EUROLYGA 2023

Ar Donatas Motiejūnas įrodė, kad yra vertas daugiau dolerių?

Donatas Motiejūnas baigė savo sezoną. Iki šiol vos vienerias rungtynes NBA atkrintamosiose žaidęs ir praėjusio sezono dvikovas iš šalies stebėjęs aukštaūgis šįkart padoriai pajuto svarbiausių elitinės lygos kovų skonį.

D.Motiejūnas užbaigė sezoną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas užbaigė sezoną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 12:16 PM, atnaujinta May 27, 2017, 8:29 AM

D.Motiejūnas 2012-2013 metų sezoną sužaidė vieną mačą atkrintamosiose, bet tai nebuvo ryškus pasirodymas. Penkios minutės ir 5 taškai – toks tuomet NBA naujoku tapusio krepšininko rezultatas.

Praėjusį sezoną iš D.Motiejūno sirgaliai tikėjosi labai daug, bet iki atkrintamųjų jis patyrė rimtą nugaros traumą, gulė ant operacinės stalo ir šios padarinius jautė iki šiol.

Šį sezoną D.Motiejūnas atkrintamosiose sužaidė penkis mačus ir daugiau galimybių ir neturėjo – „Golden State Warriors“ buvo laikoma favorite ir tai pademonstravo, kai seriją iki keturių pergalių laimėjo 4:1.

D.Motiejūnas keturis iš penkių atkrintamųjų mačų pradėjo starto penkete ir vidutiniškai žaidė 19,6 minutės. Jis vidutiniškai rinko po 8,8 taško, atkovojo 5,2 kamuolio.

Lemia ir kainą

NBA atkrintamosiose D.Motiejūnui buvo itin svarbu, nes vasarą jis taps laisvuoju apribotu agentu. Tai reiškia, kad D.Motiejūną galės rinktis kiti NBA klubai, bet „Rockets“ turės teisę pasiūlyti nemažesnę sumą už kitų ekipų ir pasilikti sau žaidėją.

Dabar nėra aišku, kaip bus, bet „Detroit Pistons“ šį sezoną jau buvo nusprendusi atlikti mainus ir pasveikinti lietuvį, kai galiausiai paskutinę akimirką pareiškė, kad šis neįveikė medicininės patikros barjero.

D.Motiejūnas dar ir dabar užantyje laiko akmenį, nes netiki, kad „Pistons“ pasielgė garbingai.

Dar tuomet buvo kalbama, kad „Pistons“ savo žingsniu numušė D.Motiejūno kainą.

Vasarą pradinė kvalifikacinė D.Motiejūno kaina – 3,3 milijono JAV dolerių. Jau dabar tikimasi pasiūlymų iš kitų komandų, bet „Rockets“ tars paskutinį žodį – klubas gali pasiūlyti daugiau nei bet kuri ekipa ir pasilikti žaidėją. 

D.Motiejūnas taip pat gali priimti  ir 3,3 mln. JAV dolerių kvalifikacinį „Rockets“ siūlymą. Tuomet jis žaistų vieną sezoną ir taptų laisvuoju agentu.

Akcijos pakilo?

„Houston Chronicle“ atsargiai vertino D.Motiejūno ateities galimybes. „Rockets“ sirgaliai tikėjosi tokio „D-Mo“, kokį matė praėjusį sezoną.

„D.Motiejūnas tik retais atvejais parodydavo praėjusio sezono spindesį. Nugaros problemų sąrašas ir banguotas žaidimas lemia tai, kad jį sunku vertinti, kaip laisvąjį agentą“, – rašė chron.com.

D.Motiejūnui akcijas galėjo pakelti geras pasirodymas per vieninteles rungtynes, leidusias „Rockets“ ekipai pranokti „Warriors“ klubą (97:96). Geriausias rungtynes NBA atkrintamosiose sužaidęs D.Motiejūnas pelnė 14 taškų ir atkovojo 13 kamuolių bei užtikrintai žaidė paskutinėmis minutėmis.

Laukia įdomi vasara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?