 ir 14, 8. Ourensės „Provincia Termal“ – 15 ir 15, 9. Kasereso „Patrimonio de la Human“ – 14 ir 16, 10. Arenalio „Palma Air Europa“ – 14 ir 16, ... 13. Logronjo „Cocinas“ – 11 ir 19.

Lietuvių statistika.

A.Pečiukevičius („San Pablo Inmobiliaria“) – 29 rungt., 6,7 tšk., 3,6 rez.perd.

J.Sinica („San Pablo Inmobiliaria“) – 28 rungt., 7,5 tšk.

G.Žylė („Leyma“) – 29 rungt., 9,3 tšk., 4,3 atk.kam.

O.Matulionis („Breogan“) – 28 rungt., 11,1 tšk.

G.Maldūnas („Penas“) – 30 rungt., 10 tšk., 6,6 atk.kam.

T.Sedekerskis („Penas“) – 21 rungt., 6,8 tšk.

R.Jakštas („Patrimonio de la Human“) – 30 rungt., 13,5 tšk., 6,1 atk.kam.

T.Šležas (buv. „Patrimonio de la Human“) – 20 rungt., 7,8 tšk., 8,3 atk.kam.

T.Sabonis („Palma Air Europa“) – 28 rungt., 6,3 tšk., 4 atk.kam.

M.Staselis („Cocinas“) – 1 rungt., 0 tšk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.