EUROLYGA 2023

Į Kanadą besiruošiančiu Donatu Motiejūnu domisi keli NBA klubai

Donatas Motiejūnas atlaikė permainingą NBA sezoną, bet ir vasara „Houston Rockets“ krepšininko laukia nenuspėjama ir įdomi.

„Houston Rockets“ komandai ir jos krepšininkams D.Motiejūnui (dešinėje) ir J,Hardenui sezonas jau baigėsi.<br>AP nuotr.
„Houston Rockets“ komandai ir jos krepšininkams D.Motiejūnui (dešinėje) ir J,Hardenui sezonas jau baigėsi.<br>AP nuotr.
D.Motiejūno galimybes užsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą per Rio de Žaneiro olimpines žaidynes lems veiksniai NBA rinkoje.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Motiejūno galimybes užsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą per Rio de Žaneiro olimpines žaidynes lems veiksniai NBA rinkoje.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Bulotas (kairėje) ir D.Motiejūnas birželį rengia krepšinio stovyklą 15-16 metų vaikinams.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Bulotas (kairėje) ir D.Motiejūnas birželį rengia krepšinio stovyklą 15-16 metų vaikinams.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kęstutis Rimkus

Apr 28, 2016, 2:49 PM, atnaujinta May 27, 2017, 7:52 AM

Pralaimėjimu „Golden State Warriors“ krepšininkams baigėsi vėjuotas NBA sezonas „Houston Rockets“ komandai.

D.Motiejūnas tikriausiai mielai nustumtų į atminties stalčius gilyn ir su savo pagalbininkais greičiau pradėti dėlioti ateities planus.

„Tai buvo netradicinis sezonas Donatui, jam teko grįžti po sunkios nugaros traumos. Sugrįžimas nebuvo lengvas, o dar prisidėjo pasikeitimai komandoje – kitas treneris, paskelbti, bet neįvykę mainai, – sakė Lietuvos krepšininką atstovaujančios „Wasserman Media Group“ atstovas Virginijus Bulotas. – Visa tai reikėjo išgyventi, bet smagu, kad sezono pabaigoje jis atrodė pakankamai sveikas.

Pats, kalbėdamas apie sveikatą sakė, kad jaučiasi gerai, o tai džiugina.

O toliau bus įdomu sekti, kaip viskas deliosis šią vasarą.“

Iš pradžių keliaus į Vankuverį

Ankstyvesnė, nei kas galėjo pagalvoti sezono pradžioje, „Rockets“ kovų pabaiga neturėtų sugriauti ilgalaikių D.Motiejūno planų.

25 metų lietuvis ketina skristi į Vankuverį.

Šiame Kanados mieste Lietuvos krepšininkui nugaros specialistai padėjo pastarąjį reabilitaciją etapą vasario mėnesį, kai parengė jį antrąjam sugrįžimui į aikštę.

Vankuveryje su gydytojų priežiūra D.Motiejūnas ir toliau stiprins nugarą, dėl kurios traumos pernai jam teko iškęsti tarpslankstelinio disko operaciją ir aštuonis su puse mėnesius be krepšinio.

Kaune rengs stovyklą

Įprastai D.Motiejūnas po sezono neskuba grįžti į Lietuvą ir šie metai neturėtų tapti išimtimi.

Bet kuriuo atveju, NBA puolėjas garantuotai parskris į tėvynę birželį, kai šio mėnesio 20-25 dienomis Kaune vyks tradicinė D.Motiejūno krepšinio stovykla.

Lietuvos krepšinio federacija jau yra pateikusi sąrašą 15-16 metų vaikinų, kurie sudarys didžiąją jaunųjų stovyklos dalyvių dalį.

Iš viso Kaune nemokamai turėtų treniruotis 35-37 talentingi jauni žaidėjai.

Tradicinėje stovykloje su vaikais turėtų aktyviais darbuotis ne tiks pats D.Motiejūnas, bet ir kažkuris treneris iš „Rockets“ štabo.

Hjūstone – permainų metas

Iki tol likęs kitoje Atlanto pusėje D.Motiejūnas turėtų susitikti ir su savo agentu P.J.Armstrongu. Su šiuo buvusiu „Chicago Bulls“ gynėju lietuvis aptars galimas dėliones NBA rinkoje.

D.Motiejūnas žaidė „Rockets“ klube ketverius metus, bet nežinia ar Teksase pasitiks ir penktuosius.

Kol džiaugėmės 213 cm ūgio puolėjo sugrįžimu į aikštę, Hjūstone ne visi liko patenkinti D.Motiejūnu, kuris šiose NBA pirmenybės pelnė po 6,2 taško ir atkovojo po 2,9 kamuolio.

„Paskutinę mainų dieną jis buvo iškeistas į Detroitą ir sugrąžintas atgal į „Rockets“ , kai „Pistons“ nebuvo patenkinta jo medicininiu patiktrinimu, – priminė didžiausias Hjūstono naujienų portalas www.houstonchronicle.com. – Nors atgavo vietą startiniame penkete, parodė tik blyksnius praėjusio sezono sportinės formos.

Dėl nugaros bėdų ir banguojančio žaidimo jam bus sunku veikti, kaip laisvajam agentui.“

D.Motiejūno sutartis su „Rockets“ baigėsi šiemet.

Hjūstono klubas turi teisę pasiūlyti pratęsti kontraktą dar metams, per kuriuos lietuvis uždirbtų mažiausiai 3,2 mln. dolerių.

Tačiau veikiausiai D.Motiejūnas bus išmestas į laisvų žaidėjų rinką.

„Aš prognozuoju, kad Donatu turėtų domėtis keli NBA klubai, o tada jau bus „Houston Rockets“ sprendimas – pasilikti Donatą pakėlus sutarties sąlygas arba jį paleisti,“ – sakė V.Bulotas.

Daugiau nei dešimt metų su D.Motiejūnu dirbantis krepšinio agentas nesiryžo spėti, kaip šią vasarą dėl D.Motiejūno pasielgs „Rockets“, nes Hjūstono klubo ir taip laukia daug svarbių permainų.

Beveik neabejojama, jog klubą pagrindinis vidurio puolėjas Dwightas Howardas, bus atsisveikinta su treneriu J.B.Bickerstaffu baigiasi ir dar kelių žaidėjų sutartys.

Neaišku kokiais žaidėjais „Rockets“ bandys aplipdyti savo svarbiausią žvaigždę Jamesą Hardeną.

Ar spės į olimpines žaidynes?

„Rockets“ sprendimai gali nulemti ir Lietuvos rinktinės sirgalių viltis išvysti D.Motiejūną Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse su mūsų šalies rinktinės apranga.

„Jei Hjūstonas pasiūlys sutartį pirmasis, tai būtų optimistiškiausias variantas žvelgiant iš Lietuvos rinktinės pusės.

Tikriausiai tai būtų greičiausias variantas, kaip jis galėtų prisidėti prie rinktinės,“ – sakė V.Bulotas.

Jono Kazlausko treniruojama Lietuvos rinktinė olimpinį pasirengimą planuoja pradėti birželio 20 dieną, o žaidynės Brazilijoje prasidės rugpjūčio 5 dieną.

Rizikinga treniruotis ir žaisti neturint sutarties, tad D.Motiejūno debiutas olimpinėse žaidynėse priklausys nuo to, kaip greitai jis susitars su kuriuo nors NBA klubu.

Laisvųjų NBA žaidėjų derybos su klubais oficialiai gali prasidėti tik nuo liepos mėnesio.

Šių metų NBA turguje plaukios daug stambių žuvų, kurios bus griebiamos pirmiausiai.

Tad lietuviui gali tekti palaukti savo eilės.

„Yra ne vienas ir ne du klubai, kurie juo domisi ir turi Donatą savo akiratyje, bet NBA klubų sudėtys dėliojamos tarsi sudėtingas LEGO konstruktorius, – pažymėjo V.Bulotas. – Dabar sunku nuspėti, kaip viskas pakryps.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją