EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio teisėjams – liūdna žinia iš Eurolygos

Gebėjimu nepastebėti 8 sekundes baudos aikštelėje stovinčių ar ant linijos užmynusių žaidėjų garsėjantys Lietuvos krepšinio teisėjai gali išvis išnykti iš svarbiausių žemyno krepšinio turnyrų.

J.Laurinavičius buvo vienas iš dviejų lietuvių, teisėjavusių Eurolygoje, bet tai darė epizodiškai.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Laurinavičius buvo vienas iš dviejų lietuvių, teisėjavusių Eurolygoje, bet tai darė epizodiškai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-29 20:29, atnaujinta 2017-05-27 03:30

Eurolygos komercinės struktūros (ECA), kuri rengia Eurolygos ir Europos taurės varžybas, akcininkų susirinkime Londone pranešta, kad elitiniuose turnyruose dirbančių arbitrų skaičius turėtų sumažėti iki 60-66. Pastarąjį sezoną tokių buvo 94.

Iš Lietuvos Eurolygoje šiemet tik epizodiškai teisėjavo Jurgis Laurinavičius ir Tomas Jasevičius. Jokiems svarbiems mačams jie nebuvo skiriami, todėl turi tik minimalių šansų kitą sezoną patekti tarp išrinktųjų.

ECA savo sprendimą motyvuoja kokybe: siekiama, kad geriausi arbitrai dirbtų reguliariai ir kuo daugiau rungtynių: „Geriausioms varžyboms Europoje reikia geriausių teisėjų“.

Pastaraisiais metais Europoje autoriteto visiškai neturintys lietuviai teisėjai vargiai atitinka tokį kokybės standartą.

Dėl nuolatinių teisėjų neprofesionalumo ar neobjektyvumo apraiškų Lietuvos krepšinio lygos klubai balsų dauguma buvo išreiškę norą šį sezoną lemiamoms kovoms pasitelkti po vieną aukščiausio lygio užsienio arbitrą. Taip lietuviai būtų turėję progą tobulėti, mokydamiesi iš patyrusių kolegų.

Tačiau šią idėją blokavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas. Jo nariai – pavyzdžiui, veteranų, studentų, moterų, moksleivių lygų atstovai ir, žinoma, pati Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija – nutarė, kad nors ir neturėdami nieko bendro su LKL jie geriau žino, ko reikia profesionaliems šalies klubams.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis palaikė juos, per Vykdomojo komiteto posėdį pareiškęs, kad kviečiantis arbitrus iš svetur nukentės Lietuvos įvaizdis. Kaip papildomą argumentą A.Sabonis paminėjo faktą, kad esą nieko nuostabaus, jog lietuviai neteisėjaus Eurolygos finalo ketverte Berlyne – juk ten nebus ir nė vieno krepšininko iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.