EUROLYGA 2023

Federacija paniekino LKL klubų prašymą dėl užsieniečių teisėjų

Nors dauguma Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų buvo nepatenkinti teisėjavimu LKL reguliariojo sezono varžybose ir norėjo padėti tobulėti Lietuvos arbitrams pasitelkiant lemiamoms kovoms jų kolegas iš užsienio, šis prašymas liko neišgirstas.

LKL klubų prašymas lemiamoms kovoms pasitelki užsienio arbitrus liko neišgirstas federacijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
LKL klubų prašymas lemiamoms kovoms pasitelki užsienio arbitrus liko neišgirstas federacijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 5:58 PM, atnaujinta May 27, 2017, 1:29 PM

Pasirodo, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) geriau žino, kaip turi vykti LKL varžybos, o klubų nuomonė jai nerūpi.

LKF Vykdomojo komiteto posėdyje antradienį nuspręsta, jog ir toliau šalies pirmenybėse švilpti galės tik lietuviai.

„LKL prašymas pasitelkti užsieniečius atbitrus nesurinko balsų daugumos, – sakė LKF vykdomojo komiteto narys ir Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos vadovas Kęstutis Pilipauskas. – Manau, kad mūsų teisėjų lygis yra pakankamai geras ir geriausi mūsų teisėjai gali dirbti aukščiausio lygio varžybose.“

Pasitelkti aukščiausio lygio krepšinio teisėjus iš užsienio LKL buvo nusprendusi balandžio 15 dieną per klubų balsavimą.

Klubai norėjo, jog po vieną arbitrą iš svetur teisėjautų visose pusfinalio serijos rungtynėse, mačuose dėl 3-iosios vietos ir finalo dvikovose.

Pastaraisiais metais Lietuvos krepšinio teisėjai yra užleidę lyderių pozicijas Europoje.

Lietuviai neskiriami teisėjauti reikšmingiausioms kovoms, kai tuo tarpu Eurolygoje daug svarbesnius vaidmenis atlieka teisėjai iš Lenkijos, Latvijos ir Estijos.

„Gal mūsų teisėjai nedirba paties aukščiausio rango varžybų finaluose, bet jų tarptautinių varžybų skaičius yra pakankamas, – savo kolegas gynė K.Pilipauskas. – Septyni mūsų arbitrai teisėjauja tarptautinėse varžybose, o Jurgis Laurinavičius ir Tomas Jasevičius teisėjauja po 17-18 rungtynių, tarp jų ir pora mačų Eurolygos „Top 16“ etape.

Be to, mes manome, kad iš Lietuvos klubų pareikštas toks nepasitikėjimas yra smūgis mūsų teisėjų prestižui.“

Galbūt užsienio arbitrai tik pakeltų mūsų šalies teisėjų lygį, kaip ir aukšto lygio legionieriai krepšininkai, žaidžiantys LKL pirmenybėse?

„Mūsų teisėjai mokosi tarptautinėse varžybose, – sakė K.Pilipauskas. – Nė viena save gerbianti krepšio šalis nesikviečia teisėjų iš užsienio.“

Per LKF vykdomojo komiteto posėdį vienintelis LKL prezidentas Remigijus Milašius balsavo, kad per lygos svarbiausias kovas dirbtų ir teisėjai iš užsienio.

LKL vadovas pareiškė, jog tokiu savo sprendimu federacija prisiima visą atsakomybę už pasėkmes per lemiamas lygos rungtynes.

LKF vykdomajį komitetą sudaro 14 narių.

„Sprendimas yra toks, koks yra, bet keista, jog tokiose reikaluose už klubus nusprendžia moterų, studentų, veteranų ar moksleivių lygų atstovai,“ – stebėjosi Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.